Använda AirDrop på iPhone, iPad eller iPod touch

Med AirDrop kan du direkt dela dina bilder, videor, dokument och annat med andra Apple-enheter i närheten.

Dela innehåll med AirDrop

Använd AirDrop för att dela innehåll från appar som Bilder, Safari, Kontakter med mera. Gör så här:

1. Öppna en app och leta reda på innehållet du vill dela. Om du vill dela flera objekt trycker du på Markera och sedan på objekten. Med iOS 10 och senare kan du även dela länkar till appar med AirDrop. Bara tryck och håll ned appsymbolen på hemskärmen.
  2. Tryck på Dela eller  .
  3. Tryck på AirDrop-användaren som du vill dela innehåll med. Du kan även använda AirDrop för att skicka innehåll mellan dina Apple-enheter. Ser du inte AirDrop-användaren? Läs om vad du gör då.

Ta emot innehåll med AirDrop

När någon delar innehåll med dig över AirDrop, får du ett meddelande med en förhandsvisning av innehållet och kan trycka på Ta emot eller Avböj.

Om du trycker på Ta emot får du innehållet i appen den skickades från. Exempelvis visas bilder i appen Bilder och webbplatser öppnas i Safari. Länkar till appar öppnas i App Store så att du kan hämta eller köpa appen.

Om du använder AirDrop för att skicka innehåll till dig själv, som att dela en bild från din iPhone till din Mac, ser du inte alternativ för att ta emot eller avböja. Innehållet skickas automatiskt till den enheten. Kontrollera att båda enheterna är inloggade med samma Apple-ID.

Ange mottagningsalternativ för AirDrop

Du kan gå till Inställningar > Allmänt > AirDrop för att välja vem som kan se din enhet i AirDrop och skicka innehåll till dig. Du kan även ställa in alternativ för AirDrop i Kontrollcenter. Gör så här:

1. Öppna Kontrollcenter genom att svepa uppåt från nederkanten av skärmen. På iPhone X sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
  2. Tryck hårt eller tryck och håll på nätverksinställningskortet i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på AirDrop. Om du använder iOS 10.3.3 eller tidigare trycker du på AirDrop.
  3. Välj sedan ett av dessa alternativ:
    • Mottagning av: Du kan inte ta emot AirDrop-förfrågningar.
    • Endast kontakter: Endast dina kontakter kan se din enhet.
    • Alla: Alla iOS-enheter i närheten som använder AirDrop kan se din enhet.

Om du ser Mottagning av och inte kan trycka för att ändra det, går du till Inställningar > Allmänt > Begränsningar och ser till att AirDrop är aktiverat.

Om du inte kan se den andra enheten i AirDrop

Om du inte kan se den person eller enhet som du försöker använda AirDrop till kontrollerar du följande:

• Kontrollera att båda har wifi och Bluetooth aktiverade. Om någon av er har Internetdelning aktiverat stänger ni av det.
  • Kontrollera att personen du skickar till är i närheten. Du kan inte använda AirDrop till användare utanför täckningsområdet för Bluetooth eller wifi.
  • Om den andra personens mottagningsinställningar för AirDrop är Endast kontakter och du är i deras kontakter måste de ha dina Apple-ID-uppgifter i ditt kontaktkort för att AirDrop ska fungera. Om du inte är med i deras kontakter ser du till att de ställer in AirDrop-mottagningsinställningen som Alla för att ta emot filen.