Vanliga frågor om iCloud Drive

Med iCloud Drive får du säker åtkomst till alla dina dokument från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Windows-dator. Du har alltså alltid tillgång till de senast uppdaterade dokumenten när du behöver dem, på alla enheter.

Det här kan du göra med iCloud Drive

Vad krävs för att använda iCloud Drive?

Hur kommer jag åt mina filer i iCloud Drive?

Du kan komma åt dina filer i iCloud Drive på flera sätt:

• Med en webbläsare som stöds kan du gå till iCloud Drive på iCloud.com.
  • På en Mac kan du gå till iCloud Drive i Finder.
  • På en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller senare kan du komma åt dina filer med appen Files. På iOS 9 eller iOS 10 kan du komma åt dem från appen iCloud Drive.
  • På en PC med Windows 7 eller senare och iCloud för Windows kan du gå till iCloud Drive i Utforskaren.

När du lägger till Skrivbord och Dokument till iCloud Drive flyttas alla filer till iCloud. På din Mac hittar du filerna på ditt skrivbord och i mappen Dokument i Finder under iCloud. Om du lägger till ett andra Mac-skrivbord hittar du dessa filer i mappen Skrivbord i iCloud Drive. En mapp skapas med samma namn som din andra Mac.

Vilka typer av filer kan jag lagra i iCloud Drive?

Du kan lagra alla typer av filer i iCloud Drive, förutsatt att de är mindre 50 GB och att du inte överskrider din lagringsgräns för iCloud. Det innebär att alla dina dokument, skolprojekt, presentationer med mera kan hållas uppdaterade på alla enheter. Läs mer om hur du hanterar lagringsutrymmet i iCloud.

Du bör inte lagra appmappar, bibliotek eller .tmp-filer i iCloud Drive.

Hur mycket lagringsutrymme får jag med iCloud Drive och hur kan jag få mer?

När du ställer in iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme. Du kan använda lagringsutrymme för iCloud-säkerhetskopiering, iCloud Drive, iCloud-bildbibliotek, iCloud Mail (ditt e-postkonto på @icloud.com) och information från program som använder iCloud.

Om du behöver mer lagringsutrymme i iCloud, kan du köpa mer med början från 50 GB för 9 kr/månad. Om du väljer en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB kan du dela lagringsutrymme i iCloud med din familj utan att dela dina filer. Läs mer om priser i din region.

Hur får jag tillbaka filer som jag har raderat?

Om du behöver komma åt en fil som du raderade under de senaste 30 dagarna kan du återställa den från iCloud.com, appen Files i iOS 11 eller senare eller Papperskorgen på din Mac-dator.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.
  2. Gå till iCloud Drive.
  3. I det nedre högra hörnet klickar du på Senast raderade objekt.
  4. Bläddra i listan med filer.

Du kan även gå till Inställningar > Återskapa filer. Efter 30 dagar tas filer bort från Senast raderade och Återskapa filer.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller senare

1. Öppna appen Filer.
  2. Gå till Platser > Senast raderade.
  3. Markera filen som du vill behålla.
  4. Tryck på Återställ.

Efter 30 dagar tas filerna bort från Senast raderade.

På Mac-datorn

1. Klicka på Papperskorgen i Dock.
  2. Markera filen som du vill behålla.
  3. Dra den till skrivbordet eller en annan mapp.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.