Visa, ändra eller avsluta prenumerationer

Läs om hur du ser aktiva, utgående och avslutade prenumerationer, hur du ändrar inställningar för prenumerationer samt avslutar prenumerationer och medlemskap.

Prenumerationer som förnyas automatiskt är bland andra:

• Apple Music-medlemskap
  • Prenumerationer på Apple News
  • Prenumerationer på dagstidningar
  • Prenumerationer på tidningar
  • Prenumerationer på många appar tillgängliga i App Store
  • Onlinemedlemskap eller prenumerationer på tjänster som HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu med mera.

Du måste ha en giltig betalningsmetod registrerad eller tillräckligt med butikskredit för att täcka den första faktureringsperioden för att kunna ställa in prenumerationer. Läs om hur du ändrar betalningsmetod eller lägger till butikskredit på ditt konto.

Ditt medlemskap eller din prenumeration kan förnyas om du inte avslutar medlemskapet eller prenumerationen senast 24 timmar före förnyelsedatumet.

Följ stegen om du vill visa, ändra eller avsluta prenumerationer från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc eller Apple TV (4:e generationen).

Om du befinner dig i Israel, Sydafrika eller Turkiet följer du dessa instruktioner.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in eller använda Touch ID.
  4. Tryck på prenumerationer.
  5. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
    Om du inte ser en prenumeration men ändå har blivit debiterad, kontrollerar du att du är inloggad med rätt Apple-ID. Om du är det kan du ha startat prenumerationen direkt hos leverantören istället för via iTunes. I så fall kontaktar du utgivaren av innehållet eller appen direkt om du vill avsluta prenumerationen. Du kan bara hantera prenumerationer som har startats via appen News i Inställningar.
  6. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller trycka på Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

På Mac eller PC

Om du vill öppna iTunes automatiskt och logga in på sidan Kontoinformation från din dator klickar du på länken Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Om din Mac har Touch ID kan du använda det för att logga in när du blir ombedd att ange lösenordet.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    iTunes Visa mitt konto
  4. Ange ditt lösenord eller använd Touch ID och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet. Du kan också klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Bläddra till avsnittet Inställningar.
  2. Klicka på Hantera till höger om Prenumerationer.
  3. Tryck på Ändra till höger om prenumerationen du vill hantera.
    Om du inte ser en prenumeration men ändå har blivit debiterad, kontrollerar du att du är inloggad med rätt Apple-ID. Om du är det kan du ha startat prenumerationen direkt hos leverantören istället för via iTunes. I så fall kontaktar du utgivaren av innehållet eller appen direkt om du vill avsluta prenumerationen.
  4. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller klicka på Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

Apple TV (4:e generationen)

Du kan endast ändra prenumerationer för tvOS-appar som är installerade på din Apple TV.

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Konton.
  3. Välj Hantera prenumerationer under Prenumerationer.
  4. Välj den prenumeration du vill hantera.
  5. Hantera prenumerationen med hjälp av de olika alternativen. Du kan välja ett annat prenumerationserbjudande eller välja Avsluta prenumeration om du vill avsluta prenumerationen. Om du avslutar prenumerationen, avslutas den vid slutet av den aktuella faktureringscykeln.

För Apple TV (3:e generationen eller tidigare) behövs en iOS-enhet eller dator för att hantera dina prenumerationer.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.