Nyheter för företag i macOS Sonoma

Läs mer om företagsinnehållet som Apple har släppt för macOS Sonoma.

Uppdateringarna för macOS förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet och rekommenderas för alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera programuppdateringar med en MDM-lösning.

Läs om uppdateringar i macOS Sonoma om du vill veta mer om allmänna förbättringar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i de här uppdateringarna finns i Apples säkerhetssläpp.

macOS Sonoma 14.4

• MDM kan nu tillämpa FileVault för standardanvändare i inställningsassistenten.

• MDM kan nu rapportera om batterihälsan för Mac-datorer med Apple-chip.

• Användare uppmanas inte längre att ange certifikatförtroende en andra gång efter att ha anslutit till ett 802.1X-nätverk under inställningsassistenten.

• Installation av en deklaration om mjukvaruuppdatering skriver nu över tidigare installerade deklarationer för samma OS-version.

• Registrering för Platform SSO utförs nu utan ingrepp från användare när en ny användare skapas vid inloggning.

• Ett problem har lösts där installation av enhetstilldelade appar kanske inte använder en tillgänglig cachelagringstjänst för innehåll.

• Värden som anges i sysctl.conf tillämpas korrekt för Mac-datorer med Apple-chip.

• Ett problem har lösts där det inte gick att visa en delad skärm från Apple Remote Desktop.

macOS Sonoma 14.3.1

Krypterade e-postmeddelanden kan dekrypteras med smarta kort.

macOS Sonoma 14.3

• Xsan-volymer misslyckas inte längre med att monteras automatiskt.

• Lösenord kan ändras i inloggningsfönstret.

• Förbättrar tillförlitlighetsautentisering till en SMB-skrivarserver.

• Förbättrar tillförlitligheten med enkel inloggning när en proxy används för associerad domäntrafik.

macOS Sonoma 14.2

• Inloggningslösenordet godkänns korrekt på låsskärmen när MDM har konfigurerat inloggningsfönstret för att dölja administratörsanvändare.

• Enheter misslyckas inte längre med att slutföra Extensible SSO-autentisering som kräver flera steg.

• Deklarativa mjukvaruuppdateringar installeras senast det datum då en Mac-dator är i viloläge.

• Ett utropstecken visas inte längre under hanterade inloggningsobjekt i Systeminställningar.

• Hem frågar inte längre efter platsåtkomst efter uppdatering.

macOS Sonoma 14.1

• Synkad-funktioner kan användas med hanterade Apple-ID:n.

• Det nya låsta läget och inställningspanelerna för macOS Sonomas bakgrundsbild kan hoppas över med MDM.

• SMB-delningsinnehåll visas korrekt när du använder DFS (Distributed File System).

• MDM misslyckas inte längre med att installera företagsappar efter installation av en App Store-app.

• Programuppdatering visar inte längre ett meddelande om ”krävd hanterad uppdatering” när inga uppdateringar är tillgängliga.

macOS Sonoma 14.0

macOS Sonoma har nya funktioner som deklarativ enhetshantering för programuppdateringar, kontostyrd registrering och förbättringar av hanterade Apple‑ID:n.

Enhetshantering

• Med MDM kan programuppdateringar drivas igenom vid ett visst datum och en viss tid, och användarna får ytterligare information i Systeminställningar när en uppdatering begärs och när den tillämpas.

• Automatisk enhetsregistrering kan tillämpas efter inställningsassistenten.

• Med MDM möjliggörs kontostyrd användarregistrering och kontostyrd enhetsregistrering så att användarna kan registrera sin Mac med hjälp av sitt organisations-ID i Systeminställningar. Profilbaserad användarregistrering stöds inte längre och ska tas bort i en framtida version.

• Meddelandet som innehåller en begäran att användaren ska registrera sig i MDM ersätts med en fullskärmsupplevelse av inställningsassistenten för en Mac med automatisk enhetsregistrering.

• Nya funktioner i enkel inloggning på plattform.

• Förbättringar av efterlevnaden av lösenordskrav.

• Med MDM kan mer enskilda inställningar begränsas på detaljnivå i Systeminställningar.

• MDM kan kräva att administratörsanvändare aktiverar FileVault i samband med inställningsassistenten.

• macOS har nu stöd för Managed Device Attestation.

• Med deklarativ enhetshantering går det att hantera en uppsättning konfigurationer för vissa inbyggda tjänster.

• Nya deklarationer har stöd för driftsättning av certifikat och identiteter.

• Ett nytt inbyggt nätverksrelä ger stöd för säkra och transparenta trafiktunnlar som ett alternativ till att använda VPN för att komma åt interna resurser.

• Med MDM kan du ställa in i vilken ordning transparenta proxytillägg hanterar nätverkstrafik.

• macOS har nu stöd för att skapa hårdvarubundna privata nycklar för certifikat som utfärdas med ACME-protokollet.

• Skärmdelningsfunktionerna förbättras mellan Mac-datorer med Apple-chip via anslutningar med hög bandbredd.

Buggfixar och andra förbättringar

• Apple-enheter har nu stöd för anslutning till din organisations 802.1X-nätverk med EAP-TLS med TLS 1.3.

• På en Mac som kör macOS Sonoma går det att återuppliva eller återskapa en usb-ansluten Mac i DFU-läge med Finder.

• Borttagning av /private/var/db/.AppleSetupDone startar inte längre om inställningsassistenten om en lokal användare redan finns på Mac-datorn. Radera allt innehåll och alla inställningar kan nollställa enheten och starta inställningsassistenten.

• Det föråldrade delsystemet för granskning är inaktiverat som standard i macOS Sonoma. Det finns mer information på auditd-manualsidan.

• Touch ID kan tillåtas för sudo med en konfiguration som kvarstår vid programuppdateringar med hjälp av /etc/pam.d/sudo_local. Det finns mer information på /etc/pam.d/sudo_local.template.

• Löste ett problem där Exchange-aktiviteter inte kunde synkroniseras i Kalender för vissa användare.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.