Om du glömmer lösenkoden till din iPhone eller om din iPhone är inaktiverad

Läs om vad du gör om du glömmer lösenkoden till din iPhone eller om du ser ett meddelande om att din iPhone är inaktiverad.

Om du anger fel lösenkod för många gånger visas ett meddelande om att din enhet har inaktiverats. Om du inte kommer ihåg din lösenkod måste du radera din iPhone. Det tar bort dina data och inställningar, även lösenkoden.

Om du har säkerhetskopierat din iPhone kan du återskapa dina data och inställningar efter att du har återskapat din iPhone. Om du aldrig har säkerhetskopierat din iPhone innan du glömde bort din lösenkod går det inte att spara data som du har på din iPhone. Ta bort lösenkoden med hjälp av stegen nedan.

Du behöver en dator till stegen nedan. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner och få hjälp där.

Ta bort lösenkoden på en iPhone X eller senare, iPhone SE (2:a generationen), iPhone 8 och iPhone 8 Plus

1. Kontrollera att din iPhone inte är ansluten till datorn.
  2. Tryck på och håll ned sidoknappen och en av volymknapparna tills reglaget för avstängning visas. Dra skjutreglaget så att du stänger av din iPhone. Anslut sedan din iPhone till datorn medan du håller sidoknappen intryckt. Håll sidoknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.

3. Om du säkerhetskopierade din iPhone efter att du tog bort lösenkoden återskapar du dina data och inställningar.

Ta bort lösenkoden till en iPhone 7 och iPhone 7 Plus

1. Kontrollera att din iPhone inte är ansluten till datorn.
  2. Tryck på och håll ned sidoknappen tills reglaget för avstängning visas. Dra skjutreglaget så att du stänger av din iPhone. Sedan ansluter du din iPhone till datorn medan du håller volymsänkningsknappen intryckt. Håll volymsänkningsknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.

3. Om du säkerhetskopierade din iPhone efter att du tog bort lösenkoden återskapar du dina data och inställningar.

Ta bort lösenkoden på en iPhone SE (1:a generationen) och iPhone 6s och tidigare

1. Kontrollera att din iPhone inte är ansluten till datorn.
  2. Tryck på och håll ned sidoknappen (eller övre knappen) tills reglaget för avstängning visas. Dra skjutreglaget så att du stänger av din iPhone. Anslut sedan din iPhone till datorn medan du håller ned hemknappen. Håll hemknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
  3. Om du säkerhetskopierade din iPhone efter att du tog bort lösenkoden återskapar du dina data och inställningar.

Återskapa iPhone

1. Leta reda på din iPhone på datorn. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Återskapa. Finder eller iTunes hämtar mjukvaran till din iPhone. Om det dröjer längre än 15 minuter är din iPhone inte längre i återställningsläge och du måste välja din iPhone-modell ovan och repetera stegen för att ta bort din lösenkod.
  2. Vänta tills processen är klar. Sedan kan du ställa in och använda din iPhone.