Så här säkerhetskopierar du din iPhone, iPad och iPod touch

Om du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet måste ersättas, tappas bort eller skadas.

Välja metod för säkerhetskopiering

Innan du börjar bör du lära dig skillnaden mellan iCloud- och iTunes-säkerhetskopior och bestämma vilken metod som passar dig bäst. Om du behöver en alternativ säkerhetskopia kan du göra en i iCloud och en annan i iTunes.

Så här säkerhetskopierar du med iCloud

1. Anslut din enhet till ett wifi-nätverk.
  2. Gå till Inställningar > [ditt namn] och tryck på iCloud.Om du har iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar, bläddrar ned och klickar på iCloud.
    iCloud-inställningar på iPhone
  3. Tryck på iCloud-säkerhetskopia. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Säkerhetskopia. Se till att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat.
    Aktivera iCloud-säkerhetskopiering på iPhone
  4. Tryck på Säkerhetskopiera nu. Fortsätt vara ansluten till wifi-nätverket tills processen har slutförts.
  5. Kontrollera att säkerhetskopieringen har slutförts genom att gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-lagring > Hantera lagring. Välj sedan din enhet. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring. Välj sedan din enhet. Säkerhetskopian bör visas med information om tidpunkt och storlek.

Få hjälp med att göra en säkerhetskopia eller hantera det tillgängliga utrymmet i iCloud.

Säkerhetskopiera automatiskt med iCloud-säkerhetskopia

Gör så här för att låta iCloud säkerhetskopiera enheten automatiskt varje dag:

• Kontrollera att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat i Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Säkerhetskopia.
  • Anslut enheten till ett eluttag.
  • Anslut enheten till till ett wifi-nätverk.
  • Kontrollera att enhetens skärm är låst.
  • Kontrollera att du har tillräckligt med ledigt utrymme i iCloud för säkerhetskopian. När du loggar in i iCloud får du 5 GB lagringsutrymme i iCloud utan kostnad. Om du behöver mer iCloud-lagring kan du köpa mer från din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Tjänsten startar med 50 GB lagringsutrymme för 0,99 USD i månaden. Läs mer om priser i din region.

Så här säkerhetskopierar du med iTunes

1. Öppna iTunes och anslut enheten till datorn.
  2. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt lösenkoden.
  3. Välj din iPhone, iPad eller iPod när den visas i iTunes. Läs om vad du ska göra om din enhet inte visas i iTunes.
  4. Om du vill spara data från Hälsa och Aktivitet på iOS-enheten eller Apple Watch måste du kryptera säkerhetskopian: Markera kryssrutan Kryptera[enhet] säkerhetskopia och skapa ett lösenord som är lätt att komma ihåg.

Anteckna lösenordet och förvara det på en säker plats. Det går inte att återskapa iTunes-säkerhetskopior utan att ha det här lösenordet.
    Om du inte behöver spara dina data från Hälsa och Aktivitet kan du skapa en säkerhetskopia som inte är krypterad. Klicka bara på Säkerhetskopiera nu.
    Klicka Säkerhetskopiera nu i iTunes
  5. När processen är slutförd kan du kontrollera att säkerhetskopieringen lyckades i iTunes-inställningar > Enheter. (Om du använder iTunes för Windows, välj Redigera > Inställningar > Enheter från menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.) Namnet på enheten ska visas tillsammans med datumet och tidpunkten då iTunes skapade säkerhetskopian. Om du krypterade säkerhetskopian visas också   bredvid namnet på enheten.
    Hitta de senaste säkerhetskopiorna i iTunes under Inställningar > Enheter

Få hjälp med att göra en säkerhetskopia.