Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad

Läs om vad du kan göra om du har glömt din lösenkod eller om ett meddelande anger att enheten har inaktiverats.

Om du anger fel lösenkod för många gånger visas ett meddelande om att din enhet har inaktiverats. Om du inte kommer ihåg din lösenkod måste du radera din enhet. Då tas alla dina data och inställningar bort, inklusive lösenkoden. Om du inte skapade en säkerhetskopia innan du glömde lösenkoden finns det inget sätt att spara informationen som finns på enheten. Ta bort lösenkoden med hjälp av stegen nedan.

Ta bort din lösenkod

Om du har säkerhetskopierat din enhet kan du återskapa dina data och inställningar efter att du har återskapat din enhet. Om du aldrig har säkerhetskopierat din enhet innan du glömde din lösenkod kommer du inte att kunna spara informationen som finns på din enhet.

1. Du behöver en dator till följande steg. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner och få hjälp där.
  2. Se till att din enhet inte är ansluten till din dator, välj sedan din enhet nedan och följ anvisningarna:

• iPhone X eller senare och iPhone 8 och iPhone 8 Plus: håll sidoknappen och en av volymknapparna intryckta tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller sidoknappen intryckt. Håll sidoknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPad med Face ID: håll den övre knappen och en av volymknapparna intryckta tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller den övre knappen intryckt. Håll den övre knappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Tryck och håll ned sidoknappen (eller den övre knappen) tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller knappen Minska volym intryckt. Håll volymknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
    • iPhone 6s eller tidigare, iPod touch (6:e generationen eller tidigare) eller iPad med hemknapp: håll ned sidoknappen (eller den övre knappen) tills reglaget för avstängning visas. Stäng av enheten genom att dra skjutreglaget. Anslut enheten till datorn medan du håller hemknappen intryckt. Håll hemknappen intryckt tills återställningsskärmen visas.
  3. Leta rätt på din enhet på datorn. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Återskapa. Finder eller iTunes hämtar programvaran till enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 till 4 igen.
  4. Vänta tills processen är klar. Sedan kan du konfigurera och använda enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge, eller om du inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder eller fastnat, kontaktar du Apple-supporten. Följ sedan stegen för att ställa in service för iPhone, iPad eller iPod touch.