Använda Spotlight på din Mac-dator

Spotlight hjälper dig att hitta appar, dokument och andra filer på din Mac-dator. Och med Spotlight-förslag kan du även få nyheter, sport, filmer, vädret med mera.

Sök med Spotlight

1. Klicka på  längst upp till höger i menyraden eller tryck på Kommando-mellanslagstangenten.
    Spotlight-symbol i menyraden
  2. Ange det du söker efter. Du kan söka efter något i stil med ”apple-butik” eller ”meddelanden från emily”.Söka efter kartor i Spotlight
  3. Om du vill öppna ett objekt från resultatlistan dubbelklickar du på det. Använd upp- och nedpilarna för att snabbt titta igenom resultaten.

Söka efter filtyp eller plats

• Om du vill söka efter filtyp använder du ordet ”typ” och filtypen. Exempelvis skriver du ”typ:mappar” eller ”typ:ljud”.
  • Om du vill visa var på din Mac en fil ligger väljer du filen från resultatlistan och trycker och håller ned Kommando. Platsen för filen visas längst ned i förhandsvisningen. Om du vill öppna platsen där filen ligger trycker du Kommando-R.
  • Om du vill se alla resultat från din Mac i Finder rullar du längst ned i resultatlistan och dubbelklickar på Visa alla i Finder.

Sök efter filtyp

Hämta definitioner, beräkningar och omvandlingar

Spotlight kan visa definitioner från ordlistor, beräkningar, måttomvandlingar med mera. Läs om fler sätt att söka med Spotlight.

Här är några exempel på vad du kan göra:

• För att få en definition skriver du ett ord eller en fras och klickar på resultatet i avsnittet Definitioner.
  • För att göra en beräkning skriver du något i stil med ”2+2” i sökfältet.
  • För att omvandla mått skriver du något i stil med 25 lbs eller ”32 ft till meter”.

Slå upp definitioner i Spotlight

Söka efter bioföreställningar, väder och platser i närheten

Du kan använda Spotlight för att söka efter bioföreställningar, väder och platser i närheten.

Här är några exempel på vad du kan göra:

• Om du vill hämta föreställningar skriver du namnet på filmen du vill se. Om du vill veta vad som visas i närheten skriver du ”föreställningar”.
  • Skriv ”väder” för information om det lokala vädret.
  • Om du letar efter restauranger i närheten skriver du något i stil med ”ställen att äta på” och klickar sedan på resultaten i avsnittet Kartor.

Funktioner i Spotlight kan variera beroende på land och region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum:Thu May 24 15:49:10 GMT 2018