Skriva ut från Mac-datorn

Så här skriver du ut bilder och andra dokument till en ansluten skrivare.

Så här skriver du ut ett dokument

1. Öppna objektet som du vill skriva ut.
  2. Välj Skriv ut från Arkiv-menyn eller tryck på Kommando (⌘)-P.
    Dialogrutan Skriv ut
  3. Välj skrivaren från popupmenyn Skrivare.
    Du kanske måste vänta en stund för att skrivaren ska visas. Om den inte visas kan du hitta hjälp här för att lösa skrivarproblem.
  4. Om det behövs ändrar du något i alternativen för utskrift. Alternativen avgörs av skrivaren och appen du skriver ut ifrån. Alternativ som att skriva ut i svart och vitt, dubbelsidig utskrift, eller skriva ut i olika pappersstorlekar eller medietyper varierar beroende på skrivare och app. Vill du ha fler alternativ klickar du på Visa detaljer, vill du ha färre alternativ klickar du på Göm detaljer.
  5. När du vill skicka utskriftsjobbet till utskriftskön klickar du på Skriv ut.

Så här hanterar du utskriftsjobb

När du klickar på Skriv ut skickas utskriftsjobbet till utskriftskön. Därifrån skickas det automatiskt till skrivaren. Öppna utskriftskön:

• Klicka på symbolen för skrivaren i Dock. Skrivarsymbolen visas när det finns jobb i utskriftskön.
  • Du kan också gå till Apple-menyn > Systeminställningar och sedan klicka på Skrivare och skannrar. Markera skrivaren i listan och klicka sedan på Öppna utskriftskö.

Utskriftskön

Du kan göra följande i utskriftskön:

• Visa meddelanden om skrivarens status, till exempel Skrivaren är inte ansluten.
  • Visa aktiva jobb eller jobb som väntar på utskrift eller som inte kunde skrivas ut eftersom det inträffade ett problem med skrivaren eller anslutningen till skrivaren.
  • Pausa, återuppta eller radera jobb.
  • Visa inställningar och annan information om skrivaren, till exempel skrivarens namn och nivåerna för förbrukningsmaterialet.
  • Förhandsgranska dokumentet genom att dubbelklicka på det eller genom att markera det och trycka på mellanslagstangenten.

Läs mer

Du kan visa mer information genom att klicka på frågetecknet i fönstret Skriv ut eller i inställningspanelen för Skrivare och skannrar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.