Vanliga frågor om iCloud Drive

Med iCloud Drive får du säker åtkomst till alla dina dokument från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och Windows-dator. Du har alltså alltid tillgång till de senast uppdaterade dokumenten när du behöver dem, på alla enheter.

Det här kan du göra med iCloud Drive

Vad krävs för att använda iCloud Drive?

Hur kommer jag åt mina filer i iCloud Drive?

Du kan komma åt dina filer i iCloud Drive på flera sätt:

• Med en webbläsare som stöds kan du gå till iCloud Drive på iCloud.com.
  • På en Mac kan du gå till iCloud Drive i Finder.
  • På en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller senare kan du komma åt dina filer med appen iCloud Drive.
  • På en PC med Windows 7 eller senare och iCloud för Windows kan du gå till iCloud Drive i Utforskaren.

När du lägger till Skrivbord och Dokument till iCloud Drive flyttas alla filer till iCloud. På din Mac hittar du filerna på ditt skrivbord och i mappen Dokument i Finder under iCloud. Om du lägger till ett andra Mac-skrivbord hittar du dessa filer i mappen Skrivbord i iCloud Drive. En mapp skapas med samma namn som din andra Mac.

Vilka typer av filer kan jag lagra i iCloud Drive?

Du kan lagra alla typer av filer i iCloud Drive, förutsatt att de är mindre 50 GB och att du inte överskrider din lagringsgräns för iCloud. Det innebär att alla dina dokument, skolprojekt, presentationer med mera kan hållas uppdaterade på alla enheter. Läs mer om hur du hanterar lagringsutrymmet i iCloud.

Du bör inte lagra appmappar, bibliotek eller .tmp-filer i iCloud Drive.

Hur mycket lagringsutrymme får jag med iCloud Drive och hur kan jag få mer?

När du ställer in iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme. Du kan använda lagringsutrymme för iCloud-säkerhetskopiering, iCloud Drive, iCloud-bildbibliotek, iCloud Mail (ditt e-postkonto på @icloud.com) och information från program som använder iCloud.

Om du behöver mer lagringsutrymme i iCloud, kan du köpa mer med början från 50 GB för 9 kr/månad direkt från din Apple-enhet. Läs mer om priser i din region.

Hur får jag tillbaka filer som jag har raderat?

Om du behöver komma åt en fil som du raderade under de senaste 30 dagarna kan du återställa den från iCloud.com.

1. Logga in på iCloud.com.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Under Avancerat klickar du på Återskapa filer.
  4. Leta i fillistan i fönstret Återskapa filer.

Efter 30 dagar tas filer bort från Återskapa filer.

Vad händer om jag redan har uppgraderat till iCloud Drive, men fortfarande har enheter med iOS 7 och OS X Mavericks?

Du kan inte använda iCloud Drive på dina enheter förrän du har uppdaterat din iPhone, iPad och iPod touch till den senaste versionen av iOS och din Mac-dator till den senaste versionen av macOS. Om du redan har uppgraderat och behöver använda en enhet som inte har stöd för iCloud Drive kan du fortfarande arbeta med dina dokument lokalt. De synkroniseras dock inte med dokument som finns på dina uppdaterade enheter eller på iCloud.com

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.