Om Fildelning på iPhone, iPad och iPod touch

Du kan kopiera filer mellan din dator och appar på din iOS-enhet som fungerar med Fildelning. Du kan till exempel skapa ett dokument i Pages på en iPad och sedan kopiera det till en Mac-dator. Dokumentet kan du sedan öppna i Pages för Mac OS X.

Istället för Fildelning kan du fundera på att använda iCloud Drive eller Handoff för att hålla dina dokument uppdaterade på alla dina enheter.

Det här behöver du

Visa vilka av dina iOS-appar som kan dela filer med din dator

1. Anslut din iOS-enhet till datorn med en USB-kabel.
  2. Starta iTunes på datorn.
  3. Välj din enhet i iTunes. Få hjälp om du inte kan hitta den.
  4. Klicka på Appar i listan till vänster och bläddra ned till slutet av sidan.
  5. I det här avsnittet finns en lista med fildelningsappar på din enhet. Välj en app för att visa filerna som är tillgängliga för delning för den appen på din enhet. Om avsnittet för fildelning inte visas har din enhet inga fildelningsappar.

Kopiera filer från datorn till iOS-appen

1. Välj appen från listan i fildelningsavsnittet i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från en mapp eller ett fönster till listan Dokument för att kopiera dem till appen på din enhet.
  3. Du kan även klicka på Lägg till, leta reda på filerna som du vill kopiera från datorn och sedan klicka på Välj. iTunes kopierar filerna till appen på din enhet. Välj endast filer som fungerar med appen. Kontrollera appens användarhandbok för att ta reda på vilka filer som fungerar.

Kopiera filer från en iOS-app till datorn

1. Välj appen från listan i fildelningsavsnittet i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från listan Dokument till en mapp eller ett fönster på datorn för att kopiera dem till datorn.
  3. Du kan även markera filerna som du vill kopiera till datorn från listan Dokument och klicka på Spara som.
  4. Leta reda på mappen på datorn som du vill kopiera filerna till och klicka på Välj.

Öppna delade filer

På din iOS-enhet kan du öppna filerna från din dator med appen som du valde för fildelning.

Du kan inte komma åt dessa filer från andra appar eller platser på enheten. Du kan visa listan med filer i fildelningsavsnittet av iTunes när din enhet är inkopplad i datorn.

Säkerhetskopiera delade filer

När iCloud (eller iTunes) säkerhetskopierar din enhet, säkerhetskopieras även dina delade filer.

Om du raderar en app med delade filer från din iOS-enhet, raderar du även de delade filerna från enheten. Du kan undvika att förlora delade filer genom att säkerhetskopiera och kopiera dem till din dator regelbundet, speciellt om du raderar en fildelningsapp från din iOS-enhet.

Radera en delad fil från din iOS-enhet

Följ dessa steg för att radera en fil som du kopierade till en iOS-app med hjälp av Fildelning:

1. Anslut enheten till datorn.
  2. Välj din enhet i iTunes.  Få hjälp om du inte kan hitta den.
  3. Klicka på Appar i listan till vänster och bläddra sedan ned till fildelningsavsnittet till höger.
  4. Välj appen med filen som du vill radera.
  5. Välj filen som du vill radera i listan Dokument och tryck på raderingstangenten på tangentbordet.
  6. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta i iTunes.

Det kan finnas andra metoder för att radera filer från en app. Läs användarhandboken till appen.

Senast ändrad: