Ställa in ditt Apple-ID för iCloud och iTunes

Läs mer om Apple-ID:n, inklusive hur du använder det med Apple-tjänster, såsom iCloud och iTunes Store. Läs även om hur du ändrar det Apple-ID som du använder till att logga in på tjänster på din iPhone.

Ett Apple-ID är den e-postadress du använder som inloggning för i princip allt du gör med Apple. Det kan gälla till exempel att använda iCloud för att spara ditt innehåll, köpa låtar från iTunes Store och hämta program från App Store.

När du ställer in iPhone-, iPad-, eller iPod touch-enheter kan du använda samma Apple-ID för iCloud-tjänster och köp i iTunes Store, App Store och iBooks Store. Eller så använder du ett Apple-ID för iCloud-tjänster och ett annat Apple-ID för köp i affär (som iTunes i molnet och iTunes-matchning). Du kan utnyttja alla fördelar med iCloud vare sig du använder ett och samma Apple-ID för iCloud och köp i affär, eller om du använder olika Apple-ID:n för dem. Du ändrar det Apple-ID som är inloggat på iCloud eller iTunes på din iPhone, iPad eller iPod touch genom att logga ut och logga in igen med det uppdaterade Apple-ID:t enligt beskrivningen nedan.

Använda samma Apple-ID för både köp i affär och för iCloud (rekommenderas)

Vi rekommenderar att du använder samma Apple-ID för köp i affär och för iCloud. Om du använder flera olika Apple-ID:n kan det bli förvirrande och du kan få problem med att använda köpt innehåll eller vissa tjänster.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du använder för iTunes i inställningsskärmarna. Det kommer att användas för köp i affären och iCloud.
  2. Om du hoppade över inställningsprocessen anger du ditt Apple-ID under Inställningar > iCloud och Inställningar > iTunes och App Store.

Mac eller PC

1. Ange ditt Apple-ID på datorn:
    • Mac: Ange ditt Apple-ID i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
    • Windows 8: Ange ditt Apple-ID i iCloud-kontrollpanelen. Du hittar iCloud-kontrollpanelen genom att:
      1. Flytta pekaren till det övre högra hörnet av skärmen och visa snabbknappsfältet.
      2. Klicka på snabbknappen Sök.
      3. Klicka sedan på iCloud Kontrollpanel till vänster.
    • Windows 7 och Vista: Ange samma Apple-ID i Kontrollpanelen > Nätverk och internet > iCloud.
  2. Ange ditt Apple-ID i iTunes:
    • iTunes 10: Affär > Logga in.
    • iTunes 11 eller senare: iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Om du använder Windows 7 eller 8 och inte kan se menyerna läser du om hur du slår på iTunes-menyer.

Använda ett Apple-ID för iCloud och ett annat för köp i affär

Det är möjligt att använda olika Apple-ID:n för iCloud och köp i butiker och ändå få alla fördelar med iCloud.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Första gången som du ställer in enheten med iOS 5 eller senare, anger du det Apple-ID som du vill använda med iCloud. Om du hoppade över inställningsassistenten loggar du in på Inställningar > iCloud och anger det Apple-ID som du vill använda för iCloud.
  2. I Inställningar > iTunes Store och App Store loggar du in med det Apple-ID som du vill använda för köp i affär. Det kan hända att du först måste logga ut för att byta Apple-ID.

Mac eller PC

1. Ange det Apple-ID som du vill använda med iCloud på din dator:
    • Mac: Ange ditt Apple-ID i Apple-menyn () > Systeminställningar > iCloud.
    • Windows 8: Ange ditt Apple-ID i iCloud-kontrollpanelen. Du hittar iCloud-kontrollpanelen genom att:
      1. Flytta pekaren till det övre högra hörnet av skärmen och visa snabbknappsfältet.
      2. Klicka på snabbknappen Sök.
      3. Klicka sedan på iCloud Kontrollpanel till vänster.
    • Windows 7 och Vista: Ange samma Apple-ID i Kontrollpanelen > Nätverk och internet > iCloud.
  2. Ange det Apple-ID som du vill använda för köp i affär i iTunes:
    • iTunes 10: Affär > Logga in.
    • iTunes 11 eller senare: iTunes Store > Snabblänkar: Konto.

Om du använder Windows 7 eller 8 och inte kan se menyerna läser du om hur du slår på iTunes-menyer.

När en enhet eller dator är associerad med ett Apple-ID för iTunes Store-kontot, kan du inte associera den enheten eller datorn med ett annat Apple-ID på 90 dagar.

Läs mer

Läs mer om Apple-ID.

Om du använder ett annat Apple-ID för iTunes och iCloud och vill återskapa från en säkerhetskopia anger du först ditt Apple-ID för iCloud. När enheten har startat om uppmanas du att ange det Apple-ID som du använder med iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Läs mer om säkerhetskopior i iCloud och iTunes.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: