Använda AirDrop på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan direkt dela dina bilder, videor, dokument med mera med andra Apple-enheter i närheten via AirDrop.

Använd AirDrop för att dela och ta emot innehåll som bilder och dokument, med andra Apple-enheter i närheten.

Innan du börjar

Kontrollera följande innan du börjar:

• Kontrollera att personen du skickar till är i närheten och inom räckvidden för Bluetooth och wifi.
  • Kontrollera att personen du skickar till har wifi och Bluetooth aktiverat. Om någon av er har Internetdelning aktiverat stänger ni av det.
  • Kontrollera om personen du skickar till har mottagningsinställningarna för AirDrop inställda på att ta emot från Endast kontakter. I sådana fall, och du är en av kontakterna, måste de ha din mejladress eller mobilnummer i ditt kontaktkort för att AirDrop ska fungera.
  • Om du inte är med i deras kontakter ser du till att de ställer in mottagningsinställningen för AirDrop till Alla för att ta emot filen.

Du kan ställa in dina mottagningsinställningar för AirDrop på Endast kontakter eller Mottagning av när som helst för att styra vilka som kan se din enhet och skicka innehåll till dig i AirDrop.

En bild markerad för AirDrop

Dela innehåll med AirDrop

Använd AirDrop för att dela innehåll från appar som Bilder, Safari, Kontakter med mera. Gör så här:

1. Öppna en app och tryck på Dela eller  symbolen för Dela. Om du delar en bild från appen Bilder kan du svepa åt vänster eller höger och välja flera bilder.
  2. Tryck på AirDrop-användaren som du vill dela innehåll med. Eller använd AirDrop för att skicka innehåll mellan dina egna Apple-enheter. Ser du inte AirDrop-användaren eller din andra enhet? Läs om vad du gör då.

En iPhone-skärm som visar en förfrågan att Godkänna eller Avböja en AirDrop-bild

Ta emot innehåll med AirDrop

När någon delar innehåll med dig över AirDrop, får du ett meddelande med en förhandsvisning av innehållet och kan trycka på Ta emot eller Avböj.

Om du trycker på Ta emot får du innehållet i appen den skickades från. Exempelvis visas bilder i appen Bilder och webbplatser öppnas i Safari. Länkar till appar öppnas i App Store så att du kan hämta eller köpa appen.

Om du använder AirDrop för att skicka innehåll till dig själv, som att dela en bild från din iPhone till din Mac, ser du inte alternativ för att ta emot eller avböja. Innehållet skickas automatiskt till den enheten. Kontrollera att båda enheterna är inloggade med samma Apple-ID.

Välj vilka som kan skicka dig innehåll i AirDrop

Välj vilka som kan se din enhet och skicka dig innehåll i AirDrop.

Gå till Inställningar > Allmänt > AirDrop.
Alla valda i AirDrop-inställningar

Du kan även ställa in alternativ för AirDrop i Kontrollcenter. Gör så här:

1. På iPhone X och senare sveper du nedåt från det övre högra hörnet på skärmen för att öppna Kontrollcenter. På iPhone 8 och tidigare sveper du uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck hårt eller tryck och håll ned kortet för nätverksinställningar i det övre vänstra hörnet.
    Kontrollcenter på iPhone
  3. Tryck på AirDrop AirDrop-symbolen.
  4. Välj sedan ett av dessa alternativ:
    • Mottagning av: Du kan inte ta emot AirDrop-förfrågningar.
    • Endast kontakter: Endast dina kontakter kan se din enhet.
    • Alla: Alla iOS-enheter i närheten som använder AirDrop kan se din enhet.

Om du ser Mottagning av och inte kan trycka för att ändra det, går du till Inställningar > Skärmtid > Innehåll och integritet > Tillåtna appar och ser till att AirDrop är aktiverat.