Logga in med ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto du använder för att komma åt Apples alla tjänster och det som gör att dina enheter fungerar sömlöst tillsammans.

Symboler för iCloud, App Store, Musik, Meddelanden, Bilder och FaceTime

Använd samma Apple-ID varje gång och överallt där du loggar in:

• Använd Apple-tjänster som App Store, iCloud, iMessage, FaceTime med flera.
  • Använd Apple-appar eller -prenumerationer som Apple Music, eller Apple TV-appen på vissa enheter från tredje part.
  • Köp online på apple.com.
  • Använd en Logga in med Apple-knapp i en app eller på en hemsida.

Om du använder någon av de här apparna, tjänsterna eller funktionerna har du redan ett Apple-ID och behöver inte skapa ett nytt. Du kan alltså logga in.

När du loggar in på App Store eller någon annan medietjänst för första gången kan du behöva lägga till ett kreditkort eller annan betalningsinformation. Du kan inte logga in på App Store eller någon annan medietjänst med fler än ett Apple-ID åt gången, eller uppdatera innehållet du köper med ett annat Apple-ID. Beroende på hur du har skapat ditt befintliga Apple-ID kanske du uppmanas att uppgradera till tvåfaktorsautentisering på en berättigad enhet.

Logga in när du ställer in din nya enhet

När du slår på och ställer in din nya iPhone, iPad, iPod touch eller Mac visas ett meddelande om att logga in med ditt Apple-ID. När du har loggat in så ställs alla Apple-tjänster automatiskt in på din enhet.

Om du behöver hjälp med ditt Apple-ID eller lösenord

Om du är osäker på vad ditt Apple-ID är kan du leta upp det genom att ange hela det namn och den e-postadress som är kopplade till ditt Apple-ID.* Om du har glömt ditt Apple-ID eller lösenord kan vi hjälpa dig leta upp eller återställa det. För att hantera ditt Apple-ID och uppdatera betrodda telefonnummer och enheter eller ändra en betalningsmetod använder du appen Inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch, Systeminställningar på din Mac, eller loggar in på din Apple-ID-kontosida

* Du kanske inte kan leta upp ditt Apple-ID om du har ditt mobiltelefonnummer som Apple-ID.

Om du redan har ställt in din enhet

Logga in på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Logga in på din [enhet].
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Ange den sexsiffriga verifieringskod som skickats till din betrodda enhet eller ditt telefonnummer om du ombes att göra det och slutför inloggningen.

Logga in på din Apple Watch

1. Öppna appen Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på Allmänt och sedan på Apple-ID.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Ange den sexsiffriga verifieringskod som skickats till din betrodda enhet eller ditt telefonnummer om du ombes att göra det och slutför inloggningen.*

* Om du redan är inloggad på iCloud på den iPhone som är parkopplad med din Apple Watch loggas du automatiskt in med det Apple-ID:t.

Logga in på Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  4. Ange den sexsiffriga verifieringskod som skickats till din betrodda enhet eller ditt telefonnummer om du ombes att göra det och slutför inloggningen.

Logga in på macOS Mojave eller tidigare

Om du använder macOS Mojave eller tidigare loggar du in på alla Apple-tjänster separat med samma Apple-ID.

• iCloud: Gå till Systeminställningar> iCloud. Ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka sedan på Logga in.
  • iTunes & App Store: Gå till iTunes> Konto > Logga in. Ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka sedan på Logga in.
  • iMessage: Gå till Meddelanden > Inställningar > Konton. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  • FaceTime: Öppna FaceTime och ange ditt Apple-ID och lösenord. Klicka på Logga in.

Logga in på Apple TV

1. Från hemskärmen väljer du Inställningar.
  2. Välj Användare och Konton och välj Lägg till ny användare...
  3. Välj Lägg till ny... och följ instruktionerna på skärmen.

Läs om några av de tjänster som du kan använda med ditt Apple-ID på Apple TV.

Om du använder tvåfaktorsautentisering på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) kan du behöva ange en verifieringskod tillsammans med ditt lösenord. Läs om hur du hämtar en verifieringskod.

Logga in med Apple på appar och hemsidor

Om du ser en knapp för Logga in med Apple i en app eller på en webbplats som deltar betyder det att du kan använda ditt befintliga Apple-ID för att skapa ett konto och logga in snabbt och enkelt. Läs om hur du kan Logga in med Apple.

Logga in på en enhet från tredje part

På vissa enheter från tredje part kan du använda ditt Apple-ID för att logga in på Apple-tjänster som Apple Music, Apple TV-appen, med mera. På en pc kan du logga in på iCloud för Windows för att komma åt bilder, dokument och bokmärken, eller iTunes för Windows för musik, filmer och TV-serier.

Beroende på din enhet kan du behöva använda ett appspecifikt lösenord.

Gör mer med din Apple-ID-kontosida och iCloud.com

Logga in på appleid.apple.com om du vill visa och hantera din Apple-ID-kontoinformation på webben. Du kan även se din köphistorik för App Store eller iTunes Store.

Om du vill komma åt dina bilder, videor, dokument, anteckningar, kontakter, med mera, kan du logga in på iCloud.com. På iCloud.com kan du dessutom hitta dina vänner, din familj eller borttappade enheter. Läs mer om vilka iCloud.com-funktioner som är tillgängliga för din enhet

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.