Visa, ändra eller avsluta prenumerationer

Läs om hur du visar aktiva, utgående och nyligen avslutade prenumerationer, och säger upp prenumerationer och medlemskap.

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till innehåll. Sådana prenumerationer kommer, till skillnad från inköp av enstaka objekt (till exempel av spelvaluta som juveler och mynt), att förnyas automatiskt tills du väljer att avsluta dem.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• prenumerationer på Apple Music
  • prenumerationer på Apple News, dagstidningar och tidskrifter
  • prenumerationer på innehåll i appar eller tjänster (HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu osv.)

Om du inte är inloggad med samma Apple-ID som du använder med prenumerationen som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser din prenumeration följer du anvisningarna nedan.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig en aning i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

Hantera prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller avsluta prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen).

Vissa prenumerationer kan erbjuda en provversion till nedsatt pris eller gratis. Om du inte säger upp prenumerationen mer än 24 timmar före förnyelsedatumet kanske prenumerationen förnyas.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID överst på skärmen.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID.
  4. Tryck på prenumerationer.
  5. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Bläddra till avsnittet Inställningar.
  2. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  3. Tryck på Ändra till höger om prenumerationen du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  4. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen)

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV.  För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer, kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Om den prenumeration du vill hantera inte är installerad på din Apple TV kan det bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum:Tue Apr 24 22:37:40 GMT 2018