Använd iTunes på din Mac eller PC för att återskapa din iPhone, iPad eller iPod till fabriksinställningar

När du återskapar till fabriksinställningar raderas informationen och inställningarna på din iPhone, iPad eller iPod och den senaste iOS eller iPod-programvaran installeras.

Förbered din enhet

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes på din Mac eller PC. Om du inte kan komma åt en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.
  2. Gör en säkerhetskopia om du vill spara information på din iPhone, iPad eller iPod.
  3. Gå till Inställningar > iCloud. Inaktivera Hitta min iPhone. Lär dig vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller startar. Få hjälp om du har glömt din lösenkod.

Återskapa din enhet till fabriksinställningar

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC. Om du inte kan komma åt en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod till datorn med en kabel som följde med enheten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt lösenkoden.
  4. Välj din iPhone, iPad eller iPod när den visas i iTunes. Lär dig vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller startar. Eller få hjälp om enheten inte visas i iTunes.
  5. Klicka på Återställ [enhet] i panelen Sammanfattning.
    Klicka på Återställ [enhetens namn] i panelen Sammanfattning.
  6. Klicka på Återställ igen för att bekräfta. iTunes raderar sedan din enhet och installerar den senaste iOS- eller iPod-programvaran.
    Klicka på Återställ igen i iTunes för att bekräfta.
  7. När enheten har återskapats till fabriksinställningar startas den om. Nu kan du ställa in den som en ny enhet.

Få hjälp

Senast ändrad: