Så här säger du upp en prenumeration från Apple

Läs om att säga upp prenumerationer som du har köpt med en app från App Store. Du kan även säga upp prenumerationer på Apple TV+, Apple News+, Apple Fitness+ och annat från Apple.

Säga upp en prenumeration från Apple

Du kan säga upp en prenumeration i appen Inställningar på din iPhone eller iPad, eller i App Store på din Mac.

Säga upp en prenumeration

Så här säger du upp en prenumeration på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på prenumerationer.
    iPhone som visar menyalternativet Prenumerationer i Inställningar.
  4. Tryck på den prenumeration du vill hantera. Ser du inte prenumerationen som du letar efter?
  5. Tryck på Avbryt prenumeration. (Eller så trycker du på Välj individuella tjänster om du vill säga upp Apple One men behålla vissa prenumerationer.) Om Avbryt inte visas har prenumerationen redan sagts upp och kommer inte att förnyas.

Säga upp en prenumeration på Mac-datorn

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på inloggningsknappen  eller ditt namn längst ned i sidofältet.
  3. Klicka på  Visa information längst upp i fönstret. Du kan bli ombedd att logga in.
  4. Rulla ned tills du ser Prenumerationer på sidan som visas och klicka sedan på Hantera.
    Mac visar sidan Kontoinformation som visas när du klickar på Visa information.
  5. Klicka på Redigera bredvid prenumerationen i fråga. Ser du inte prenumerationen som du letar efter?
  6. Klicka på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Säga upp en prenumeration på din Apple Watch

1. Öppna App Store på din Apple Watch.
  2. Bläddra ned till Konto och tryck på det som du vill ändra.
  3. Tryck på prenumerationer.
  4. Tryck på prenumerationen du vill visa. Ser du inte prenumerationen som du letar efter?
  5. Tryck på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Säga en prenumeration på din Apple TV

På Apple TV kan du bara redigera prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på den Apple TV:n. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) använder du en iOS- eller iPadOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Användare och konton och välj sedan ditt konto.
  3. Välj Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera och välj sedan Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Om du inte har en Apple-enhet eller en pc

Om att säga upp prenumerationer från Apple

• De flesta prenumerationer förnyas automatiskt såvida du inte säger upp dem.
  • Du kan fortsätta använda prenumerationen fram till nästa debiteringsdatum om du säger upp en betald prenumeration.
  • Om du säger upp en prenumeration under en gratis provperiod kan du förlora åtkomsten till prenumerationen direkt.

Om du har registrerat dig för en kostnadsfri eller rabatterad provprenumeration och inte vill förnya den måste du säga upp den minst 24 timmar innan provperioden upphör.

Processen för att säga upp prenumerationer skiljer sig något åt i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.