Adaptrar för Thunderbolt 3-porten eller usb-C-porten på din Mac

Läs mer om olika adaptrar för Thunderbolt 3- eller usb-C-portarna på din Mac.

Adaptrarna och kablarna i den här artikeln fungerar med dessa Mac-datorer:

• Mac-modeller lanserade 2016 eller senare med Thunderbolt 3-portar eller Thunderbolt-/usb 4-portar. Dessa portar stöder både Thunderbolt 3- och usb-C-kontakter.
  • Mac-modeller lanserade 2015 eller senare med usb-C-portar. Dessa portar stöder usb-C-kontakter.

För att hitta rätt kabel eller adapter för din Mac kontrollerar du kontakten på kabeländen som är avsedd att anslutas till din dator.

Thunderbolt 3  Thunderbolt-symbol

Om du använder en Thunderbolt 3-kabel, exempelvis Apples Thunderbolt 3-kabel till din bildskärm eller annan enhet kommer den att ansluta till din Mac utan en adapter.

Apple Pro Display XDR och LG UltraFine 5K-skärmen använder Thunderbolt 3.

Usb-C  usb-symbol

Om du använder en usb-C-kabel, exempelvis mophie usb-C-kabel med usb-C-kontakt till din enhet kommer den att ansluta till din Mac utan adapter.

LG UltraFine 4K-skärmen använder usb-C.

Usb-A  usb-symbol

Om du använder en usb-A-kabel till din enhet använder du en usb-C till usb-A-adapter som Apples usb-C till usb-adapter,Apples usb-C Digital AV Multiport-adapter eller Apples usb-C VGA Multiport-adapter för att ansluta din enhet till din Mac.

Om du vill ladda en iPhone, iPad eller iPod touch med en Thunderbolt 3- eller usb-C-port utan en sådan adapter, kan du använda Apples usb-C till Lightning-kabel.

Ethernet  Ethernet-symbol

Om du använder en Ethernet-kabel till enheten ska du använda en usb-C till Ethernet-adapter, såsom Belkin usb-C till Gigabit Ethernet-adaptern.

Thunderbolt Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbol

Om du använder en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Apple Thunderbolt Display eller annan enhet ska du använda Apple Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2-adaptern

Thunderbolt och Thunderbolt 2 är inte samma som Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol. De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

Mini DisplayPort  Mini DisplayPort-symbol

Om du använder en Mini DisplayPort-kabel till din bildskärm ska du använda en usb-C till Mini DisplayPort-kabel, exempelvis mophie usb-C-kabel med Mini DisplayPort-kontakt. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och bildskärmsmodell.

Mini DisplayPort är inte detsamma som Thunderbolt eller Thunderbolt 2 Thunderbolt-symbol. De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

DisplayPort

Om du använder en DisplayPort-kabel till din bildskärm ska du använda en usb-C till DisplayPort-adapter eller -kabel.

HDMI

Om du använder en HDMI-kabel till din bildskärm ska du använda en Apple usb-C Digital AV Multiport-adapter eller en annan usb-C till HDMI-adapter eller -kabel.

VGA

Om du använder en VGA-kabel till din bildskärm ska du använda en usb-C till VGA-adapter, exempelvis Apple usb-C VGA Multiport-adapter eller Belkin usb-C till VGA-adapter.

DVI

Om du använder en DVI-kabel till din bildskärm ska du använda en usb-C till DVI-adapter eller -kabel. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och bildskärmsmodell.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.