Använda Radeon Pro W6900X MPX-modulen med din Mac Pro (2019)

Läs om vilka bildskärmskonfigurationer du kan använda med en MPX-modul på en Mac Pro (2019).

Radeon Pro W6900X MPX-modulen innehåller en AMD Radeon Pro W6900X-grafikprocessor (GPU) med 32 GB GDDR6-minne, fyra Thunderbolt 3-portar och en HDMI 2.0-port. Du kan ansluta bildskärmar och externa enheter till din Mac Pro med Thunderbolt 3-portarna. Du kan du även ansluta ytterligare bildskärmar med Thunderbolt 3-portarna som finns på ovansidan* och baksidan av din Mac Pro.

Om du använder Boot Camp och installerar ett AMD-grafikkort från tredje part kan du behöva använda andra AMD-drivrutiner i Windows.

Om portar och bussar

No alt supplied for Image

MPX-modulen har två bussar för sina Thunderbolt 3-portar. Anslut en bildskärm per buss om du ansluter två 5K- eller 6K-bildskärmar till Thunderbolt 3-portarna på din MPX-modul.

Om du ansluter en bildskärm till HDMI-porten på din MPX-modul klarar Thunderbolt 3-portarna på buss 0 en ytterligare bildskärm med 4K eller lägre upplösning. Om du behöver en ljudutgång till en bildskärm som är ansluten till HDMI-porten och har andra bildskärmar anslutna med Thunderbolt 3 ska du inte ansluta en bildskärm till Thunderbolt 3-porten bredvid HDMI-porten.

Ansluta bildskärmar till en Radeon Pro W6900X MPX-modul

Du kan ansluta upp till sex bildskärmar om du installerar en Radeon Pro W6900X MPX-modul och använder Thunderbolt 3 i följande konfigurationer.

Tre Pro Display XDR-bildskärmar med upplösningar på 6 016 × 3 384 vid 60 Hz ansluts som följer:

• En bildskärm på buss 0

• En bildskärm på buss 1

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på ovansidan* eller baksidan (Apple I/O-kort) av din Mac

Tre 5K-bildskärmar med upplösningar på 5 120 × 2 880 vid 60 Hz ansluts som följer:

• En bildskärm på buss 0

• En bildskärm på buss 1

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på ovansidan* eller baksidan (Apple I/O-kort) av din Mac

Sex 4K-bildskärmar med upplösningar på 3 840 × 2 160 vid 60 Hz ansluts som följer:

• Två bildskärmar på buss 0

• Två bildskärmar på buss 1

• Två bildskärmar på Thunderbolt 3-portarna på ovansidan* eller baksidan (Apple I/O-kort) av din Mac

Ansluta bildskärmar till två Radeon Pro W6900X MPX-moduler

Du kan ansluta upp till tolv bildskärmar om du installerar två Radeon Pro W6900X MPX-moduler och använder Thunderbolt 3 i följande konfigurationer:

Sex Pro Display XDR-bildskärmar med upplösningar på 6 016 × 3 384 vid 60 Hz ansluts som följer:

• Två bildskärmar: en på buss 0 på varje kort

• Två bildskärmar: en på buss 1 på varje kort

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på ovansidan* av din Mac

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på baksidan (Apple I/O-kort) av din Mac

Sex 5K-bildskärmar med upplösningar på 5 120 × 2 880 vid 60 Hz ansluts som följer:

• Två bildskärmar: en på buss 0 på varje kort

• Två bildskärmar: en på buss 1 på varje kort

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på ovansidan* av din Mac

• En bildskärm på en Thunderbolt 3-port på baksidan (Apple I/O-kort) av din Mac

Tolv 4K-bildskärmar med upplösningar på 3 840 × 2 160 vid 60 Hz ansluts som följer:

• En bildskärm på varje Thunderbolt 3-port

Ansluta Infinity Fabric Link

Om du installerar två Radeon Pro W6900X MPX-moduler kan du koppla ihop dem med Infinity Fabric Link för högre prestanda och snabbare dataöverföring mellan grafikprocessorerna:

1. Ta bort överdelen på båda MPX-modulerna.

2. Passa in kontakterna på Infinity Fabric Link-bryggan med MPX-modulernas kontakter och tryck sedan långsamt in dem.

3. Skruva båda skruvarna åt höger till låst position med en stjärnskruvmejsel.

No alt supplied for Image

Infinity Fabric-länkbryggan för Radeon Pro W6900X MPX-modulen (modell A2666) är inte kompatibel med förra generationens Radeon Pro MPX-moduler.

Om du använder Boot Camp och har Infinity Fabric Link-bryggan installerad går det inte att ansluta bildskärmar via Thunderbolt 3-portarna på buss 1 på ovansidan* av din Mac Pro.

Läs mer

*På rackmonterade modeller finns det två Thunderbolt 3-portar på framsidan av Mac Pro-datorn.