Adaptrar för Thunderbolt 3-porten (USB-C) eller USB-C-porten på en Mac eller iPad Pro

Om det inte går att ansluta kabeln från din externa enhet till Thunderbolt 3-porten (USB-C) på din Mac eller iPad Pro, kan du behöva en adapter.

Lösningarna i den här artikeln fungerar med följande Mac-modeller med Thunderbolt 3-portar (USB-C) Thunderbolt-symbol:

• iMac Pro
  • iMac-modeller från 2017
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Pro-modeller från 2016 eller senare
  • MacBook Air (Retina-skärm, 13 tum, 2018)

MacBook Pro från sidan, med portar
MacBook Pro (bilden), MacBook Air, iMac Pro, iMac och Mac mini har flera Thunderbolt 3-portar (USB-C).

Om din Mac bara har en sådan port är det en MacBook med USB-C USB-symbol. Den porten fungerar med alla lösningar utom Thunderbolt-lösningarna i den här artikeln.

MacBook från sidan, med portar

MacBook har bara en port. Den har stöd för USB-C men inte Thunderbolt.

iPad Pro 11 tum och iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) har bara en USB-C-port USB-symbol. Läs mer om att använda USB-C-porten på iPad Pro.

iPad Pro från undersidan, med USB-C-porten

Identifiera vilken kontakt kabeln har

Använd de här bilderna för att identifiera kontakten på enhetens kabel så du hittar rätt lösning för din Mac-dator eller iPad Pro. Kontrollera den ände som ansluts till Mac-datorn eller iPad Pro, inte den som ansluts till enheten.

Thunderbolt 3 (USB-C)  Thunderbolt-symbol

bild av USB-C-kontakt

Om du använder en Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) eller en annan Thunderbolt 3-kabel (USB-C) till skärmen eller någon annan enhet borde den fungera med Mac-datorn utan någon adapter.

LG UltraFine 5K Display använder Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C  USB-symbol

bild av USB-C-kontakt

Om du använder en Belkin USB-C till USB-C-kabel eller annan USB-C-kabel till skärmen eller annan enhet borde den fungera med din Mac eller iPad Pro utan adapter.

Bildskärmen LG UltraFine 4K Display använder USB-C.

Thunderbolt  Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbol

bild av Thunderbolt-kontakt

Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skärm eller annan enhet kan du använda Apple Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adaptern

Det här är rätt lösning för Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt och Thunderbolt 2 skiljer sig från Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol, trots att portarna har samma form. Om du har en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Mini DisplayPort-skärm fungerar inte den här lösningen.

Mini DisplayPort  Mini DisplayPort-symbol

bild av Mini DisplayPort-kontakt

Om du har en Mini DisplayPort-kabel med en Mini DisplayPort-skärm kan du använda en USB-C till Mini DisplayPort-adapter från tredje part. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och skärmmodell.

Det här är rätt lösning för Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort är inte detsamma som Thunderbolt eller Thunderbolt 2.Thunderbolt-symbol. De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

DisplayPort

bild av DisplayPort-kontakt

Om du har en DisplayPort-kabel till skärmen kan du använda en USB-C till DisplayPort-adapter eller -kabel från tredje part, exempelvis Moshi USB-C till DisplayPort-kabel.

HDMI

bild av HDMI-kontakt

Om du har en HDMI-kabel till skärmen kan du använda en Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter eller en USB-C till HDMI-adapter eller -kabel från tredje part.

VGA

bild av VGA-kontakt

Om du har en VGA-kabel med din skärm kan du använda Apple USB-C VGA Multiport-adapter. Du kan också använda en USB-C till VGA-adapter från tredje part, som Belkin USB-C till VGA-adapter.

Ethernet  Ethernet-symbol

bild av Ethernet-kontakt

Om du har en Ethernet-kabel till enheten kan du använda en USB-C till Ethernet-adapter från tredje part, som Belkin USB-C till Gigabit Ethernet-adaptern.

USB-A  USB-symbol

bild av USB-A-kontakt

Om du har en USB-A-kabel till din enhet kan du använda Apples USB-C till USB-adapter. Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter och Apple USB-C VGA Multiport Adapter har även en USB-A-port.

Om du vill ladda en iPhone, iPad eller iPod med en Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C-port utan den här adaptern, kan du istället använda Apples USB-C till Lightning-kabel.

DVI

bild av DVI-kontakt

Om du har en DVI-kabel till skärmen kan du använda en USB-C till DVI-adapter eller -kabel från tredje part. Hör efter med adapterns tillverkare om den är kompatibel med din Mac-dator och skärmmodell.

Det här är rätt lösning för Apple Cinema Display.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.