Återskapa iPhone, iPad eller iPod touch till fabriksinställningar

En återskapning till fabriksinställningar raderar informationen och inställningarna på iPhone, iPad eller iPod touch och installerar senaste programvaran för iOS eller iPod.

Förbered enheten

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes på din Mac eller PC. Om du inte kan komma åt en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.
  2. Gör en säkerhetskopia om du vill spara information på din iPhone, iPad eller iPod.
  3. Gå till Inställningar > iCloud. Stäng av Hitta min iPhone. Lär dig vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller startar. Få hjälp om du har glömt din lösenkod.

Återskapa enheten till fabriksinställningar

1. Öppna iTunes på din Mac eller PC. Om du inte kan komma åt en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.
  2. Anslut din iPhone, iPad eller iPod till datorn med en kabel som följde med enheten.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt lösenkoden.
  4. Välj din iPhone, iPad eller iPod när den visas i iTunes. Lär dig vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller startar. Eller få hjälp om enheten inte visas i iTunes.
  5. Klicka på Återskapa [enhet] i panelen Sammanfattning.
    Återskapa iPhone i iTunes
  6. Klicka på Återskapa igen för att bekräfta. Sedan raderar iTunes enheten och installerar den senaste iOS- eller iPod-programvaran.
    Återskapa iPhone i iTunes
  7. När din enhet har återskapats till fabriksinställningarna startas den om. Nu kan du konfigurera den som om den var ny.

Få hjälp