Nyheter i uppdateringar för macOS Big Sur

Uppdateringarna i macOS Big Sur förbättrar Mac-datorns stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas till alla som använder macOS Big Sur.

Hur får du dessa uppdateringar

Om säkerhetsinnehållet i dessa uppdateringar

Vad är nytt för företag i dessa uppdateringar

macOS Big Sur 11.7.10

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.9

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.8

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.7

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.5

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.4

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.7

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.6.8

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.7

macOS Big Sur 11.6.7 åtgärdar ett problem där Mail och appar, som Microsoft Outlook, inte kan öppna bilagor om appen som krävs för att öppna filen redan körs.

macOS Big Sur 11.6.6

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.5

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.4

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.3

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.2

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6.1

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.6

Uppdateringen rekommenderas till alla användare och förbättrar säkerheten i macOS.

macOS Big Sur 11.5.2

macOS Big Sur 11.5.2 innehåller också buggfixar för din Mac.

macOS Big Sur 11.5.1

macOS Big Sur 11.5.1 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.5

macOS Big Sur 11.5 innehåller följande förbättringar för Mac:

• Fliken Podcaster-biblioteket där du kan välja att se alla program eller bara de program du följer

Denna version åtgärdar även följande problem:

• Musik-appen uppdaterar inte antalet spelningar och senaste uppspelningsdatum i biblioteket

• Smartkort fungerar inte vid inloggning på Mac-datorer med M1-chippet

macOS Big Sur 11.4

macOS Big Sur 11.4 lägger till Apple Podcasts-prenumerationer och kanaler och innehåller viktiga buggfixar.

Podcasts

• Apple Podcasts-prenumerationer finns att köpa via månads- och årsprenumeration

• Kanaler grupperar program från podcast-skapare i samlingar

Denna version åtgärdar även följande problem:

• Bokmärken i Safari kan ordnas om eller flyttas till en mapp som kan visas gömd

• Vissa webbplatser visas inte korrekt när Mac-datorn har aktiverats från viloläge

• Nyckelord ingår inte när du exporterar en bild från appen Bilder

• Förhandsvisning svarar inte när du söker i PDF-dokument

• 16-tums MacBook svarar inte när du spelar Civilization VI

macOS Big Sur 11.3.1

macOS Big Sur 11.3.1 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.3

macOS Big Sur 11.3lägger till support för AirTag, inkluderar iPhone- och iPad-appförbättringar för Mac-datorer med M1, inför separata hudtonsvariationer för emoji med par och lägger till fler olika röstalternativ för Siri.

AirTag och Hitta

• Stöd för AirTag så att du kan hålla reda på och hitta viktiga saker som din plånbok, ryggsäck, dina nycklar och mer, på ett privat och säkert sätt i appen Hitta

• Hitta-nätverket med hundratals miljoner enheter kan hjälpa dig att hitta din AirTag, även när den inte är i närheten

• Förlorat läge meddelar dig när din AirTag har hittats. Då kan du ange ett telefonnummer där du kan kontaktas

iPhone- och iPad-appar för Mac-datorer med M1

• Alternativ för att ändra fönsterstorleken på iPhone- och iPad-appar

• Stöd för att visa den högsta upplösningen i helskärm på en iPhone eller iPad

• Tangentbordsstöd för iPhone- och iPad-spel som är designade för att luta skärmen

• Stöd för tangentbord, mus och styrplatta för iPhone- och iPad-spel som stöder spelkontroller

Emoji

• Stöd för separata hudtoner för varje individ i alla varianter av emojier med kyssande par och paret med en hjärtemoji

• Nya emojier med ansikten, hjärtan och en kvinna med skägg

Siri

• Siri omfattar nu olika röstalternativ

Apple Music

• Autouppspelning fortsätter att spela musik genom att automatiskt spela en liknande låt när du har nått slutet av en låt eller spellista

• Stadstopplistor visar vad som är populärt i fler än 100 städer över hela världen

Podcasts

• Programsidorna med podcaster är omdesignade för att göra det lättare att börja lyssna

• Alternativ för att spara och hämta avsnitt, så att de automatiskt läggs till i biblioteket för snabb åtkomst

• Hämtningsbeteende och notisinställningar kan anpassas efter de olika programmen

• Topplistor och populära kategorier i Sök hjälper dig att upptäcka nya program

News

• Det omdesignade News+-flödet gör det möjligt för prenumeranter på Apple News+ att snabbt hitta, hämta och hantera tidskrifter och tidningar

• En helt ny sökupplevelse som hjälper dig att hitta relevanta ämnen, kanaler och berättelser

Safari

• Avsnittsordningen på startsidan kan nu anpassas

• Den extra WebExtensions-API:n gör det möjligt för utvecklare att erbjuda tillägg som ersätter sidan ny flik

• Web Speech-API:n gör det möjligt för utvecklare att integrera taligenkänning i realtid på sina webbsidor för bildtext, diktering och röstnavigering

• Stöd för WebM och Vorbis video- och ljudformat

Reminders

• Möjlighet att sortera Idags smarta lista

• Stöd för att synkronisera ordningen för påminnelselistor i alla dina enheter

• Alternativ för att skriva ut påminnelselistor

Spel

• Stöd för den trådlösa handkontrollen Xbox Series X|S eller den trådlösa handkontrollen Sony PS5 DualSense

Mac-datorer med M1-chippet

• Stöd för viloläge

Om den här datorn

• När du är inloggad med Apple-ID kan du se Apples garantistatus och rätten till service med AppleCare+ under fliken service i Om den här datorn

• Stöd för köp och registrering av AppleCare+ för berättigade Mac-datorer från Om den här datorn

I den här versionen åtgärdas även följande problem:

• Påminnelser som skapas av Siri kan av misstag sättas till tidiga morgontimmar

• iCloud-nyckelring stängs eventuellt inte av

• AirPods-ljud kopplas till fel enhet vid automatisk växling

• Notiser för automatisk växling med AirPods kan saknas eller vara dubblerade

• Externa 4K-skärmar visar inte högsta möjliga upplösning när de är kopplade via USB-C

• Inloggningsfönstret visas eventuellt inte korrekt efter att Mac mini (M1, 2020) startas om

• Funktionen Fördröjningsstyrning fungerar kanske inte för hjälpmedelstangentbordet

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter och kräver ett Apple-ID.

macOS Big Sur 11.2.3

macOS Big Sur 11.2.3 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Big Sur 11.2.2

macOS Big Sur 11.2.2 förhindrar att datorer av modellerna MacBook Pro (2019 eller senare) och MacBook Air (2020 eller senare) skadas vid anslutning till vissa USB-C-hubbar och -dockor från tredje part som inte stöds.

macOS Big Sur 11.2.1

macOS Big Sur 11.2.1 åtgärdar ett problem som kan hindra batteriet från att laddas på vissa MacBook Pro-modeller från 2016 och 2017.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.2

macOS Big Sur 11.2 förbättrar Bluetooth-tillförlitligheten och åtgärdar följande problem:

• Externa bildskärmar visade ibland en svart bildskärmbild när de anslöts till en Mac mini (M1, 2020) med en HDMI till DVI-konverterare

• Redigering av bilder i Apple ProRAW-format i appen Bilder sparades ibland inte

• iCloud Drive kunde ibland stängas av efter inaktivering av iCloud Drive-alternativet för mapparna Skrivbord och Dokument

• Systeminställningar låstes ibland inte upp när administratörslösenordet angavs

• Globtangenten visade ibland inte panelen Emoji och symboler när den trycktes ned

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.1

macOS Big Sur 11.1 ger stöd för AirPods Max, förbättringar av TV-appen, Apple News-widgetar och integritetsskydd i App Store. Den här versionen innehåller också buggfixar för Mac.

AirPods Max

• Stöd för de nya over-ear-hörlurarna AirPods Max

• Hifi-ljud för fylligt ljud

• Adaptiv EQ skräddarsyr ljudet efter dynornas unika passform

• Aktiv brusreducering stänger ute omgivningsljud

• Transparens gör att du hör omgivningen runt dig

Apple TV

• Den helt nya fliken Apple TV+ gör det enklare att upptäcka och titta på tv-program och filmer från Apple Originals

• Förbättrad sökning gör att du kan söka efter olika kategorier, till exempel en genre, och se dina senaste sökningar och förslag när du skriver

• Sökresultat som visar de mest relevanta träffarna bland filmer, tv-program, inspelningar, kanaler och sport

Apple News

• Apple News-widgetar finns nu tillgängliga i Notiscenter

App Store

• Ett nytt avsnitt med integritetsinformation på de App Store-sidor som innehåller en sammanfattning från utvecklaren om appens integritetsriktlinjer

• Panel i Arcade-spel som rekommenderar nya Arcade-spel att spela

iPhone- och iPad-appar för Mac-datorer med M1

• Nya fönsteralternativ för iPhone- och iPad-appar som gör det lätt att växla mellan liggande och stående läge och expandera ett fönster så att det fyller hela skärmen

Bilder

• Apple ProRAW-bilder kan redigeras i appen Bilder

Safari

• Alternativet Ecosia som sökmotor i Safari

Luftkvalitet

• Tillgängligt i Kartor och Siri för platser i Fastlandskina

• Hälsorekommendationer lämnas i Siri för USA, Storbritannien, Tyskland, Indien och Mexiko vid vissa nivåer av luftkvalitet

• Data i Kartor och Siri visar de uppdaterade nationella skalorna för Tyskland och Mexiko

I den här versionen löser även följande problem:

• QuickTime Player avslutades ibland när en film med ett tidskodsspår öppnades efter uppgradering från macOS Catalina

• Status på Bluetooth-anslutningen visades inte i Kontrollcenter

• Tillförlitlig automatisk upplåsning av Mac-datorn med Apple Watch

• Rullningshastigheten för styrplattan var ibland snabbare än förväntat hos vissa MacBook Pro-modeller

• LG UltraFine 5K-bildskärmar visade ibland 4K-upplösningen felaktigt på vissa Mac-datorer med M1

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Big Sur 11.0.1

Design

• Ny design för appar gör det enklare att fokusera på ditt innehåll och utföra olika åtgärder med utrymmeseffektiva verktygsfält och sidofält i full höjd

• Den uppdaterade menyraden har bredare avstånd och ett nytt genomskinligt material som blir mer levande när du interagerar med det

• Bland de uppdaterade systemljuden finns startljudet och ljud för överföring av filer, flytt av objekt till papperskorgen, låsning av filer och mycket mer

Kontrollcenter

• Kontrollcenter placerar dina favoritmenyer och reglage på ett smidigt ställe i menyraden så att du snabbt kan justera inställningarna medan du arbetar

• Ytterligare reglage visas när du klickar för att utöka Kontrollcenter-menyer

• Stöd för att nåla fast favoritmenyer från Kontrollcenter till menyraden

Notiscenter

• Det uppdaterade Notiscenter samlar notiser och widgetar i en enda vy

• Interaktiva notiser visar ytterligare information och åtgärder när du utökar dem

• Vackra och nya datarika widgetar för Kalender, Klocka, Anteckningar, Bilder, Podcaster, Påminnelser, Skärmtid, Aktier och Väder

• I redigeringsläget kan du lägga till nya widgetar och anpassa deras storlek

• Stöd för widgetar från tredjepartsappar

Safari

• Världens snabbaste webbläsare för datorer med branschledande prestanda och energieffektivitet*

• På den nya anpassningsbara startsidan kan du ställa in en bakgrundsbild och bestämma vad som visas, bland annat läslista, iCloud-flikar, integritetsrapport och mer

• Utökat tilläggsstöd och ny särskild kategori i App Store för att upptäcka nya tillägg

• Ny flikdesign med favikoner i flikar och förhandsvisningar av webbplatser som visas när du håller muspekaren över en flik

• Översättning (beta) till engelska, spanska, förenklad kinesiska, franska, tyska, ryska eller brasiliansk portugisiska [endast amerikansk engelska och kanadensisk engelska]

• Integritetsrapporten ger dig insyn i hur Safari håller din surfning privat, med en översikt över spårare som har blockerats av intelligent skydd mot spårning

• Safaris lösenordsövervakning kontrollerar på ett säkert sätt att inget av de sparade lösenorden har avslöjats i samband med något dataintrång

• Safaris integritetsskydd gör så att du kan välja när ett tillägg ska få åtkomst till en webbplats

Meddelanden

• Fastnålade konversationer håller upp till nio av dina favorittrådar högst upp i listan

• Med omnämnanden kan du rikta ett meddelande till någon av deltagarna i en gruppkonversation

• Nu kan du svara på ett specifikt meddelande som skickades tidigare i konversationen

• Meddelandeeffekter för ballonger, konfetti, laserstrålar med mera

• #images hjälper dig att hitta och lägga till trendande GIF-bilder i meddelanden

• Memoji gör det enkelt att skapa en personlig karaktär och skicka klistermärken som matchar ditt humör och personlighet

Kartor

• Guider erbjuder rekommendationer av platser att besöka och saker att göra som valts ut av ett antal betrodda varumärken

• Se dig omkring för att utforska städer i en högupplöst, interaktiv 3D-upplevelse

• Inomhuskartor för större flygplatser och shoppingcenter

• Färdbeskrivningar för cykel hjälper dig att hitta cykelvänliga rutter till din destination

• Navigering för elfordon hjälper dig att planera resor för fordon som stöds som du lägger till på iPhone

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

*Prestanda varierar beroende på systemkonfiguration, nätverksanslutning och andra faktorer.