Använda Time Machine till att återskapa raderade filer eller äldre filer

Läs om att återskapa specifika filer från din Time Machine-säkerhetskopia, inklusive tidigare versioner av dessa filer.

Om du har skapat en säkerhetskopia av din Mac med Time Machine kan du gå till Time Machine för att återskapa specifika filer från den säkerhetskopian.

Om du vill återskapa allt från din säkerhetskopia snarare än bara specifika filer, följer du stegen för att återskapa Mac-datorn från en säkerhetskopia.

Gå in i Time Machine

1. Se till att hårddisken för säkerhetskopiering i Time Machine är ansluten och påslagen.
  2. Öppna ett fönster som innehåller, eller en gång innehöll, objektet som du vill återskapa. Om du till exempel vill återskapa en fil som raderades från din Dokument-mapp börjar du med att öppna mappen Dokument. Eller öppna valfri version av dokumentet om du använder ett program som automatiskt sparar versioner av dokument när du arbetar med dem.
  3. Välj Gå in i Time Machine från Time Machine-menyn Time Machine-symbol. Det här exemplet visar Time Machine för mappen Dokument:
  4. Leta reda på objekten som ska återskapas:
    • Använd tidslinjen i skärmens kant för att visa objekten i Time Machine-säkerhetskopian som de såg ut vid ett visst datum och en viss tid. Tidslinjen kan även innehålla lokala ögonblicksbilder.
    • Använd upp- och nedpilarna på skärmen för att gå till det senaste tillfälle då innehållet i fönstret ändrades. Du kan också använda sökfältet i ett fönster för att leta reda på ett objekt och sedan gå vidare genom tidslinjen medan du fokuserar på ändringarna i just det objektet.
    • Välj ett objekt och tryck på mellanslagstangenten om du vill förhandsvisa det och kontrollera att det är rätt objekt.
  5. Klicka på Återskapa om du vill återskapa det valda objektet eller kontrollklicka om du vill se fler alternativ.