Adaptrar för Thunderbolt 3-porten (USB-C) eller USB-C-porten på en Mac-dator

Om det inte går att ansluta kabeln från din externa skärm, hårddisk, kamera eller annan enhet till Thunderbolt 3-porten (USB-C) eller USB-C-porten på din iMac Pro, iMac, MacBook Pro eller MacBook, kan du behöva en adapter.

Lösningarna i den här artikeln fungerar med följande Mac-modeller med Thunderbolt 3-portar (USB-C):

MacBook Pro (se bilden), iMac Pro och iMac har flera Thunderbolt 3-portar (USB-C).

Om Mac-datorn bara har en sådan här port är det en MacBook med USB-C . Den porten stöder alla utom Thunderbolt-lösningarna i den här artikeln.

MacBook har bara en port. Den har stöd för USB-C men inte Thunderbolt.

Identifiera vilken kontakt kabeln har

Använd de här bilderna för att identifiera kontakten på enhetens kabel så du hittar rätt lösning för din Mac-dator. Kontrollera den änden som ansluts till Mac-datorn, inte den som ansluts till enheten.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Om du har en Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) eller en annan Thunderbolt 3-kabel (USB-C) till skärmen eller någon annan enhet borde den fungera med Mac-datorn utan någon adapter.

LG UltraFine 5K Display använder Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C

Om du har en Belkin USB-C till USB-C-kabel eller annan USB-C-kabel till skärmen eller annan enhet borde den fungera med Mac-datorn utan adapter.

LG UltraFine 4K Display använder USB-C.

Thunderbolt   eller Thunderbolt 2

Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skärm eller annan enhet kan du använda Apple Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adaptern

Det här är rätt lösning för Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt och Thunderbolt 2 skiljer sig från Mini DisplayPort , även om portarna har samma form. Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Mini DisplayPort-skärm fungerar inte den här lösningen.

Mini DisplayPort

Om du har en Mini DisplayPort-kabel med en Mini DisplayPort-skärm kan du använda en USB-C till Mini DisplayPort-adapter från tredje part. Kontrollera med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och skärmmodell.

Det här är rätt lösning för Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort är inte samma som Thunderbolt eller Thunderbolt 2 . De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

DisplayPort

Om du har en DisplayPort-kabel till skärmen kan du använda en USB-C till DisplayPort-adapter eller -kabel från tredje part, exempelvis Moshi USB-C till DisplayPort-kabel.

HDMI

Om du har en HDMI-kabel till skärmen kan du använda en Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter eller en USB-C till HDMI-adapter eller -kabel från tredje part.

VGA

Om du har en VGA-kabel med din skärm kan du använda Apple USB-C VGA Multiport-adapter. Du kan också använda en USB-C till VGA-adapter från tredje part, som Belkin USB-C till VGA-adapter.

Ethernet

Om du har en Ethernet-kabel till enheten kan du använda en USB-C till Ethernet-adapter från tredje part, som Belkin USB-C till Gigabit Ethernet-adaptern.

DVI

Om du har en DVI-kabel till skärmen kan du använda en USB-C till DVI-adapter eller -kabel från tredje part. Kontrollera med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och skärmmodell.

Det här är rätt lösning för Apple Cinema Display.

USB-A

Om du har en USB-A-kabel till din enhet kan du använda Apples USB-C-till-USB-adapter.

Om du vill ladda en iPhone, iPad eller iPod med en Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C-port utan den här adaptern kan du istället använda en Apples USB-C till Lightning-kabel.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum: Wed Apr 18 21:16:11 GMT 2018