Nyheter för företag i macOS Ventura

Läs mer om företagsinnehållet som Apple har släppt för macOS Ventura.

Uppdateringarna för macOS förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera programuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

För information om allmänna förbättringar läser du om uppdateringar till macOS Ventura.

Läs Säkerhetsuppdateringar från Apple för mer information om säkerhetsinnehåll i uppdateringarna.

macOS Ventura 13.6.4

Xsan-volymer misslyckas inte längre med att monteras automatiskt.

macOS Ventura 13.6.2

14-tums och 16-tums MacBook Pro-datorer med Apple-chip visar inte längre en svart skärm eller en cirkel med utropstecken vid start efter att den inbyggda skärmens standarduppdateringsfrekvens har ändrats.

macOS Ventura 13.6.1

Mac-datorer med Intel-processorer använder inte längre inställningarna för automatiska uppdateringar för mjukvaruuppdateringar som fördröjs av MDM.

macOS Ventura 13.5

• Nätverksanslutningen är mer tillförlitlig när du använder den inbyggda brandväggen.

• Programuppdateringar misslyckas inte med ”Grundbygget är inte kompatibelt för den här installationsmetoden” när en fördröjning av programuppdateringen konfigureras av MDM.

• Att begränsa programuppdateringar till administratörsanvändare gör inte att programuppdateringar från MDM misslyckas.

• Tillgängliga programuppdateringar hittas på ett mer tillförlitligt sätt.

macOS Ventura 13.4

• Du kan nu logga in med ditt Apple-ID i Programuppdatering för att installera betauppdateringar. Se dokumentationen om AppleSeed for IT för mer information.

• Safari ställer nu in nätverkstrafikklass utifrån egenskapen för WebRTC-prioritet.

• Filer misslyckas inte längre att öppnas efter att du flyttat eller byter namn på dem på en nätverksresurs.

• Löste ett problem där HDMI-utgång till viss konferensrumshårdvara inte visade någon video.

• Inloggning med Active Directory-mobilkonton blir inte längre svarslösa efter att FileVault har låsts upp när nätverket är offline.

macOS Ventura 13.3

• MDM kan fråga efter modellnumret på Mac-datorer med Apple-chip.

• Profilbaserade wifi-nätverk ges som standard prioritet för automatisk anslutning framför manuellt anslutna nätverk.

• Platform SSO stöder WS-Trust-federering till en annan identitetsleverantör.

• Säkerhet för tillbehör omfattar nu SD-kort.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att genomsökningar av mjukvaruuppdateringar misslyckades med att returnera resultat när samtidiga genomsökningar initierades.

• Mac-datorer som är registrerade i MDM startar inte längre periodvis i återställningsläge efter en mjukvaruuppdatering.

• Åtgärdar ett problem där MDM-lås på en Mac med Apple T2-säkerhetschip kunde kringgås.

• Åtgärdar ett problem där användning av Cisco AnyConnect kan orsaka hög processoranvändning.

• Att exportera videofiler till en Xsan-volym orsakar inte längre en oväntad omstart.

macOS Ventura 13.2

• MDM kan nu begränsa och installera snabba säkerhetssvar.

• Kommandot profiles renew kan nu lyckas för en registreringsprofil när CheckInURL ändras.

• Åtgärdar ett problem där macOS Återställning skulle sluta svara efter att ett språk har valts.

• Åtgärdar ett problem där systeminställningar skulle uppmana till att uppdatera Apple-ID-inställningar när inget Apple-ID är inloggat.

• Webloc-filer öppnas nu automatiskt i standardwebbläsaren.

macOS Ventura 13.1

• Övervakade Mac-datorer som kör macOS Monterey 12.3 eller senare kan uppgradera till macOS Ventura 13.1 utan att behöva köra en fullständig installationsapp eller autentisera som administratör.

• macOS stöder nu ACME-certifikatet MDM-nyttolast.

• Inställningar för nätverksplatser kan nås från Systeminställningar.

• MDM kan nu ange domäner där spårning över flera webbplatser är tillåten i Safari.

• Innehåller förbättringar för att hantera och visa Startobjekt i Systeminställningar.

• Innehåller förbättringar av tillförlitligheten när DHCPv6 används.

• Åtgärdar ett problem där nätverket periodvis inte svarade i täta wifi-miljöer.

• Åtgärdar ett problem där skrivare togs bort efter en programuppdatering.

• Åtgärdar ett problem där Rosetta 2 togs bort efter en programuppdatering.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura innehåller nya funktioner som stöd för Declarative Device Management, obligatorisk internetåtkomst i Inställningsassistent och Platform SSO.

Enhetshantering

• macOS stöder nu Declarative Device Management för alla registreringstyper.

• Mac-datorer som är registrerade i en organisation måste ansluta till ett nätverk medan Inställningsassistent körs efter att ha raderats eller nollställts.

• Med Platform SSO kan identitetsleverantörer bygga SSO-tillägg som utökas till inloggningsfönstret i macOS.

• Flyttassistent på en Mac som är registrerad i MDM inaktiverar automatiskt överföringen av system- och nätverksinställningar för att undvika hanteringskonflikter.

• Mac-datorer kan svara på kommandon om programuppdatering när de vilar eller är i Power Nap-läge.

• MDM kan hantera möjligheten att inaktivera inloggnings- och bakgrundsobjekt genom systeminställningar och minska aviseringar.

• MDM-inställningar är tillgängliga för att begränsa Bluetooth-modifiering, manuell profilinstallation, Universell kontroll och säkerhet för tillbehör.

• Nyttolasten SystemPreferences är utfasad, men befintliga nycklar och den nya DisabledSystemSettings-nyckeln kommer att fortsätta att inaktivera motsvarande rutor i Systeminställningar för macOS Ventura. En framtida version av macOS stöder inte denna nyttolast.

Buggfixar och andra förbättringar

• Förbättrar tillförlitligheten för meddelanden om programuppdatering för InstallLater och schemaläggning.

• Åtgärdar ett problem där menyn Wi-Fi inte var tillgänglig på aktiveringsskärmen efter att du har raderat allt innehåll och alla inställningar.

• Åtgärdar ett problem där en programuppdatering initierades men inte hämtades.

• Åtgärdar ett problem där programuppdatering inte kunde köras av launchd.

• Åtgärdar ett problem där softwareupdate --install ledde till en oväntad omstart.

• Åtgärdar ett problem där PPPC-nyttolaster för hjälpmedel och AppleEvents inte undertryckte meddelanden om användargodkännande.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.