Visa, ändra eller säga upp prenumerationer

Hantera dina prenumerationer i Inställningar på din iOS-enhet, iTunes på en Mac eller pc eller på din Apple TV.

Prenumerationer på HBO NOW, Apple Music och Hulu som visas på en iPhone X.

Vissa appar och tjänster erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till innehåll. Dessa prenumerationer kommer automatiskt att förnyas tills du väljer att avsluta dem.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• prenumerationer på innehåll eller tjänster i appar (HBO NOW, Spotify, Pandora, Hulu med flera)
  • Apple Music och Apple News+

Om du inte är inloggad med det Apple-ID som du använder för den prenumeration som du vill hantera, om du använder en annan enhet eller om du inte ser prenumerationen följer du anvisningarna nedan.

Vissa prenumerationer kan erbjuda en gratis eller rabatterad provversion. Om du inte säger upp prenumerationen senast 24 timmar före förnyelsedatumet kanske prenumerationen förnyas.

Ändra eller avsluta prenumerationer

Följ stegen om du vill visa, ändra eller säga upp prenumerationer från din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Apple TV.

Om du inte längre har en Apple-enhet kan du hämta iTunes på en pc eller kontakta Apple-supporten för att avsluta dina prenumerationer. Du kan också avsluta din Apple Music-prenumeration på en Android-enhet.

Processen för att avsluta prenumerationer skiljer sig något i Israel, Sydafrika och Turkiet. Läs mer om särskilda omständigheter för dessa länder och regioner.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID högst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Inställningar för iTunes och App Store som är öppna på en iPhone X. En meny ligger i skärmens förgrund och Visa Apple-ID är markerat.
  3. Rulla till Prenumerationer och tryck på den.
    Skärmen Kontoinställningar visas på en iPhone X. Knappen Prenumerationer är markerad.
  4. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avbryt prenumeration om du vill säga upp prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut så ska ett förfallodatum visas. Om du avslutade prenumerationen nyligen så ska sista datumet då du har tillgång till prenumerationen visas.
    En prenumeration på Apple Music visas på en iPhone X. Ett popupfönster visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

Du kanske också kan hantera dina prenumerationer i App Store-appen: tryck på fliken Idag och tryck sedan på din profilbild eller profilknapp  längst upp på skärmen. Tryck på Hantera prenumerationer och tryck sedan på prenumerationen som du vill hantera.

På din Mac eller pc

Du kan hantera prenumerationer i App Store på Mac eller i iTunes på en Mac eller pc.

I App Store

1. Öppna App Store-appen på din Mac.
  2. Klicka på ditt Apple-ID längst ner i sidofältet.
  3. Klicka på  Visa information längst upp i fönstret. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  4. Rulla ner till avsnittet Hantera på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om den prenumeration som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.1

Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut så ska ett förfallodatum visas. Om du avslutade prenumerationen nyligen så ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.

I iTunes

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med menyn Konto öppen framför. I menyn är Visa mitt konto valt.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
  4. Rulla ner till avsnittet Inställningar på sidan Kontoinformation. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  5. Klicka på Redigera till höger om den prenumeration som du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avbryt prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut så ska ett förfallodatum visas. Om du avslutade prenumerationen nyligen så ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.En prenumeration på Apple Music visas i ett iTunes-fönster. Ett meddelande visas i förgrunden där du uppmanas att bekräfta att du vill säga upp prenumerationen.

På en Apple TV

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV. För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
    En Apple TV med skärmen Kontoinställningar öppen. Hantera prenumerationer är markerat.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
    Om du blir debiterad för en prenumeration men inte kan se den i listan med prenumerationer kan det hända att den faktureras via en annan leverantör än Apple. Om den prenumeration du vill hantera inte är installerad på din Apple TV kan det bli nödvändigt för dig att använda din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om du vill ändra den. Läs om vad du ska göra om du ändå inte kan se prenumerationen.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avbryt prenumeration om du vill säga upp prenumerationen. Om du säger upp en prenumeration avslutas den i slutet av den nuvarande faktureringscykeln.1
    Om ett alternativ att avsluta en specifik prenumeration inte visas så är den redan avslutad och förnyas inte. Om prenumerationen nyligen har gått ut så ska ett förfallodatum visas. Om du avslutade prenumerationen nyligen så ska sista datumet som du har tillgång till prenumerationen visas.En prenumeration på Apple Music visas på en Apple TV. Avbryt prenumeration är markerat.

Om du fortfarande inte kan se dina prenumerationer

Läs mer

1. Om du avslutar en prenumeration under en kostnadsfri provperiod så kan du förlora åtkomst till innehåll direkt.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.