Återskapa din iPhone, iPad eller iPod till fabriksinställningarna

Vid en återskapning till fabriksinställningarna raderas informationen och inställningarna på din iPhone, iPad eller iPod och den senaste versionen av mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod installeras.

Förbered enheten

1. Kontrollera att din Mac eller pc är uppdaterad. Om du använder iTunes ser du till att du har den senaste versionen.
  2. Gör en säkerhetskopia om du vill spara informationen på din iPhone, iPad eller iPod.
  3. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta, tryck på Hitta min iPhone och stäng sedan av det. Läs om vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller en som inte slås på. Få hjälp om du har glömt din lösenkod.

Återskapa enheten till fabriksinställningarna

1. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina eller senare. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Se vilken version av macOS som din Mac-dator har.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt din lösenkod
  4. Välj din enhet när den visas på din dator. Läs om vad du kan göra om din iPhone, iPad eller iPod touch inte svarar eller inte startar. Eller få hjälp om din enhet inte visas på datorn.
  5. Klicka på Återskapa [enhet]. Om du är inloggad i Hitta måste du logga ut innan du kan klicka på Återskapa.
  6. Klicka på Återskapa igen för att bekräfta. Datorn raderar enheten och installerar den senaste mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod.
  7. När din enhet har återskapats till fabriksinställningarna startas den om. Nu kan du konfigurera den som om den var ny.

Om du inte kan komma åt en dator

Om du inte kan komma åt en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.

Få hjälp

Behöver du mer hjälp kontaktar du Apple-supporten.