Visa, ändra eller säga upp prenumerationer

Hantera din prenumeration på Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV-kanaler eller prenumerationer som du registrerat dig för inuti en app, till exempel Hulu, Spotify, Pandora eller HBO NOW.

iPhone visar prenumerationer på bland annat Apple News+ och Apple Music.

Tryck eller klicka på knappen nedan om du vill ändra eller säga upp en prenumeration. Eller om du ser en debitering från Apple som du inte känner igen kan du ta reda på om debiteringen gällde en prenumeration:

Hantera dina prenumerationer

Om du inte ser en lista över dina prenumerationer när du trycker på eller klickar på knappen väljer du din enhet i listan nedan och följer anvisningarna.

Vad är en prenumeration?

Med en prenumeration kan du genom att betala få tillgång till innehåll från en app eller tjänst under en tidsperiod. Du kan till exempel prenumerera på en videostreamingtjänst månadsvis. Prenumerationerna förnyas automatiskt såvida du inte säger upp dem. Läs om prenumerationstyper och andra köp inuti appar.

Om du har registrerat dig för en kostnadsfri eller rabatterad provprenumeration och inte vill förnya den säger du upp den minst 24 timmar innan provperioden upphör.

Du kan fortsätta använda prenumerationen fram till nästa debiteringsdatum om du säger upp den. Om du säger upp en prenumeration under en provperiod kan du förlora åtkomsten till innehållet direkt.

Processen för att säga upp prenumerationer skiljer sig något i IsraelSydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

iPhone visar var du kan hitta prenumerationer i Inställningar.

Så här ändrar eller avbryter du prenumerationer på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Prenumerationer.
  2. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Gör så här om du inte ser den prenumeration som du är ute efter.
  3. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller tryck på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Du kan även hantera prenumerationer om du öppnar Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Rulla till Prenumerationer och tryck på den.

Så här ändrar eller avbryter du prenumerationer på din Mac

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på inloggningsknappen  eller ditt Apple-ID längst ned i sidofältet.
  3. Klicka på  Visa information. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  4. Rulla ner till avsnittet Hantera på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera bredvid Prenumerationer.
    Mac visar sidan Kontoinformation som visas när du klickar på Visa information.
  5. Klicka på Redigera bredvid prenumerationen i fråga. Gör så här om du inte ser den prenumeration som du är ute efter.
  6. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller klicka på Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas så har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Visa, ändra eller avbryt prenumerationer på din Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS- eller iPadOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Användare och konton och välj sedan ditt konto.
  3. Välj Prenumerationer.
    Apple TV visar knappen Prenumerationer i Inställningar.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera. Gör så här om du inte ser den prenumeration som du är ute efter.
  5. Välj ett annat prenumerationserbjudande eller välj Avbryt prenumeration. Om Avbryt prenumeration inte visas så har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

På andra enheter

• Om du prenumererade på Apple Music-appen på en Android- eller Chromebook-enhet öppnar du Apple Music-appen, trycker på menyknappen  och trycker sedan på Konto > Hantera medlemskap.
  • Om du använder Apple TV-appen på en smart TV öppnar du Inställningar och går sedan till Konto > Hantera prenumerationer.

Om du inte längre har en Apple-enhet kan du hämta iTunes på en pc eller kontakta Apple-supporten för att ändra eller säga upp dina prenumerationer.

Visa, ändra eller säga upp prenumerationer i iTunes för Windows

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ner till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om den prenumeration som du vill hantera. Gör så här om du inte ser den prenumeration som du är ute efter.
  6. Välj ett annat prenumerationsalternativ eller klicka på Avbryt prenumeration.
    Om Avbryt prenumeration inte visas så har prenumerationen redan avbrutits och kommer inte att förnyas.

Om du inte ser den prenumeration du är ute efter

Om du följt stegen för att visa dina prenumerationer och inte ser den prenumeration som du är ute efter kan det bero på följande saker.

Prenumerationen kanske inte debiteras via Apple

Du kan ha tecknat prenumerationen direkt hos leverantören i stället för via Apple.

Få hjälp med prenumerationer som inte debiterats via Apple

Ändra eller säga upp iCloud-lagring

iCloud-lagring listas inte med prenumerationer.

Nedgradera din iCloud-lagringsplan på en Apple-enhet

Ändra eller säga upp en familjemedlems prenumerationer

En samordnare för Familjedelning kan inte hantera andra familjemedlemmars prenumerationer. Be dina familjemedlemmar att visa, ändra eller säga upp sina prenumerationer från sina egna enheter när de är inloggade med sitt Apple-ID. Du kan även använda Be om köp eller Begränsningar för att styra vad barn får köpa.

Aktivera Be om köp >

Använda Begränsningar på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du fått ett bedrägligt e-postmeddelande om en prenumeration

Om du fått ett bedrägligt e-postmeddelande om en debitering av en prenumeration eller Apple Music kan du inte hitta prenumerationen på din enhet. Om du har fått ett e-postmeddelande och är osäker på om det är ett officiellt meddelande kontrollerar du om det är ett äkta e-postmeddelande från Apple.

Identifiera äkta e-postmeddelanden från Apple

Om du tecknade prenumerationen med ett annat Apple-ID

Det kan hända att du loggade in med ett annat Apple-ID när du tecknade prenumerationen. Logga in med detta Apple-ID för att se efter om dina prenumerationer faktureras till det kontot.

Logga in med ditt Apple-ID

Om du fortfarande inte kan se din prenumeration och har registrerat dig inuti en app (inte genom en tredjepartsleverantör) kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.