Om Fildelning på iPhone, iPad och iPod touch

Du kan kopiera filer mellan din dator och appar på din iOS-enhet med Fildelning. Du kan till exempel skapa ett dokument i Pages på din iPad och sedan kopiera det till din Mac så att du kan öppna det i Pages för OS X.

Innan du börjar

Istället för Fildelning kan du fundera på att använda iCloud Drive, Handoff eller AirDrop för att hålla dina dokument uppdaterade på alla dina enheter.

iCloud Drive gör det möjligt att komma åt alla dokument på ett säkert vis från iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Du har alltid tillgång till de senast uppdaterade dokumenten när du behöver dem, på alla enheter.

Med Handoff kan du påbörja ett dokument, mejl eller meddelande på en enhet och fortsätta på en annan enhet. Handoff fungerar med appar från Apple som Mail, Safari, kartor, Meddelanden, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers och Keynote. Vissa appar från tredje parter är också kompatibla.

Med AirDrop kan du dela bilder, videor, webbsidor, platser med mera, med andra Apple-enheter i närheten.

Det här behöver du för Fildelning

Visa vilka av dina iOS-appar som kan dela filer med din dator

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn med den USB-kabel som följde med enheten.
  3. Klicka på din enhet i iTunes. Få hjälp om du inte kan hitta den.
  4. I det vänstra sidofältet klickar du på Appar. Bläddra sedan till avsnittet Fildelning längst ned på sidan.
  5. Välj en app för att se vilka filer som är tillgängliga för delning för den appen på din enhet. Om avsnittet för fildelning inte visas har din enhet inga fildelningsappar.

Kopiera filer från datorn till iOS-appen

1. Välj appen från listan i avsnittet Fildelning i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från en mapp eller ett fönster till listan Dokument för att kopiera dem till din enhet.
    Du kan även klicka på Lägg till, leta reda på filerna som du vill kopiera från datorn och sedan klicka på Välj. iTunes kopierar filerna till appen på din enhet. iTunes kopierar filerna till appen på din enhet. Välj endast filer som fungerar med appen. Kontrollera appens användarhandbok för att ta reda på vilka filer som fungerar.

Kopiera filer från en iOS-app till datorn

1. Välj appen från listan i avsnittet Fildelning i iTunes.
  2. Dra och släpp filer från listan Dokument till en mapp eller ett fönster på datorn för att kopiera dem till datorn.
    Du kan också välja filen eller filerna du vill kopiera till datorn från listan Dokument och klicka på ”Spara till”. Sedan letar du reda på mappen du vill kopiera filerna till på datorn och klickar på Spara till.

Öppna delade filer

På din iOS-enhet kan du öppna filerna från din dator med appen som du valde för fildelning.

Du kan inte komma åt dessa filer från andra appar eller platser på enheten. Du kan se listan med filer i fildelningsavsnittet av iTunes när din dator är inkopplad i datorn.

Säkerhetskopiera delade filer

När iCloud (eller iTunes) säkerhetskopierar din enhet säkerhetskopieras även dina delade filer.

Om du raderar en app med delade filer från din iOS-enhet kommer du även att radera dessa filer från din enhet och din iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia. Du kan undvika att förlora delade filer genom att kopiera filerna till din dator innan du raderar appen från din iOS-enhet.

Radera en delad fil från din iOS-enhet

Följ dessa steg för att radera en fil som du kopierade till en iOS-app med hjälp av Fildelning:

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till datorn med den USB-kabel som följde med enheten.
  3. Välj din enhet i iTunes. Få hjälp om du inte kan hitta den.
  4. I det vänstra sidofältet klickar du på Appar. Bläddras sedan till avsnittet Fildelning.
  5. Välj appen med filen som du vill radera.
  6. Välj filen som du vill radera i listan Dokument och tryck sedan på raderingstangenten på tangentbordet.
  7. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta i iTunes.

Det kan finnas andra metoder för att radera filer från en app. Läs användarhandboken till appen för att få veta mer.

Senast ändrad: