Nyheter i uppdateringarna för macOS Sonoma

Uppdateringarna för macOS Sonoma förbättrar Mac-datorns stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla macOS Sonoma-användare.

Så här hämtar du dessa uppdateringar

Om säkerhetsinnehållet i dessa uppdateringar

Nyheter för företag i dessa uppdateringar

macOS Sonoma 14.4.1

Den här uppdateringen innehåller buggfixar för din Mac, bland annat de här:

• USB-hubbar som är anslutna till externa skärmar kanske inte kan identifieras

• Kopieringsskyddade insticksfiler för professionella musikappar kanske inte går att öppna eller godkänna

• Appar som använder Java kan avslutas oväntat

macOS Sonoma 14.4

macOS Sonoma 14.4 introducerar nya emojier samt andra funktioner, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac.

Emoji

• Nu finns det nya emojier på emoji-tangentbordet, som en svamp, en fenix, en lime, en trasig kedja och skakande huvuden

• 18 av emojierna med människor och kroppsdelar går att vända åt motsatt håll

Den här uppdateringen innehåller också följande förbättringar och buggfixar:

• Nu kan du läsa podcasters episodtexter i sin helhet, söka efter ord och fraser i dem, klicka på dem för att spela upp från en specifik punkt eller använda dem med hjälpmedelsfunktioner som Textstorlek, Öka kontrast och VoiceOver

• Med Företagsuppdateringar i Messages for Business kan du få uppdateringar du har valt att få, som beställningsstatus, flygaviseringar, bedrägerivarningar eller andra transaktioner från betrodda företag

• I favoritfältet i Safari läggs ett alternativ till för att endast visa symboler för webbplatser

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.3.1

Den här uppdateringen innehåller buggfixar för din Mac inklusive:

• Text kan oväntat dupliceras eller överlappas medan du skriver

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.3

macOS Sonoma 14.3 introducerar förbättringar av Apple Music samt andra funktioner, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac.

• Med Samarbeta på spellistor i Apple Music kan du bjuda in vänner att gå med i din spellista och alla kan lägga till, ändra ordning på och ta bort låtar

• Emoji-reaktioner kan läggas till i alla spår i en samarbetsspellista i Apple Music

• AppleCare och Garanti i Inställningar visar din rätt till service för alla enheter som är inloggade med ditt Apple-ID

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.2.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga korrigeringsfiler och säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.2

I den här uppdateringen lanseras en förbättrad autofyll för pdf-filer och förbättringar av Meddelanden och Väder. Det här släppet innehåller även andra funktioner, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac.

Pdf-filer

• Förbättrad autofyll identifierar fält i pdf-filer och andra formulär så att du kan fylla i dem med information som namn och adresser från dina kontakter

Meddelanden

• Med Kom ikapp-pilen kan du enkelt hoppa till ditt första olästa meddelande i en konversation. Klicka på pilen i det övre högra hörnet

• Med alternativet Lägg till märke i snabbmenyn kan du lägga till ett märke direkt i en bubbla

• Verifiering av kontaktlösenkod ger automatiska varningar och verifieringskoder för att bekräfta att personer som möter extraordinära digitala hot bara skickar meddelanden med personer de avser att kommunicera med

Väder

• Nederbördsmängder hjälper dig att hålla koll på regn och snöförhållandena för en viss dag under de kommande tio dagarna

• Med nya widgetar kan du välja mellan nästa timmes nederbörd, daglig prognos, tidpunkter för soluppgång och solnedgång samt aktuella förhållanden som luftkvalitet, känns som och vindhastighet

• Ögonblicksbild av vindkarta hjälper dig att snabbt bedöma vindmönster och få tillgång till det animerade vindlagret för att förbereda dig för prognostiserade vindförhållanden under de kommande 24 timmarna

Klocka

• Du kan nu köra flera timers samtidigt och skapa ett namn för varje

• Timerförinställningar hjälper dig att snabbt starta en timer med en rad förinställda alternativ

• Senaste gör det enkelt att starta om dina nyligen använda timers

Den här uppdateringen innehåller även följande nya funktioner:

• Med spellistan Favoritlåtar i Apple Music kan du snabbt komma tillbaka till de låtar du markerar som favoriter

• Använd lyssningshistorik i Apple Music kan inaktiveras i ett fokus så att musik du lyssnar på inte visas i Senast spelade eller påverkar dina rekommendationer

• Med Shazam-musikigenkänning kan du snabbt identifiera låtar som spelas online eller omkring dig, även när du har på dig AirPods

• Nya tangentbordslayouter ger stöd för ytterligare sju samiska språk

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.1.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga korrigeringsfiler och säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.1.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga korrigeringsfiler och säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.1

Den här uppdateringen tillhandahåller förbättringar, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac som inkluderar:

• Favoriter utökade i Musik för att inkludera låtar, album och spellistor, och du kan filtrera för att visa dina favoriter i biblioteket

• Apples garantistatus för Mac-, AirPods- och Beats-hörlurar och -öronsnäckor finns i systeminställningarna

• Åtgärdar ett problem där inställningarna för Systemtjänster inom platstjänster kan nollställas

• Åtgärdar ett problem som kan förhindra att krypterade externa enheter monteras

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Sonoma 14.0

macOS Sonoma ger helt nya funktioner som ökar din produktivitet och kreativitet. Upptäck ännu fler sätt att anpassa din Mac med fantastiska skärmsläckare och widgetar som du kan lägga till på datorn. Ta mer plats under videosamtal med ett nytt sätt att presentera ditt arbete som gör att du blir en del av presentationen. Safari-profiler och -webbappar hjälper dig att ordna din surfning på helt nya sätt. Spelläge ökar din spelprestanda. Sonoma för också med sig stora uppdateringar för Meddelanden, Tangentbord och Hjälpmedel. Och när du uppgraderar får du det senaste säkerhets- och integritetsskyddet för din Mac.

Skärmsläckare

• Fantastiska skärmsläckare på platser från hela världen blir sömlöst din skrivbordsbakgrund när du loggar in

• Inställningar för blandning och växling mellan skärmsläckare efter tema, bland annat Landskap, Stadsbild, Undervatten och Jord

Widgetar

• Widgetar kan placeras var som helst på skrivbordet och anpassa sig efter färgen på din bakgrund när du arbetar i appar

• iPhone-widgetar kan läggas till på din Mac när din iPhone är i närheten eller ansluten till samma wifi-nätverk

• Med interaktiva widgetar kan du till exempel köra ett kortkommando eller pausa media direkt från widgeten

Videokonferenser

• Presentatörsöverlägg ser till att du syns i förgrunden av bilden samtidigt som du delar din skärm i FaceTime eller videokonferensappar från tredje part (Mac med Apple-chip)

• Reaktioner fyller bilden med 3D-effekter som hjärtan, ballonger, konfetti med mera runt dig i videosamtal och kan utlösas med gester (Mac med Apple-chip, Kontinuitetskamera med iPhone 12 och senare)

Safari och lösenord

• Med profiler kan du skilja på jobb och fritid när du surfar och ha olika historik, kakor, tillägg, flikgrupper och favoriter

• Med webbappar kan du använda vilken webbplats som helst som en app, komplettera med en symbol i Dock för snabbare åtkomst och ett förenklat verktygsfält för enklare surfning

• Optimerad privat surfning låser dina privata webbbläsarfönster när du inte använder dem, blockerar inläsning av kända spårare och tar bort spårning som identifierar dig från webbadresser

• Med Delning av lösenkod och nycklar kan du enkelt dela konton med kontakter du litar på

Meddelanden

• Animerade märken synkroniseras från iOS och iPadOS till macOS, vilket ger dig tillgång till animerade märken som du skapar på din iPhone och iPad

• Sökfilter för personer, nyckelord och innehållstyper som bilder eller länkar hjälper dig att lättare hitta det du letar efter

• Svep för att svara i tråd i valfri iMessage-bubbla

Spel

• Spelläge prioriterar spel i processorn och grafikprocessorn, vilket ger mer konsekventa bildhastigheter och en minskad fördröjning till trådlösa kontroller och AirPods (Mac med Apple-chip)

Tangentbord

• Förbättrad autokorrigering gör det ännu enklare att skriva genom att använda en kraftfullare transformatorbaserad språkmodell

• Medan du skriver föreslås ett eller flera ord som du kan lägga till genom att trycka på mellanslag

• Med förbättrad diktering kan du använda din röst och tangentbordet tillsammans för att skriva och redigera text

AirPods

• Adaptivt ljud har ett nytt lyssningsläge som dynamiskt blandar Aktiv brusreducering och Transparens för att skräddarsy bruskontroll baserat på förhållandena i din miljö (AirPods Pro (2:a generationen) med den senaste fasta mjukvaran)

• Personanpassad volym justerar volymen på dina medier baserat på din omgivning och vilken ljudnivå du föredrar över tid (AirPods Pro (2:a generationen) med den senaste fasta mjukvaran)

• Konversationsmedvetenhet sänker din medievolym och förbättrar rösterna från personerna framför användaren, samtidigt som bakgrundsbruset minskar (AirPods Pro (2:a generationen) med den senaste fasta mjukvaran)

• Tryck för att slå på eller av ljudet på din mikrofon genom att trycka på skaftet på AirPods eller Digital Crown på AirPods Max under ett samtal (AirPods (3:e generationen), AirPods Pro (1:a och 2:a generationen) eller AirPods Max med den senaste fasta mjukvaran)

• Förbättrad automatisk växling med AirPods upptäcker nu Mac upp till 2 gånger snabbare (AirPods (2:a och 3:e generationen), AirPods Pro (1:a och 2:a generationen), AirPods Max med den senaste fasta mjukvaran)

Privacy

• Varningar för känsligt innehåll kan aktiveras för att förhindra användare från att oväntat se känsliga bilder i Meddelanden

• Utökad Kommunikationssäkerhet för barn upptäcker nu videor som innehåller lättklätt innehåll samt bilder som delas via Meddelanden och den systemomfattande bildväljaren

• Med förbättrade behörigheter kan du välja vilka bilder du vill dela och lägga till aktiviteter i kalendern utan att ge åtkomst till hela bildbiblioteket eller kalendern

Accessibility

• Med Tal i realtid kan du skriva vad du vill säga och låta det läsas upp i FaceTime-samtal eller personliga konversationer

• Personlig röst hjälper personer med risk för talförlust att skapa en röst som låter som dem på ett privat och säkert sätt med hjälp av maskininlärning på enheten

• Made for iPhone-märkta hörapparater kan parkopplas och användas med en Mac (MacBook Pro (2021), Mac Studio (2022) och Mac-datorer med M2-chip)

Den här versionen innehåller även andra funktioner och förbättringar:

• Engångskod för verifiering med Autofyll från Mail hjälper dig att snabbt logga in på webbplatser i Safari utan att behöva lämna webbläsaren

• Inbäddade pdf-filer och dokumentskanningar i Anteckningar presenteras i full bredd, vilket gör dem lätta att visa

• Innehållet i inköpslistor i Påminnelser sorteras automatiskt i kategorier när du lägger till poster

• Slå upp visuellt för recept hjälper dig att hitta liknande rätter från en bild

• Slå upp visuellt i video hjälper dig att ta reda på mer om objekt som visas i en bildruta i en pausad video

• Husdjur i albumet Personer i Bilder visar enskilda husdjur precis som vänner eller familjemedlemmar

• Möjlighet att både säga Siri och Hej Siri för ett mer naturligt sätt att aktivera Siri (Mac med Apple-chip, AirPods Pro (2:a generationen))

• Läget för hög prestanda i Skärmdelning har stöd för arbetsflöden i färg och förbättrar responsen samtidigt när du fjärransluter till en Mac (Mac med Apple-chip)

• Med objektdelning i Hitta kan du dela en AirTag med upp till fem andra personer

• Aktivitetshistorik i Hem visar en aktuell historik över aktiviteter för dörrlås, garageportar, säkerhetssystem och kontaktsensorer

• Hantering av batterihälsa uppdaterad på MacBook Air 13 tum med M2-chip för att förbättra batterihälsan på lång sikt

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.