Visa, ändra eller säga upp prenumerationer

Hantera din prenumeration på Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+, Apple TV-kanaler eller prenumerationer som du registrerat dig för i en app, t.ex. Hulu, Spotify, Pandora eller HBO NOW.

iPhone som visar prenumerationer, t.ex. Apple Arcade, Apple Music och Apple News+. Förnyelsedatumet visas för varje prenumeration.

Om du vill ändra eller säga upp en prenumeration – eller kolla om en debitering av Apple som du inte känner igen gäller en prenumeration – kan du trycka eller klicka på denna knapp:

Hantera dina prenumerationer

Ser du ingen lista med prenumerationer när du trycker eller klickar på knappen? Välj din enhet och gör sedan så här:

Vad är en prenumeration?

Med en prenumeration kan du genom att betala få tillgång till innehåll från en app eller tjänst under en period. Du kan till exempel prenumerera på en videostreamingtjänst månadsvis. Prenumerationerna förnyas automatiskt såvida du inte säger upp dem. Läs om prenumerationstyper och andra köp inuti appar.

Om du har registrerat dig för en kostnadsfri eller rabatterad provprenumeration och inte vill förnya den måste du säga upp den minst 24 timmar innan provperioden upphör.

Du kan fortsätta använda prenumerationen fram till nästa debiteringsdatum om du säger upp den. Om du säger upp en prenumeration under en provperiod kan du förlora åtkomsten till innehållet direkt.

Processen för att säga upp prenumerationer skiljer sig något åt i IsraelSydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

iPhone visar var du kan hitta prenumerationer i Inställningar.

Så här ändrar eller avbryter du prenumerationer på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Prenumerationer.*
  3. Tryck på den prenumeration du vill hantera. Ser du inte den prenumeration du är ute efter?
  4. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller tryck på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

*Om du inte ser Prenumerationer i appen Inställningar kan du trycka på iTunes och App Store i stället. Tryck på ditt Apple-ID (som brukar vara din e-postadress) och sedan på Visa Apple-ID. Logga in, rulla ned till Prenumerationer och tryck sedan på Prenumerationer.

Så här ändrar eller avbryter du prenumerationer på din Mac

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på inloggningsknappen  eller ditt namn längst ned i sidofältet.
  3. Klicka på  Visa information längst upp i fönstret. Du kan bli ombedd att logga in.
  4. Rulla ned tills du ser Prenumerationer på sidan som visas och klicka sedan på Hantera.
    Mac visar sidan Kontoinformation som visas när du klickar på Visa information.
  5. Klicka på Redigera bredvid prenumerationen i fråga. Ser du inte den prenumeration du är ute efter?
  6. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller klicka på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Visa, ändra eller avbryt prenumerationer på din Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) måste du använda en iOS- eller iPadOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Användare och konton och välj sedan ditt konto.
  3. Välj Prenumerationer.
    Apple TV visar knappen Prenumerationer i Inställningar.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera. Ser du inte den prenumeration du är ute efter?
  5. Välj ett annat prenumerationserbjudande eller Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Ändra eller avbryta prenumerationer från Apple om du inte har någon Apple-enhet

Om du inte har någon Apple-enhet längre måste du ladda ned iTunes på en dator för att ändra eller avbryta dina prenumerationer. Du kan även kontakta Apple-supporten.

Visa eller säga upp prenumerationer i iTunes för Windows

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto från menyraden längst upp i iTunes, välj Konto och sedan Visa mitt konto. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Visa konto.
  4. Bläddra till avsnittet Inställningar. Klicka på Hantera bredvid Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera bredvid prenumerationen i fråga. Ser du inte den prenumeration du är ute efter?
  6. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller klicka på Avbryt prenumeration.
    Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Ändra eller säga upp Apple Music på en Android- eller Chromebook-enhet

Öppna appen Apple Music på din Android- eller Chromebook-enhet. Tryck på menyknappen . Tryck på Konto och sedan på Hantera medlemskap.

Säga upp Apple TV+ på webben

Besök tv.apple.com och logga in med ditt Apple-ID. Håll pekaren över kontots ikon i det övre högra hörnet. Klicka på Kontoinställningar och rulla sedan ned till avsnittet Prenumeration. Klicka där på Hantera. Följ anvisningarna på skärmen.

Ändra eller säga upp prenumerationer på Apple TV+ eller Apple TV-kanaler på en smart TV eller strömningsenhet

Om du använder Apple TV-appen på en smart TV eller strömningsenhet öppnar du Inställningar och går sedan till Konto > Hantera prenumerationer.

Om du inte ser den prenumeration du är ute efter

Om du har följt beskrivningen ovan och inte kan hitta prenumerationen du letar efter kan du testa dessa saker:

Fakturera prenumerationen via ett annat företag?

Leta reda på debiteringen för prenumerationen på ditt bankkontoutdrag. Om det inte står iTunes, Apple eller något liknande kanske prenumerationen inte debiteras via Apple.

Få hjälp med prenumerationer som inte debiteras via Apple

Prenumererade du med ett annat Apple-ID?

Om du vill se prenumerationer med ett annat Apple-ID måste du logga in med det och sedan följa proceduren i denna artikel.

Har du glömt ditt Apple-ID?

Var det en familjemedlem som prenumererade?

En samordnare för Familjedelning kan inte hantera andra familjemedlemmars prenumerationer. Be dina familjemedlemmar att ändra eller säga upp sina prenumerationer från sina egna enheter när de är inloggade med sitt Apple-ID. Du kan även använda Be om köp för att styra vad barn får köpa.

Slå på Be om köp

Fick du ett suspekt e-postmeddelande om en prenumeration?

Om du har fått ett bedrägligt e-postmeddelande om en debitering av en prenumeration eller Apple Music kan du inte hitta prenumerationen på din enhet. Om du har fått ett e-postmeddelande och är osäker på om det är ett officiellt meddelande kontrollerar du om det är ett äkta e-postmeddelande från Apple.

Identifiera legitima e-postmeddelanden från Apple

Behöver du hantera iCloud-lagringen?

Kan du fortfarande inte hitta prenumerationen?

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.