Justera ljusstyrkan på bakbelyst tangentbord

Läs om ifall din bärbara dator från Apple har bakbelyst tangentbord och hur du justerar ljusstyrkan automatiskt eller manuellt.

Ta reda på om din bärbara dator har ett bakbelyst tangentbord

Gå till Apple-menyn , välj Systeminställningar och klicka sedan på Tangentbord. Om rutan Justera tangentbordets ljusstyrka vid svagt ljus finns vid fönstret för tangentbordsinställningar har du ett bakbelyst tangentbord.

Justera ljusstyrkan på tangentbordet automatiskt eller manuellt

Du kan låta ljusstyrkan för tangentbordet justeras automatiskt baserat på tillgängligt ljus eller också kan du ställa in det manuellt.

Justera ljusstyrkan automatiskt

Så här gör du för att tangentbordets ljusstyrka ska justeras automatiskt:

1. Gå till Apple-menyn, välj Systeminställningar och klicka sedan på Tangentbord.
  2. Kryssa i rutan Justera tangentbordets ljusstyrka vid svag belysning.

Justera ljusstyrkan manuellt

Om du vill göra skrivbordet ljusare trycker du på F6 på den bärbara datorns inbyggda tangentbord. Om du vill göra det mindre ljust trycker du på F5.

Om du inte kan justera tangentbordets ljusstyrka manuellt beror det antagligen på att du befinner dig i en ljusstark omgivning och din Mac-dator är inställd på att justera ljusstyrkan automatiskt. I detta fall stängs bakbelysningen av tangentbordet av. När du flyttar dig till ett ställe med svagare ljus kan du justera tangentbordets ljusstyrka på nytt.

Justera ljusstyrkan på MacBook Pro med Touch Bar

Om din Mac har en Touch Bar justerar du snabbt tangentbordets ljusstyrka·genom att trycka på  i Control Strip:

Control Strip expanderas och du kan trycka på     för att justera tangentbordets ljusstyrka:

Läs mer

Om du använder Boot Camp och tangentbordet inte fungerar som förväntat i Windows behöver du kanske uppdatera mjukvaran i Windows.