Visa, ändra eller säga upp prenumerationer

Hantera dina prenumerationer i Inställningar på din iOS-enhet, i iTunes på en Mac eller pc eller på din Apple TV.

Prenumerationer på HBO NOW, Apple Music och Hulu som visas på en iPhone X.

Vissa appar och tjänster kräver en prenumeration. Med en prenumeration betalar du för att komma åt innehåll från appen eller tjänsten.

Vissa prenumerationer förlängs automatiskt om du inte väljer att säga upp dem. Dessa inkluderar

• prenumerationer på innehåll eller tjänster i appar (HBO NOW, Spotify, Pandora, Hulu med flera)
  • Apple Music och Apple News+
  • Apple TV-kanaler

Om du inte är inloggad med det Apple-ID som du använder för den prenumeration som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser prenumerationen följer du anvisningarna nedan.

Vissa prenumerationer kan erbjuda en gratis eller rabatterad provversion. Om du inte säger upp prenumerationen senast 24 timmar före förnyelsedatumet kanske prenumerationen förnyas.

Ändra eller avsluta prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller säga upp prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV eller på andra enheter.

Om du inte längre har en Apple-enhet kan du hämta iTunes på en pc eller kontakta Apple-supporten för att avsluta dina prenumerationer.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig något i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Inställningar för iTunes och App Store som är öppna på en iPhone X. En meny ligger i skärmens förgrund och Visa Apple-ID är markerat.
  3. Rulla till Prenumerationer och tryck på den.
    Skärmen Kontoinställningar visas på en iPhone X. Knappen Prenumerationer är markerad.
  4. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avbryt prenumeration om du vill säga upp prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den innevarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut ska ett förfallodatum visas. Om du nyligen har sagt upp prenumerationen ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.
    En prenumeration på Apple Music visas på en iPhone X. Ett popupfönster visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

Du kanske också kan hantera dina prenumerationer i App Store-appen. Tryck på fliken Idag och sedan på din profilbild eller profilknapp  längst upp på skärmen. Tryck på Hantera prenumerationer och tryck sedan på prenumerationen som du vill hantera.

På din Mac eller pc

Du kan hantera prenumerationer i App Store på Mac eller i iTunes på en Mac eller pc.

I App Store

1. Öppna App Store-appen på din Mac.
  2. Klicka på ditt Apple-ID längst ner i sidofältet.
  3. Klicka på  Visa information längst upp i fönstret. Du kan bli ombedd att logga in med ditt Apple-ID.
    Knappen Visa information finns längst upp på skärmen i App Store på Mac.
  4. Rulla ner till avsnittet Hantera på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om prenumerationen som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den innevarande faktureringscykeln.1
    På sidan Redigera prenumeration finns det alternativ för att ändra till en års- eller familjeprenumeration. Knappen Avbryt prenumeration finns nedanför.
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut ska ett förfallodatum visas. Om du nyligen har sagt upp prenumerationen ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.

I iTunes

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med menyn Konto öppen framför. I menyn är Visa mitt konto valt.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ner till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om den prenumeration som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den innevarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut ska ett förfallodatum visas. Om du nyligen har sagt upp prenumerationen ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.En prenumeration på Apple Music visas i ett iTunes-fönster. Ett meddelande visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

På en Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
    En Apple TV med skärmen Kontoinställningar öppen. Hantera prenumerationer är markerat.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte ser den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Om den prenumeration du vill hantera inte är installerad på din Apple TV kan det bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avbryt prenumeration om du vill säga upp den. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den innevarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut ska ett förfallodatum visas. Om du nyligen har sagt upp prenumerationen ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.En prenumeration på Apple Music visas på en Apple TV. Avbryt prenumeration är markerat.

Hantera prenumerationer på andra enheter

Så här kan du visa, ändra eller säga upp prenumerationer på andra enheter.

• Om du prenumererade på Apple Music-appen på en Android- eller Chromebook-enhet trycker du på menyknappen  och sedan på Konto > Hantera medlemskap.
  • Om du använder Apple TV-appen på en smart TV öppnar du Inställningar går sedan till Konto > Hantera prenumerationer.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

Läs mer

1. Om du avslutar en prenumeration under en kostnadsfri provperiod kan du förlora åtkomst till innehåll direkt.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.