Använda LG UltraFine 5K-bildskärmen med din Mac eller iPad Pro

Läs om LG UltraFine 5K-bildskärmen och hur du använder den med din Mac eller iPad Pro.

Om LG UltraFine 5K-bildskärmen

Den nya LG UltraFine 5K-bildskärmen har en upplösning på 5 120 × 2 880, bred P3-färgrymd, en ljusstyrka på 500 cd/m², inbyggda stereohögtalare samt inbyggd kamera och mikrofon. Genom integrering med macOS kan du styra bildskärmens volym och ljusstyrka utan fysiska knappar på bildskärmen.

Du kan använda den medföljande Thunderbolt 3-kabeln (USB-C) Thunderbolt 3-logotypen för att ansluta din MacBook Pro eller MacBook Air eller använda den medföljande USB-C-kabeln för att ansluta din MacBook eller iPad Pro. Bildskärmen har en Thunderbolt 3-port (USB-C) som ger upp till 94 W i laddningseffekt till värdenheten och tre USB-C-portar som fungerar som nedströms USB-C-portar (5 GBit/s) och gör det möjligt att ansluta och strömförsörja kompatibla enheter och tillbehör.

Systemkrav och kompatibla Mac-modeller

Nya LG UltraFine 5K-bildskärmen (modell 27MD5KL-B) kräver en Mac med en USB-C-port eller Thunderbolt 3-port (USB-C) som har macOS Mojave 10.14.6 eller senare eller en iPad Pro med en USB-C-port med iOS 12.4 eller senare. Om din Mac har Thunderbolt 2-portar kan du använda en Thunderbolt 3 till Thunderbolt 2-adapter för att ansluta till bildskärmen.

5 120 × 2 880 vid 60 Hz

Du kan använda LG UltraFine 5K-bildskärmen med dessa Mac-modeller i full 5K-upplösning:

iMac Pro stöder två LG UltraFine 5K-skärmar konfigurerade som dubbellänkade SST 5 120 × 2 880 10 bitar/komponent i 60 Hz. Läs om hur du ansluter flera bildskärmar till din iMac Pro.

Mac mini, MacBook Air och iMac stöder en LG UltraFine 5K-bildskärm.

15-tums MacBook Pro stöder två LG UltraFine 5K-bildskärmar i full upplösning eller fyra LG UltraFine 5K-bildskärmar i upplösningen 4 096 × 2 304. Om du vill använda två LG UltraFine 5K-bildskärmar i full upplösning ska du koppla in en bildskärm i en Thunderbolt 3-port (USB-C) på den vänstra sidan på MacBook Pro och den andra bildskärmen i en Thunderbolt 3-port (USB-C) på den högra sidan:

3 840 × 2 160 vid 60 Hz

Du kan använda LG UltraFine 5K-bildskärmen i en upplösning på 3 840 × 2 160 vid 60 Hz på följande enheter:

3 840 × 1 800 vid 60 Hz

Du kan använda LG UltraFine 5K-bildskärmen med upplösningen 3 840 × 1 800 vid 60 Hz med den här Mac-modellen:

• Mac mini som lanserades 2014, helst med macOS 10.12.4 eller senare

Läs mer om hur du ändrar bildskärmsupplösningen.

Om du har problem med att ansluta bildskärmen

• LG UltraFine 5K-bildskärmen stöder inte seriekoppling med bildskärmar. De tre USB-C-portarna på bildskärmen ger ytterligare anslutning endast till USB 3-enheter.
  • Få hjälp med videoproblem om du fortfarande inte ser någon bild när du använder rätt kabel.
  • Be LG om service för bildskärmen om det inte går att slå på LG UltraFine 5K-bildskärmen eller om ingen bild visas efter att du följt anvisningarna i artikeln ovan.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.