Adaptrar för att ansluta en bildskärm till Thunderbolt 3-porten (USB-C) på en Mac-dator

Om det inte går att ansluta kabeln från din externa bildskärm till Thunderbolt 3-porten (USB-C) på din MacBook Pro eller iMac, kan du behöva en adapter.

Adapterlösningarna i den här artikeln fungerar med dessa Mac-modeller, som har Thunderbolt 3-portar (USB-C):

Om din Mac endast har en port som ser ut som Thunderbolt 3 (USB-C), är det en MacBook med USB-C. Den porten fungerar med alla lösningarna i den här artikeln förutom med de som gäller Thunderbolt, Thunderbolt 2 och Thunderbolt 3.

Thunderbolt 3-skärm (USB-C)

Om du använder en Thunderbolt 3-kabel (USB-C) med bildskärmen eller en annan enhet, bör den fungera med din Mac-dator utan en adapter.

Thunderbolt 3 (USB-C)

LG UltraFine 5K Display använder Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C-bildskärm

Om du använder en USB-C-kabel med bildskärmen eller en annan enhet, bör den fungera med din Mac-dator utan en adapter.

USB-C

LG UltraFine 4K Display använder USB-C.

Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-skärm

Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skärm ska du använda en Apple Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adapter

Thunderbolt  eller Thunderbolt 2

Thunderbolt och Thunderbolt 2 skiljer sig från Mini DisplayPort , även om portarna har samma form. Om du använder en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Mini DisplayPort-skärm fungerar inte den här lösningen.

Apple Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adaptern är rätt lösning för Apple Thunderbolt Display.

Mini DisplayPort-skärm

Om du har en Mini DisplayPort-kabel med en Mini DisplayPort-skärm ska du använda en USB-C till Mini DisplayPort-adapter. Kontrollera med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och modell på bildskärm.

Mini DisplayPort

Mini DisplayPort är inte samma som Thunderbolt  eller Thunderbolt 2 . De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

En kompatibel USB-C till Mini DisplayPort-adapter från tredje part är rätt lösning för Apple LED Cinema Display

DisplayPort-skärm

Om du har en vanlig DisplayPort-kabel till skärmen ska du använda en USB-C till DisplayPort-adapter. Kontrollera med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och modell på bildskärm.

DisplayPort

HDMI-bildskärm

Om du har en HDMI-kabel till bildskärmen ska du använda en Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter eller en USB-C till HDMI-adapter från tredje part.

HDMI

Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter är HDCP-kompatibel och har stöd för HDMI 1.4b i upp till 1080p vid 60 Hz eller 4K UHD (3840 × 2160) vid 30 Hz.

VGA-bildskärm

Om du har en VGA-kabel till bildskärmen ska du använda en Apple USB-C VGA Multiport-adapter eller en USB-C till VGA-adapter från tredje part, till exempel en Belkin USB-C till VGA-adapter.

VGA

Apple USB-C VGA Multiport-adapter har stöd för skärmupplösningar på upp till 1920 × 1200.

DVI-skärm

Om du har en vanlig DVI-kabel till bildskärmen ska du använda en USB-C till DVI-adapter från tredje part.

DVI

En kompatibel USB-C till DVI-adapter från tredje part är rätt lösning för Apple Cinema Display.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.