Identifiera din MacBook-modell

Använd den här informationen för att ta reda på vilken MacBook du har och var den hör hemma i historien om MacBook.

Din Mac ger dig flera verktyg för att identifiera den. Det enklaste är Om den här datorn, som du når genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn () i det övre vänstra hörnet av skärmen. Det andra är appen Systeminformation. Läs om att använda dessa verktyg till att identifiera din Mac.

Om du inte har din Mac eller om den inte startar använder du en av dessa lösningar istället:

• Du hittar serienumret på undersidan av din Mac, i närheten av bestämmelsemärkningarna. Det finns även på ursprungsförpackningen, i närheten av en streckkodsetikett. Du kan sedan ange det serienumret på sidan Kontrollera din rätt till service och support för att hitta din modell.
  • Ursprungsförpackningen kan även ha ett Apple-artikelnummer, till exempel MNYF2xx/A (”xx” är en variabel som skiljer sig beroende på land och region). Du kan matcha Apple-artikelnumret till ett i listan nedan för att hitta din modell.

I den här artikeln anges endast MacBook-modeller. Det finns liknande information för MacBook Pro och MacBook Air.

Lista över MacBook-modeller

MacBook-modellerna är organiserade efter året som de lanserades, med början från den senaste. Klicka på modellnamnet för detaljerad teknisk information.

MacBook-modeller från 2015 och senare kan köra den senaste versionen av macOS. För modeller från tidigare än 2015 anges det senaste kompatibla operativsystemet.

2017

MacBook (Retina-skärm, 12 tum 2017)
Färger: Rosa guld, rymdgrå, guld, silver
Modellidentifierare: MacBook10,1
Artikelnummer: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A
Teknisk information: MacBook (Retina-skärm, 12 tum, 2017)

Sedan 2018 finns denna MacBook-model i rymdgrå, silver och den guldfärg som visas här.

2016

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2016)
Färger: Rosa guld, rymdgrå, guld, silver
Modellidentifierare: MacBook9,1
Artikelnummer: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A
Teknisk information: MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2016)

2015

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)
Färger: Rymdgrå, guld, silver
Modellidentifierare: MacBook8,1
Artikelnummer: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A
Teknisk information: MacBook (Retina, 12-tum, början av 2015)

2010

MacBook (13 tum, mitten av 2010)
Modellidentifierare: MacBook7,1
Artikelnummer: MC516xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Teknisk information: MacBook (13 tum, mitten 2010)

2009

MacBook (13 tum, sent 2009)
Modellidentifierare: MacBook6,1
Artikelnummer: MC207xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Teknisk information: MacBook (13 tum, sent 2009)

MacBook (13 tum, mitten av 2009)
Modellidentifierare: MacBook5,2
Artikelnummer: MC240xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Teknisk information: MacBook (13 tum, mitten 2009)

MacBook (13 tum, tidigt 2009)
Modellidentifierare: MacBook5,2
Artikelnummer: MB881xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Teknisk information: MacBook (13 tum, början av 2009)