Så här hämtar du macOS High Sierra

Använd Mac App Store när du vill hämta och installera macOS High Sierra på Mac-datorer som uppfyller systemkraven.

Kan din Mac använda High Sierra?

High Sierra kräver någon av följande Mac-modeller och versioner av macOS. Det krävs även minst 2 GB minne och 14,3 GB lagringsutrymme för att uppgraderingen ska utföras.*

• macOS Sierra
  • OS X El Capitan
  • OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion

* När uppgraderingen är klar kräver macOS High Sierra ungefär 1,5 GB mer lagringsutrymme än macOS Sierra 10.12.6. Du kan se modell, minne, lagring och version av macOS genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn ().

Hämta High Sierra från App Store

Innan du uppgraderar kan det vara bra att säkerhetskopiera din Mac. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna programmet App Store på din Mac.
  2. Sök i App Store efter macOS High Sierra eller gå direkt till sidan för macOS High Sierra.
  3. Klicka på knappen Hämta på sidan för macOS High Sierra. En fil som heter Installera macOS High Sierra hämtas till mappen Program.
  4. När hämtningen är slutförd öppnas installationsprogrammet automatiskt. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan bli uppmanad att logga in med ett administratörsnamn och lösenord för att installera ett hjälpverktyg. Gå sedan vidare genom att klicka på Lägg till hjälpprogram.

Skaffa High Sierra med en automatisk hämtning

Om du använder OS X El Capitan 10.11.5 eller senare hämtas macOS High Sierra i bakgrunden, vilket gör det enklare att uppgradera din Mac. När hämtningen är slutförd får du en notis om att High Sierra är klart att installeras. Klicka på Installera i notisen för att komma igång.

Eller avfärda notisen om du vill installera High Sierra vid ett senare tillfälle. Installera när du vill genom att öppna filen som heter Installera macOS High Sierra från mappen Program, Launchpad eller Spotlight. Eller radera installationsprogrammet genom att dra det till papperskorgen. Du kan alltid hämta det igen från App Store.

Läs mer

• Under installationen kan Mac-datorn komma att startas om flera gånger. Sedan utförs några inledande inställningsåtgärder i bakgrunden. Medan dessa åtgärder utförs kan vissa aktiviteter som Spotlight och Mail verka långsammare än förut.
  • Om du tidigare har hämtat El Capitan, Yosemite, Mavericks eller en annan tidigare version av macOS, kan du hämta den igen från fliken Köpt i App Store. Läs om hur du hämtar Sierra, den föregående versionen av macOS.