Använda Handoff för att fortsätta med en uppgift på andra enheter

Med Handoff kan du börja arbeta på en enhet och sedan växla till en annan närliggande enhet och fortsätta där du slutade.

Ställa in Handoff

Använd Handoff med en Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch som uppfyller Synkad-systemkraven. Handoff fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

• Varje enhet är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
    Visa det Apple-ID som används av Apple Watch genom att öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten och gå sedan till Allmänt > Apple-ID.
  • Varje enhet har Bluetooth påslaget.
  • Varje enhet har wifi påslaget.
  • Varje enhet har Handoff påslaget.

Så här aktiverar du Handoff på dina enheter:

• På din Mac-dator: Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Allmänt. Välj Tillåt Handoff mellan denna Mac och dina iCloud-enheter.
  • På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > Allmänt > Handoff och slår sedan på Handoff.
  • På din Apple Watch öppnar du Apple Watch-appen på din iPhone och trycker sedan på Allmänt och slår på Aktivera Handoff.
    Apple Watch har stöd för Handoff från klockan till iPhone, eller från klockan till Mac-datorn med OS X Yosemite eller senare.

När du slår på Handoff slås även Universal Clipboard på.

Använda Handoff

1. Öppna en app som fungerar med Handoff.
    Appar som fungerar med Handoff är Mail, Kartor, Safari, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers, Keynote och flera tredjepartsappar.
  2. Starta en aktivitet med appen, till exempel att skriva ett e-postmeddelande eller dokument.
  3. Fortsätt med din uppgift på en annan enhet:
    • Om du växlar till din Mac-dator klickar du på appens symbol i Dock:
    • Om du växlar till din iPhone, iPad eller iPod touch öppnar du Appväxlaren, precis som när du växlar mellan appar, och trycker på appbanderollen längst ned på skärmen.