Identifiera din MacBook

Läs om hur du hittar serienumret och annan information som hjälper dig att identifiera din MacBook Pro.

Den här artikeln handlar om MacBook. Här finns liknande artiklar för MacBook Air och MacBook Pro.

Hitta serienummer, modellidentifierare och artikelnummer

Du kan hitta serienumret och andra identifierare för din MacBook i macOS, på datorns yta och på dess förpackning.

I fönstret Om den här datorn

På de flesta versioner av macOS hittar du datorns serienummer och modellinformation i fönstret Om den här datorn.

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn. I fönstret som visas listas din dators modellnamn, till exempel MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2016), samt serienumret. Du kan även använda serienumret för att kontrollera din rätt till service och support eller hitta teknisk information för din modell.

Du kan också använda datorns modellidentifierare för att få mer information. Klicka på Systemrapport i fönstret Om den här datorn. Titta efter Modellidentifierare under Maskinvaruöversikten i fönstret Systeminformation som visas. Använd sedan identifieraren för att hitta din MacBook Pro nedan.

På ytan av din MacBook

Stäng din MacBook och vänd på den. Serienumret finns på datorns undersida, nära bestämmelsemärkningarna.

På originalförpackningen till produkten eller kvittot

Om du fortfarande har kvar originalförpackningen till MacBook-datorn hittar du serienumret på streckkodsetiketten på förpackningen.

På förpackningen står även Apples artikelnummer. till exempel MLH72xx/A. Matcha det numret mot ett i listan nedan så hittar du din MacBook-modell.
I Apples artikelnummer är ”xx” före snedstrecket variabler som skiljer sig åt mellan land och region.

Serienumret, modellnumret och konfigurationsdetaljer för din MacBook kan även stå på kvittot eller fakturan.

MacBook-modeller

Klicka på varje modell för att få teknisk information.

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, 2017)

Modellidentifierare:
MacBook10,1

Artikelnummer:
MNYF2XX/A
MNYG2XX/A
MNYH2XX/A
MNYJ2XX/A
MNYK2XX/A
MNYL2XX/A
MNYM2XX/A
MNYN2XX/A

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2016)

Modellidentifierare:
MacBook9,1

Artikelnummer:
MLH72xx/A
MLH82xx/A
MLHA2xx/A
MLHC2xx/A
MLHE2xx/A
MLHF2xx/A
MMGL2xx/A
MMGM2xx/A

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)

Modellidentifierare:
MacBook8,1

Artikelnummer:
MF855xx/A
MF865xx/A
MJY32xx/A
MJY42xx/A
MK4M2xx/A
MK4N2xx/A

MacBook (13 tum, mitten av 2010)

Modellidentifierare:
MacBook7,1

Artikelnummer:
MC516xx/A

MacBook (13 tum, sent 2009)

Modellidentifierare:
MacBook 6,1

Artikelnummer:
MC207xx/A

MacBook (13 tum, mitten av 2009)

Modellidentifierare:
MacBook5,2

Artikelnummer:
MC240xx/A

MacBook (13 tum, tidigt 2009)

Modellidentifierare:
MacBook5,2

Artikelnummer:
MB881xx/A