Använd iTunes på din Mac eller PC för att återskapa din iPhone, iPad eller iPod till fabriksinställningar

När du återskapar till fabriksinställningar raderas informationen och inställningarna på din iPhone, iPad eller iPod och den senaste iOS eller iPod-programvaran installeras.

I vissa fall behöver du en annan artikel. Här är en lista över lösningar för dessa fall.

• Få hjälp om enheten inte reagerar eller inte går att starta.
  • Lär dig vad du ska göra om du inte känner till din lösenkod eller om enheten är inaktiverad.
  • Få hjälp om din iOS-enhet fungerar men du kan inte komma åt din Mac eller PC.

Annars följer du stegen i den här artikeln.

Förbered din enhet

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes på din Mac eller PC.
  2. Gör en säkerhetskopia om du vill spara information på din enhet.
  3. Gå till Inställningar > iCloud. Inaktivera Hitta min iPhone.

Återskapa din enhet till fabriksinställningar

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod till datorn med en kabel som följde med enheten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt din lösenkod.
  4. Välj din iPhone, iPad eller iPod när den visas i iTunes.
  5. Klicka på Återställ [enhet] i panelen Sammanfattning.
    Klicka på Återställ iPhone i panelen Sammanfattning i iTunes
  6. Klicka på Återställ igen för att bekräfta. iTunes raderar sedan din enhet och installerar den senaste iOS- eller iPod-programvaran.
    Klicka på Återställ igen i iTunes för att bekräfta.
  7. När enheten har återskapats till fabriksinställningar startas den om. Nu kan du ställa in den som en ny enhet.

Mer hjälp

Senast ändrad: