Använda Radeon Pro Vega II MPX-modulen med din Mac Pro

Läs om de många olika bildskärmskonfigurationer du kan använda med din MPX-modul på en Mac Pro (2019).

Radeon Pro Vega II MPX-modulen innehåller en AMD Radeon Pro Vega II-grafikprocessor (GPU) med 32 GB HBM2-minne, fyra Thunderbolt 3-portar och en HDMI 2.0-port. Du kan ansluta bildskärmar och externa enheter till din Mac Pro med Thunderbolt 3-portarna. När du använder Radeon Pro Vega II MPX-modulen med din Mac Pro kan du också ansluta ytterligare bildskärmar med Thunderbolt 3-portarna som finns på ovansidan och baksidan av Mac Pro-datorn.

Om du använder Boot Camp och installerar ett AMD-grafikkort från tredje part kan du behöva använda andra drivrutiner från AMD i Windows.

Om portar och bussar

MPX-modulen har två bussar för sina Thunderbolt 3-portar. Anslut en bildskärm per buss om du ansluter två 5K- eller 6K-bildskärmar till Thunderbolt 3-portarna på din MPX-modul.

Om du ansluter en bildskärm till HDMI-porten på din MPX-modul klarar Thunderbolt 3-portarna på buss 0 en ytterligare bildskärm med 4K eller lägre upplösning. Om du behöver en ljudutgång till en bildskärm som är ansluten till HDMI-porten och har andra bildskärmar anslutna med Thunderbolt 3 ska du inte ansluta en bildskärm till Thunderbolt 3-porten bredvid HDMI-porten.

Ansluta bildskärmar till en ensam Radeon Pro Vega II MPX-modul

Om du installerar en ensam Radeon Pro Vega II MPX-modul kan du ansluta upp till sex bildskärmar med Thunderbolt 3 i följande konfigurationer:

• Två Pro Display XDR-enheter med upplösning på 6016 × 3384 vid 60 Hz anslutna till två valfria av följande platser: buss 0, buss 1 eller Thunderbolt 3-portarna på baksidan av din Mac Pro. Anslut en bildskärm för varje plats.
  • Tre 5K-bildskärmar med upplösning på 5120 × 2880 vid 60 Hz anslutna till buss 0, buss 1 och Thunderbolt 3-portarna på ovansidan eller baksidan av din Mac Pro.
  • Sex 4K-bildskärmar med upplösning på 3840 × 2160 vid 60 Hz anslutna till buss 0, buss 1 och Thunderbolt 3-portarna på ovansidan eller baksidan av din Mac Pro.

Ansluta bildskärmar till två Radeon Pro Vega II MPX-moduler

Om du installerar två Radeon Pro Vega II MPX-moduler kan du ansluta upp till 12 bildskärmar med Thunderbolt 3 i följande konfigurationer:

• Fyra Pro Display XDR-enheter med 6016 × 3384 vid 60 Hz anslutna till fyra valfria av följande platser: buss 0 på varje kort, buss 1 på varje kort och Thunderbolt 3-portarna på ovansidan och baksidan av din Mac Pro. Anslut en bildskärm för varje plats.
  • Sex 5K-bildskärmar med en upplösning på upp till 5120 x 2880 vid 60 Hz. Anslut dina bildskärmar till varje buss och Thunderbolt 3-portarna på ovansidan och baksidan av din Mac Pro.
  • Tolv 4K-bildskärmar med upplösningar på 3840 × 2160 vid 60 Hz anslutna till Thunderbolt 3-portarna på din Mac Pro och varje kort.

Om du installerar två Radeon Pro Vega II MPX-moduler kan du koppla ihop dem med Infinity Fabric Link för högre prestanda och snabbare dataöverföring mellan grafikprocessorerna:

1. Ta bort överdelen på båda MPX-modulerna.
  2. Passa in kontakterna på Infinity Fabric Link-bryggan med MPX-modulernas kontakter och tryck sedan långsamt in dem.
  3. Skruva båda skruvarna i låst position med en stjärnmejsel.