Logga in med ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto du använder för att komma åt Apples alla tjänster och det som gör att dina enheter fungerar sömlöst tillsammans.

Symboler för iCloud, App Store, Musik, Meddelanden, Bilder och FaceTime

Använd samma Apple-ID varje gång på alla platser där du loggar in. Du har redan ett Apple-ID och behöver inte skapa ett nytt om du använder Apple-tjänster som iTunes Store och App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime.

Logga in när du ställer in din nya enhet

Mac och iPhone visar inloggningsskärmen för Apple-ID

När du slår på och ställer in din nya iPhone, iPad, iPod touch eller Mac visas ett meddelande om att logga in med ditt Apple-ID. När du har loggat in så ställs alla Apple-tjänster automatiskt in på din enhet.

Om du vill ändra dina inloggningsinställningar senare, till exempel använda ett annat Apple-ID för iCloud och iTunes, kan du gå till Inställningar eller Systeminställningar på enheten.

Om du redan har ställt in din enhet är det enkelt att logga in i Inställningar på iPhone, iPad och iPod touch eller från varje tjänst på din Mac-dator.

När du loggar in på iTunes Store och App Store för första gången kan du behöva ett kreditkort eller någon annan betalningsinformation för att hålla ditt konto skyddat. Du kan inte logga in på iTunes Store och App Store med fler än ett Apple-ID åt gången, eller uppdatera innehållet du köper med ett annat Apple-ID.

iPhone visar skärmen Apple-ID

Logga in på iPhone, iPad eller iPod touch

Innan du börjar uppdaterar du din enhet till den senaste versionen av iOS.

När du använder iOS 10.3 eller senare loggar du in på iCloud, iTunes Store och App Store, iMessage, FaceTime och dina andra Apple-tjänster på en plats.

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Logga in på din [enhet].
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Om du skyddar ditt konto med tvåfaktorsautentisering anger du den sexsiffriga verifieringskoden och slutför inloggningen.

Om du använder iOS 10.2 eller tidigare följer du dessa steg för att logga in på Apples tjänster separat.

iCloud-symbolen

iCloud
Gå till Inställningar > iCloud. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Symbolen iTunes och App Store

iTunes och App Store
Gå till Inställningar > iTunes och App Store. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Symbolen Meddelanden

iMessage
Gå till Inställningar > Meddelanden och slå sedan på iMessage. Tryck på Skicka och ta emot för att lägga till andra adresser.

FaceTime-symbol

FaceTime
Gå till Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Logga in på Mac

Kontrollera att du uppdaterar till den senaste versionen av macOS. Logga sedan in på alla dina Apple-tjänster separat med samma Apple-ID.

Mac visar inloggning för Apple-ID

iCloud-symbolen

iCloud
Gå till Systeminställningar > iCloud. Ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

iTunes-symbol

iTunes
Gå till iTunes > Konto > Logga in. Ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka sedan på Logga in.

iMessage-symbol

iMessage
Gå till Meddelanden > Inställningar > Konton. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

FaceTime-symbol

FaceTime
Öppna FaceTime och ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka på Logga in.

Använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes

Vi rekommenderar att du använder samma Apple-ID för alla Apple-tjänster på din enhet, inklusive iTunes Store, App Stores och iCloud. Om du använder flera olika Apple-ID:n kan det bli förvirrande och du kan få problem med att använda köpt innehåll eller vissa tjänster.

Men om du redan har olika Apple-ID:n som du vill använda med iCloud, iTunes Store och App Store följer du dessa steg.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

• Om du använder iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar och trycker på Logga in på din [enhet]. Ange det Apple-ID som du vill använda med iCloud. Gå tillbaka till Inställningar, bläddra ned och tryck på iTunes Store och App Store. Tryck på Apple-ID: [ditt namn] > Logga ut. Logga sedan in med det Apple-ID som du vill använda med iTunes.
  • Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud och loggar in med ditt Apple-ID som du vill använda med iCloud. Gå tillbaka till Inställningar > iTunes Store och App Store och logga in med det Apple-ID du vill använda med iTunes.

På din Mac går du till Systeminställningar > iCloud och loggar in med det Apple-ID du vill använda med iCloud. Gå till iTunes > Konto > Logga in. Ange det Apple-ID som du vill använda med iTunes.

Läs mer om iCloud och iTunes-säkerhetskopior om du använder flera Apple-ID:n och vill återskapa din enhet från en säkerhetskopia.

Det går inte att slå ihop flera Apple-ID:n.

Läs mer

Om du vill dela dina Apple-inköp med en familjemedlem kan du ställa in Familjedelning. Familjedelning gör det enkelt för upp till sex personer att dela varandras köp från iTunes Store, Apple Books och App Store. De kan också dela en Apple Music-prenumeration och en iCloud-lagringsplan utan att behöva använda samma konto.

Om du behöver ändra din Apple-ID-kontoinformation kan vi hjälpa dig att uppdatera användarnamn, lösenord, betalningsinformation, födelsedatum och mycket mer.

Du kan också få hjälp om du har glömt ditt Apple-ID eller glömt lösenordet för ditt Apple-ID.