Återskapa din iPhone, iPad eller iPod till fabriksinställningarna

Vid en återskapning till fabriksinställningarna raderas informationen och inställningarna på din iPhone, iPad eller iPod och den senaste versionen av mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod installeras.

Förbered enheten

1. Kontrollera att din Mac eller pc är uppdaterad. Se till att du har den senaste versionen om du använder iTunes. Om du inte kan använda en dator och enheten fortfarande fungerar kan du radera och återskapa enheten utan en dator.
  2. Gör en säkerhetskopia om du vill spara informationen på din iPhone, iPad eller iPod.
  3. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud, tryck på Hitta min iPhone och stäng sedan av det. Se vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller startar. Få hjälp om du har glömt bort lösenkoden.

Återskapa enheten till fabriksinställningarna

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15: öppna Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en pc: öppna iTunes.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om ett meddelande ber dig ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt bort lösenkoden.
  4. Välj din enhet när den visas på datorn. Se vad du ska göra med en enhet som inte svarar eller inte går att starta. Eller få hjälp om din enhet inte visas på datorn.

5. Klicka på Återskapa [enhet]. Om du är inloggad i Hitta måste du logga ut innan du kan klicka på Återskapa.
  6. Klicka på Återskapa igen för att bekräfta. Datorn raderar enheten och installerar den senaste mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod.
  7. När din enhet har återskapats till fabriksinställningarna startas den om. Nu kan du konfigurera den som om den var ny.

Få hjälp

Behöver du mer hjälp kontaktar du Apple-supporten.