Logga in med ditt Apple-ID på en ny enhet

Få ut det mesta av din Apple-enhet. Logga in med ditt Apple-ID för att använda till exempel iCloud och iTunes Store och App Store.

Ditt Apple-ID är kontot du använder för att få tillgång till alla Apple-tjänster – och du behöver bara ett konto för att logga in överallt. Du har redan ett Apple-ID och du behöver inte skapa ett nytt om du använder Apple-tjänster som iTunes Store och App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime.

Logga in när du konfigurerar din nya enhet

När du slår på och konfigurerar din nya iPhone, iPad, iPod touch eller Mac visas ett meddelande om att logga in med ditt Apple-ID. När du har loggat in konfigureras alla Apple-tjänster på enheten automatiskt, inklusive iCloud, Hitta min iPhone, iTunes Store och App Store, iMessage, FaceTime och Game Center.

Om du vill ändra dina inloggningsinställningar senare, till exempel använda ett annat Apple-ID för iCloud och iTunes, så kan du gå till enhetens inställningar eller systeminställningar.

Om du redan har konfigurerat din enhet kan du använda dessa steg för att logga in på ditt Apple-ID från iCloud, iTunes Store och App Store, iMessage, FaceTime eller Game Center.

Logga in på iTunes Store och App Store

När du är inloggad på iTunes Store och App Store kan du njuta av musik, filmer, TV-program och musikkanaler med Apple Music. Hitta något att läsa med iBooks eller upptäck en ny favoritpodcast. Med ditt Apple-ID kan du få tillgång till all underhållning som iTunes Store och App Store har att erbjuda, på alla dina enheter.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > iTunes Store och App Store. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  • På din Mac går du till iTunes >   Logga in. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Du kanske måste lägga till ett betalkort eller annan betalningsinformation för att säkra ditt konto.

Du kan inte logga in på iTunes Store och App Store med fler än ett Apple-ID åt gången, eller uppdatera innehållet du köper med ett annat Apple-ID.

Logga in på iCloud

När du loggar in på iCloud med ditt Apple-ID får du tillgång till det som betyder mest för dig, på alla enheter. Med iCloud-bildbiblioteket och iCloud Drive sparas alla dina bilder, videor och dokument och de hålls säkra och uppdaterade. Med Familjedelning kan du enkelt dela musik, filmer, foton och annat med hela familjen. Och med funktionen Hitta min iPhone kan du till och med få hjälp att hitta din enhet om du tappar bort den.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > iCloud. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
  • På din Mac går du till Systeminställningar > iCloud. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

När du har loggat in på iCloud med ditt Apple-ID kan du spara och automatiskt säkerhetskopiera viktig information, till exempel kontakter, kalendrar, anteckningar och foton.

Logga in på iMessage, FaceTime och Game Center

När du loggar in på iMessage, FaceTime och Game Center kan du kommunicera och dela med dina vänner och din familj. Och många har fler än en e-postadress som de använder för olika syften. Gör det enklare att hålla kontakten genom att lägga till ytterligare e-postadresser som du använder.

iMessage

Skicka meddelanden på Apple-enheter. För att logga in går du till Inställningar > Meddelanden och drar för att aktivera iMessage. Du kan lägga till ytterligare e-postadresser när du trycker på Skicka och ta emot.

FaceTime

Ring videosamtal från din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Gå till Inställningar > FaceTime > Använd Apple-ID för FaceTime för att logga in. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Game Center

Spela spel och få nya vänner på alla dina Apple-enheter med Game Center. Gå till Inställningar > Game Center > Logga in för att logga in. Ange ditt Apple-ID och lösenord.

Använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes

Vi rekommenderar att du använder samma Apple-ID för alla Apple-tjänster på din enhet, inklusive iTunes Store och App Stores och iCloud. Om du använder flera olika Apple-ID:n kan det bli förvirrande och du kan få problem med att använda köpt innehåll eller vissa tjänster. Det går inte att slå ihop flera Apple-ID:n.

Men om du redan har flera Apple-ID:n som du vill använda med iCloud och iTunes Store och App Store så får du fortfarande tillgång till alla förmåner som ditt Apple-ID har att erbjuda.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > iCloud och loggar in med ditt Apple-ID som du vill använda med iCloud. Gå tillbaka till Inställningar > iTunes Store och App Store och logga in med det Apple-ID du vill använda med iTunes.
  • På din Mac går du till Systeminställningar > iCloud och loggar in med det Apple-ID du vill använda med iCloud. Gå till iTunes >   Logga in och logga in med det Apple-ID du vill använda med iTunes.

Läs mer om iCloud och iTunes-säkerhetskopior om du använder flera Apple-ID:n och vill återskapa din enhet från en säkerhetskopia.

Läs mer

Om du vill dela dina Apple-tjänster med en familjemedlem kan du ställa in Familjedelning. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar enkelt dela varandras inköp från iTunes, iBooks och App Store utan att behöva dela konton.

Om du behöver ändra din Apple-ID-kontoinformation kan vi hjälpa dig att uppdatera användarnamn, lösenord, betalningsinformation, födelsedatum och mycket mer.

Du kan också få hjälp om du har glömt ditt Apple-ID eller glömt lösenordet för ditt Apple-ID.

Senast ändrad: