Använda flera skärmar med din Mac Pro (sent 2013)

Läs om hur du ansluter flera skärmar (såsom bildskärmar, TV-apparater och projektorer) till din Mac Pro (sent 2013) via Thunderbolt-, Mini DisplayPort- och HDMI-anslutningar.

Skärmkonfigurationer du kan använda med din Mac Pro (sent 2013)

Du kan ansluta upp till sex av de följande, korrekt konfigurerade skärmar till Mac Pro (sent 2013).

• Sex Apple Thunderbolt Display (27 tum), Apple LED Cinema-skärmar (27 tum) eller Mini DisplayPort-skärmar från tredje part.
  • Tre 4K-skärmar: två anslutna via Mini DisplayPort och en via HDMI.
  • En 4K Ultra HDTV-skärm eller 4K-skärm med HDMI och fyra Apple Thunderbolt Display- (27 tum), Apple LED Cinema Display- (27 tum) eller Mini DisplayPort-skärmar från tredje part.
  • Två HDMI-enheter (HD eller 4K): en som ansluts via HDMI och en som ansluts via Mini DisplayPort med en HDMI-adapter.
  • Sex DVI-skärmar. Den här konfigurationen kräver en aktiv DVI-adapter

Läs Använda 4K-skärmar och Ultra HDTV-apparater med din Mac om du vill se en lista med 4k-skärmar som fungerar med Mac Pro.

När du ansluter skärmen kontrollerar du att du använder konfiguration som stöds genom att ansluta dem till HDMI- och Thunderbolt-portarna på Mac Pro-datorn. Anslut bildskärmarna till olika Thunderbolt-bussar om det är möjligt (se bilden nedan). Anslut inte fler än två bildskärmar till en buss. Det innebär att om du använder HDMI-porten bör du bara använda en av de två nedre Thunderbolt-portarna (buss 0).

När du startar Mac Pro-datorn börjar en ansluten bildskärm först lysa. Övriga anslutna skärmar visar en bild när din Mac har startat. Om en eller flera skärmar inte visar en bild efter start kontrollerar du att dina skärmar och andra skärmadaptrar är korrekt anslutna.

Om du använder Windows på din Mac med Boot Camp finns andra specifikationer för att ansluta flera bildskärmar.

Använda fler än en 4K Ultra HDTV

Du kan ansluta en 4K Ultra HDTV till en HDMI-port och en 4K Ultra HDTV till en Thunderbolt-port. Använd en HDMI-adapter via en adapter som uppfyller kraven i standarden för höghastighets-HDMI-kablar. Hör efter med kabeltillverkaren om kabeln stöder denna standard. Använd inte Thunderbolt-buss 0 för att ansluta denna extra enhet om du redan har anslutit en 4K Ultra HDTV till HDMI-porten.

Använda skärmrotation och skalning med en 4K Ultra HDTV eller 4K-skärm

Skalning och skärmrotation stöds för 4K Ultra HDTV-apparater och 4K-bildskärmar anslutna till Mac Pro via HDMI-porten. En del 4K-skärmar kanske inte fungerar med skärmrotation när bildskärmen är inställd på multistream-läge (MST). Om det här händer använder du skärmen i single-stream-läge (SST) istället.

Ansluta en DVI-skärm

Mac Pro (sent 2013) har stöd för DVI-skärmar som ansluts med Mini DisplayPort till DVI-adaptrar. Använd en single-link DVI-adapter, till exempel en Apple Mini DisplayPort till DVI-adapter för DVI-skärmar med upplösningar på upp till 1 920 x 1 200. Använd en Dual-Link DVI-adapter, till exempel en Apple Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adapter för upplösningar upp till 2 560 x 1 600.

Mac Pro (sent 2013) har stöd för högst två single-link DVI-skärmar. Om du ansluter en tredje DVI-skärm med en passiv adapter eller en bildskärm via HDMI inaktiveras en av de tre bildskärmarna.

Ansluta fler än två DVI- eller HDMI-skärmar

Mac Pro har stöd för högst två DVI- eller HDMI-skärmar som ansluts till den inbyggda HDMI-porten eller med Apple Mini DisplayPort till DVI-adaptern. Använd en aktiv DVI-adapter som Apple Mini DisplayPort till Dual-Link DVI-adapter för att ansluta flera DVI-skärmar. Du kan ansluta upp till sex DVI-skärmar med aktiva adaptrar. I så fall måste du ha en strömförsörjd USB-hubb eftersom Mac Pro har fyra USB-portar men du behöver sex portar för att ansluta Dual-Link DVI-adaptrarna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.