Visa, ändra eller avsluta prenumerationer

Läs om hur du visar aktiva, utgående och nyligen avslutade prenumerationer, och avslutar prenumerationer och medlemskap.

Prenumerationer på HBO NOW, Apple Music och Hulu som visas på en iPhone X.

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till innehåll. Sådana prenumerationer kommer, till skillnad från inköp av enstaka objekt (till exempel av spelvaluta som juveler och mynt), att förnyas automatiskt tills du väljer att avsluta dem.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• prenumerationer på Apple Music
  • prenumerationer på Apple News, dagstidningar och tidskrifter
  • prenumerationer på innehåll i appar eller tjänster (HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu med flera)

Om du inte är inloggad med det Apple-ID som du använder för prenumerationen som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser prenumerationen följer du anvisningarna nedan.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig en aning i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

Hantera prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller avsluta prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch; din Mac eller pc eller din Apple TV.

Vissa prenumerationer kan erbjuda en gratis eller rabatterad provversion. Om du inte säger upp prenumerationen mer än 24 timmar före förnyelsedatumet kanske prenumerationen förnyas.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Inställningar för iTunes och App Store som är öppna på en iPhone X. En meny ligger i skärmens förgrund och Visa Apple-ID är markerat.
  3. Rulla till och tryck på Prenumerationer.
    En iPhone X visar skärmen Kontoinställningar. Knappen Prenumerationer är markerad.
  4. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.
    En prenumeration på Apple Music visas på en iPhone X. En popup ligger i förgrunden som ber om att bekräfta avslutandet av en prenumeration.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med Kontomenyn öppen framför. I menyn är Visa mitt konto valt.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ned till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om prenumerationen som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.
    En prenumeration på Apple Music visas i ett iTunes-fönster. Ett meddelande ligger i förgrunden som ber om att bekräfta avslutandet av en prenumeration.

Du kan också avsluta prenumerationer i App Store på Mac.

På en Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
    En Apple TV med skärmen Kontoinställningar öppen. Hantera prenumerationer är markerat.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Om den prenumeration du vill hantera inte är installerad på din Apple TV kan det bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.
    En Apple TV visar en prenumeration på Apple Music. Avbryt prenumeration är markerat.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.