Så här säkerhetskopierar du din iPhone, iPad och iPod touch

Om du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet måste ersättas, tappas bort eller skadas.

Välja metod för säkerhetskopiering

Innan du börjar bör du lära dig skillnaden mellan iCloud- och iTunes-säkerhetskopior och bestämma vilken metod som passar dig bäst. Om du behöver en alternativ säkerhetskopia kan du göra en i iCloud och en annan i iTunes.

iCloud

1. Anslut din enhet till ett Wi-Fi-nätverk.
  2. Tryck på Inställningar, rulla ned och tryck på iCloud.
    Tryck på Inställningar, rulla ned och tryck på iCloud.
  3. Rulla ned, tryck på Säkerhetskopia och se till att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat.
    iCloud-säkerhetskopia måste vara aktiverat.
  4. Tryck på Säkerhetskopiera nu. Fortsätt vara ansluten till Wi-Fi-nätverket tills processen har slutförts.
  5. Kontrollera att säkerhetskopieringen har slutförts genom att trycka på Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring och välj sedan din enhet. Säkerhetskopian bör visas med information om tidpunkt och storlek.

Få hjälp med att göra en säkerhetskopia eller hantera det tillgängliga utrymmet i iCloud.

Säkerhetskopiera automatiskt med iCloud-säkerhetskopia

Gör så här för att låta iCloud säkerhetskopiera enheten automatiskt varje dag:

iTunes

1. Öppna iTunes och anslut enheten till datorn.
  2. Följ anvisningarna på skärmen om du uppmanas att ange enhetens lösenkod eller om meddelandet Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt lösenkoden.
  3. Välj din iPhone, iPad eller iPod när den visas i iTunes. Läs om vad du ska göra om din enhet inte visas i iTunes.
  4. Om du vill spara data från Hälsa och Aktivitet på iOS-enheten eller Apple Watch måste du kryptera säkerhetskopian: Markera kryssrutan Kryptera[enhet] säkerhetskopia och skapa ett lösenord som är lätt att komma ihåg.
    Anteckna lösenordet och förvara det på en säker plats. Det går inte att återskapa iTunes-säkerhetskopior utan att ha det här lösenordet.
    Om du inte behöver spara dina data från Hälsa och Aktivitet kan du skapa en säkerhetskopia som inte är krypterad. Klicka bara på Säkerhetskopiera nu.
    Klicka på Säkerhetskopiera nu eller kryptera säkerhetskopian
  5. När processen är slutförd kan du kontrollera att säkerhetskopieringen lyckades i iTunes-inställningar > Enheter. Namnet på enheten ska visas tillsammans med datumet och tidpunkten då iTunes skapade säkerhetskopian. Om du krypterade säkerhetskopian visas också   bredvid namnet på enheten.
    I iTunes klickar du på Inställningar och väljer sedan Enheter.

Få hjälp med att göra en säkerhetskopia.

Läs mer

Senast ändrad: