Ringa och ta emot telefonsamtal på en Mac eller en iPad

Med iPhone-mobilsamtal kan du ringa och ta emot telefonsamtal från din Mac eller iPad när de enheterna är på samma nätverk som din iPhone.

Ställa in iPhone-mobilsamtal

Se till att din Mac, iPhone och iPad uppfyller systemkraven för Kontinuitet.

Enheterna måste också vara nära varandra och inställda enligt följande:

• Varje enhet är inloggad med samma Apple-ID.

• Varje enhet är inloggad på FaceTime med samma Apple-ID.

• Varje enhet har wifi påslaget.

• Varje enhet är ansluten till samma nätverk med wifi eller Ethernet.

• På din iPhone går du till Inställningar > Telefon > Samtal på andra enheter och slår sedan på Tillåt samtal på andra enheter.

• På din iPad går du till Inställningar > FaceTime > Samtal från iPhone och aktiverar sedan Samtal från iPhone.

• Öppna FaceTime-appen på din Mac, välj FaceTime > Inställningar och välj sedan Samtal från iPhone.

Om din operatör stöder wifi-samtal på andra enheter kan du ställa in de enheterna på att ringa och ta emot samtal även när din iPhone inte är påslagen eller i närheten. Läs mer om wifi-samtal.

Ringa och ta emot telefonsamtal

När du har ställt in dina enheter kan du ringa och ta emot telefonsamtal på din Mac eller iPad när din iPhone är i närheten och är ansluten till samma nätverk som den andra enheten.

• Stegen för att ringa ett samtal varierar beroende på vilken app du använder. I de flesta fall kan du helt enkelt trycka, klicka eller kontrollklicka på telefonnumret som du ser i din app. Tryck eller klicka sedan på en telefonknappsymbolen för ljudsamtal, eller välj ett samtalsalternativ från en meny. Du kan också ringa ett samtal direkt från FaceTime-appen. Läs mer om hur du ringer och tar emot telefonsamtal på Mac.

• Om du vill svara på ett samtal använder du notisen som visas på din Mac eller iPad när någon ringer till din iPhone. Du kan besvara samtalet, skicka det till röstbrevlådan eller skicka ett meddelande till uppringaren.

Om du inte vill ta emot fler samtal på en av dina enheter stänger du av inställningen Samtal från iPhone på den enheten. Se installationsavsnittet ovan för mer information.