Så här säkerhetskopierar du din iPhone, iPad och iPod touch

Om du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet måste ersättas, tappas bort eller skadas.

Välja metod för säkerhetskopiering

Innan du börjar: läs om skillnaden mellan iCloud-säkerhetskopior och säkerhetskopior på datorn och välj sedan den metod som passar dig. Om du behöver en extra säkerhetskopia kan du skapa en i iCloud och ytterligare en på datorn.

Så här säkerhetskopierar du med iCloud

1. Anslut din enhet till ett wifi-nätverk.
  2. Gå till Inställningar > [ditt namn] och tryck på iCloud.
  3. Tryck på iCloud-säkerhetskopia.
  4. Tryck på Säkerhetskopiera nu. Fortsätt vara ansluten till wifi-nätverket tills processen har slutförts.

Du kan kontrollera förloppet och bekräfta att säkerhetskopieringen slutfördes. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia. Under Säkerhetskopiera nu visas datumet och tiden för din senaste säkerhetskopia.

Få hjälp med att göra en säkerhetskopia eller hantera det tillgängliga utrymmet i iCloud.

Säkerhetskopiera automatiskt med iCloud-säkerhetskopia

Gör så här för att låta iCloud säkerhetskopiera enheten automatiskt varje dag:

• Kontrollera att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat i Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia.
  • Anslut enheten till ett eluttag.
  • Anslut enheten till till ett wifi-nätverk.
  • Kontrollera att enhetens skärm är låst.
  • Kontrollera att du har tillräckligt med ledigt utrymme i iCloud för säkerhetskopian. När du loggar in i iCloud får du 5 GB lagringsutrymme i iCloud utan kostnad. Om du behöver mer iCloud-lagring kan du köpa mer från din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Tjänsten startar med 50 GB lagringsutrymme för 0,99 USD i månaden. Läs mer om priser i din region.

Så här säkerhetskopierar du med iTunes

1. Anslut enheten till datorn. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina 10.15. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en pc: öppna iTunes.
  2. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt lösenkoden.
  3. Leta rätt på din enhet på datornLäs om vad du ska göra om enheten inte visas på datorn.
  4. Om du vill spara data från Hälsa och Aktivitet från enheten eller Apple Watch måste du kryptera säkerhetskopian: Markera kryssrutan Kryptera [enhet] säkerhetskopia och skapa ett lösenord som är lätt att komma ihåg. Om du inte behöver spara dina data från Hälsa och Aktivitet kan du skapa en säkerhetskopia som inte är krypterad. Klicka bara på Säkerhetskopiera nu.

Anteckna lösenordet och förvara det på en säker plats. Det går inte att återskapa iTunes-säkerhetskopior utan att ha det här lösenordet.
  5. När processen är klar kan du se om säkerhetskopian slutfördes.