Visa, ändra eller avsluta prenumerationer

Läs om hur du ser aktiva, utgående och avslutade prenumerationer, hur du ändrar inställningar för prenumerationer samt avslutar prenumerationer och medlemskap.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig en aning i Israel, Sydafrika och Turkiet. Om du bor i ett av dessa länder ska du följa dessa anvisningar.

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till innehåll. Sådana prenumerationer kommer, till skillnad från inköp av enstaka objekt eller de flesta inköpen i appar (till exempel av spelvaluta som juveler och mynt), att förnyas automatiskt tills du väljer att avsluta dem.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• Personligt medlemskap (månatligt eller årligt) samt familje- och studentmedlemskap i Apple Music
  • Apple News-prenumerationer
  • Prenumerationer på dagstidningar
  • Prenumerationer på tidningar
  • Prenumerationer på många appar tillgängliga i App Store
  • Onlinemedlemskap eller prenumerationer på tjänster som HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu med mera

Ditt medlemskap eller din prenumeration kan förnyas om du inte avslutar medlemskapet eller prenumerationen senast 24 timmar före förnyelsedatumet.

Hantera prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller avsluta prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen).

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Visa dina prenumerationer genom att trycka på denna länk: Visa mina prenumerationer. Eller följ dessa steg:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in eller använda Touch ID.
  4. Tryck på prenumerationer.
  5. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration, men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Få hjälp med prenumerationer som inte ingår i din lista.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På Mac eller PC

Visa dina prenumerationer genom att klicka på denna länk: Visa mina prenumerationer. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Om din Mac har Touch ID kan du använda det för att logga in när du blir ombedd att ange lösenordet.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange ditt lösenord eller använd Touch ID och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet. Du kan också klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Bläddra till avsnittet Inställningar.
  2. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  3. Tryck på Ändra till höger om prenumerationen du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration, men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Få hjälp med prenumerationer som inte ingår i din lista.
  4. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen)

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration, men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Få hjälp med prenumerationer som inte ingår i din lista.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

• Det kan hända att du loggade in med ett annat Apple-ID när du tecknade prenumerationen. Logga in med detta Apple-ID för att se efter om dina prenumerationer faktureras till det kontot. Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering blir du eventuellt uppmanad att ange en verifieringskod. Vi kan hjälpa dig om du inte kan komma ihåg lösenordet till ditt andra Apple-ID.
  • En samordnare för Familjedelning kan inte hantera andra familjemedlemmars prenumerationer. Familjemedlemmars prenumerationer kan endast hanteras från deras konton. Använd familjemedlemmarnas enheter med deras Apple-ID inloggat för att visa prenumerationerna. Du kan även använda Be om köp eller Begränsningar på din iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc eller Apple TV.
  • iCloud-lagring är en annan typ av återkommande debitering som du kan se på ditt konto. Du kan visa och ändra din iCloud-lagringsplan på en Apple-enhet.
  • Kontakta Apple-supporten om du fortfarande inte kan se din prenumeration och du tecknade den inifrån en app eller iTunes (det vill säga inte via en tredje part).

Få hjälp med prenumerationer som inte ingår i din lista

Om du blir debiterad för en prenumeration, men inte kan se den i listan med prenumerationer på din enhet, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Se till att du är inloggad med det Apple-ID du använde när du tecknade prenumerationen. Om du är det kan du ha tecknat prenumerationen direkt hos den tredje parten istället för via iTunes. I så fall kontaktar du utgivaren av innehållet eller appen direkt för att avsluta prenumerationen.

Om den app du vill hantera prenumerationen för inte är installerad på din Apple TV kan det dessutom bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.