Visa, ändra eller säga upp prenumerationer

Läs om hur du visar aktiva, utgående och nyligen avslutade prenumerationer samt säger upp prenumerationer och medlemskap.

Prenumerationer på HBO NOW, Apple Music och Hulu som visas på en iPhone X.

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till innehåll. Sådana prenumerationer kommer, till skillnad från inköp av enstaka objekt (till exempel av spelvaluta som juveler och mynt), att förnyas automatiskt tills du väljer att säga upp dem.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• prenumerationer på Apple Music
  • prenumerationer på Apple News, dagstidningar och tidskrifter
  • prenumerationer på innehåll eller tjänster i appar (HBO NOW, Spotify, Pandora, Hulu med flera)

Om du inte är inloggad med det Apple-ID som du använder för den prenumeration som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser prenumerationen följer du anvisningarna nedan.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig något i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

Hantera prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller säga upp prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV.

Vissa prenumerationer kan erbjuda en gratis eller rabatterad provversion. Om du inte säger upp prenumerationen senast 24 timmar före förnyelsedatumet kanske prenumerationen förnyas.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Inställningar för iTunes och App Store som är öppna på en iPhone X. En meny ligger i skärmens förgrund och Visa Apple-ID är markerat.
  3. Rulla till Prenumerationer och tryck på den.
    Skärmen Kontoinställningar visas på en iPhone X. Knappen Prenumerationer är markerad.
  4. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avbryt prenumeration om du vill säga upp prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.
    En prenumeration på Apple Music visas på en iPhone X. Ett popupfönster visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med menyn Konto öppen framför. I menyn är Visa mitt konto valt.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ned till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om den prenumeration som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.
    En prenumeration på Apple Music visas i ett iTunes-fönster. Ett meddelande visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

Du kan också säga upp prenumerationer i App Store på Mac.

På en Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
    En Apple TV med skärmen Kontoinställningar öppen. Hantera prenumerationer är markerat.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Om den prenumeration du vill hantera inte är installerad på din Apple TV kan det bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avbryt prenumeration om du vill säga upp prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.
    En prenumeration på Apple Music visas på en Apple TV. Avbryt prenumeration är markerat.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

• Om du får ett e-postmeddelande om en prenumeration eller debitering för Apple Music och du inte är säker på att det är ett äkta meddelande, kan du kontrollera att det är ett äkta e-postmeddelande från Apple.
  • Se när du fakturerades för prenumerationer och till vilket pris genom att kontrollera din köphistorik.
  • Det kan hända att du loggade in med ett annat Apple-ID när du tecknade prenumerationen. Logga in med detta Apple-ID för att se efter om dina prenumerationer faktureras till det kontot. Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering blir du eventuellt uppmanad att ange en verifieringskod. Vi kan hjälpa dig om du inte kan komma ihåg lösenordet till ditt andra Apple-ID.
  • En samordnare för Familjedelning kan inte hantera andra familjemedlemmars prenumerationer. Familjemedlemmars prenumerationer kan endast hanteras från deras konton. Använd familjemedlemmarnas enheter med deras Apple-ID:n inloggade för att visa prenumerationerna. Du kan även använda Be om köp eller Begränsningar på din iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc eller Apple TV.
  • iCloud-lagring är en annan typ av återkommande debitering som du kan se på ditt konto. Du kan visa och ändra din iCloud-lagringsplan på en Apple-enhet.
  • Du kan ha startat prenumerationen direkt hos leverantören istället för via Apple. Läs om hur du får hjälp med prenumerationer som inte faktureras via Apple.
  • Om du har problem med en prenumeration inuti en app men inte vill avsluta prenumerationen kan du rapportera problemet med debiteringen online. Logga in på reportaproblem.apple.com och klicka sedan på Prenumerationer nära sidans överkant. Du kan rapportera problem med senaste tredjepartsprenumerationer.
  • Om du fortfarande inte kan se din prenumeration och har registrerat dig inuti en app eller i iTunes (inte genom en tredjepartsleverantör), kan du kontakta Apple-supporten.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.