Adaptrar för Thunderbolt 3-porten eller usb-C-porten på din Mac-dator eller iPad Pro

Om det inte går att ansluta kabeln från din externa enhet till Thunderbolt 3-porten eller usb-C-porten på din Mac-dator eller iPad Pro kan du behöva en adapter.

Adaptrar och kablar i den här artikeln fungerar med dessa Mac-datorer och iPad Pro-enheter:

Använd informationen nedan för att hitta rätt kabel eller adapter till din Mac-dator eller iPad Pro. Då kan du identifiera kontakten på kabelns ände som kommer från din bildskärm, hårddisk, kamera, hubb eller en annan enhet. Kontrollera den ände som är tänkt att ansluta till din Mac-dator eller iPad Pro.

Thunderbolt 3  Thunderbolt-symbol

Om du använder en Apple Thunderbolt 3-kabel eller en annan Thunderbolt 3-kabel till bildskärmen eller någon annan enhet kommer den att ansluta till din Mac-dator utan någon adapter.

Både Apple Pro Display XDR och LG UltraFine 5K-bildskärmen använder Thunderbolt 3.

usb-C  usb-symbol

Om du använder en mophie usb-C-kabel med usb-C-kontakt eller en annan usb-C-kabel med din enhet, kommer den att ansluta till din Mac-dator eller iPad Pro utan en adapter.

LG UltraFine 4K-bildskärmen använder usb-C.

usb-A  usb-symbol

Om du använder en usb-A-kabel med din enhet ska du använda Apples usb-C till usb-adapterApples usb-C Digital AV Multiport-adapterApples usb-C VGA Multiport-adapter eller en annan usb-C till usb-A-adapter för att ansluta din enhet till din Mac-dator eller iPad Pro.

Om du vill ladda en iPhone, iPad eller iPod touch med en Thunderbolt 3 eller usb-C-port utan en sådan adapter, kan du i stället använda Apples usb-C till Lightning-kabel.

Ethernet  Ethernet-symbol

Om du har en Ethernet-kabel till enheten kan du använda en usb-C till Ethernet-adapter från tredje part, såsom Belkin usb-C till Gigabit Ethernet-adaptern.

Thunderbolt  Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbol

Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-bildskärm eller annan enhet kan du använda Apple Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2-adaptern

Det här är rätt adapter för Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt och Thunderbolt 2 är inte samma som Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol. De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

Mini DisplayPort  Mini DisplayPort-symbol

Om du har en Mini DisplayPort-kabel med en Mini DisplayPort-bildskärm kan du använda en usb-C till Mini DisplayPort-adapter från tredje part. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och bildskärmsmodell.

Det här är rätt lösning för Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort är inte detsamma som Thunderbolt eller Thunderbolt 2 Thunderbolt-symbol. De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

DisplayPort

Om du har en DisplayPort-kabel till din bildskärm kan du använda en usb-C till DisplayPort-adapter eller -kabel från tredje part. Ett exempel är Moshi usb-C till DisplayPort-kabel.

HDMI

Om du har en HDMI-kabel till din bildskärm kan du använda en Apple usb-C Digital AV Multiport-adapter eller en usb-C till HDMI-adapter eller -kabel från tredje part.

VGA

Om du har en VGA-kabel till din bildskärm kan du använda Apples usb-C VGA Multiport-adapter. Du kan också använda en usb-C till VGA-adapter från tredje part, såsom Belkin usb-C till VGA-adapter.

DVI

Om du har en DVI-kabel till din bildskärm kan du använda en usb-C till DVI-adapter eller -kabel från tredje part. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och bildskärmsmodell.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.