Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad

Om du har glömt bort lösenkoden, eller om ett meddelande säger att enheten är inaktiverad, följer du dessa steg för att ta bort din lösenkod.

Om du anger fel lösenkod på en iOS-enhet sex gånger i rad låses du ute och får ett meddelande om att enheten är inaktiverad. Läs om vad du kan göra.

Välj först ett sätt att radera din enhet

Om du inte har skapat en säkerhetskopia innan du glömde lösenkoden finns det inget sätt att rädda enhetens data. Du måste radera enheten, vilket innebär att alla data och alla inställningar tas bort. Välj ett sätt att radera enheten så att du kan ta bort lösenkoden:

Radera din enhet med iTunes för att ta bort din lösenkod

Om du har synkroniserat din enhet med iTunes kan du återskapa den. Då raderas enheten och lösenkoden.

1. Anslut enheten till den dator du synkroniserade med.
  2. Öppna iTunes. Om du ombeds ange en lösenkod försöker du med en annan dator som du har synkroniserat med, eller använder återställningsläget
  3. Vänta medan iTunes synkroniserar enheten och skapar en säkerhetskopia. Om den inte gör det läser du om vad du ska göra.
  4. När synkroniseringen och säkerhetskopieringen är klara klickar du på Återskapa [din enhet].
  5. När du kommer till skärmen Ställ in medan du återskapar iOS-enheten trycker du på Återskapa från iTunes-kopia.
  6. Välj din enhet i iTunes. Kontrollera säkerhetskopiornas datum och storlek och välj den mest relevanta.

Radera din enhet med återhämtningsläge för att ta bort din lösenkod

Om du aldrig har synkroniserat med iTunes eller konfigurerat Hitta min iPhone i iCloud måste du återskapa enheten i återställningsläget. Då raderas enheten och lösenkoden.

1. Anslut iOS-enheten till din dator och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner och få hjälp där.
  2. Tvinga enheten att starta om medan den är ansluten:
    • På iPhone 8 och iPhone 8 Plus: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp sedan snabbt volymsänkningsknappen. Till sist håller du ned sidoknappen tills skärmen för återhämtningsläge visas.
    • På iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills skärmen för återhämtningsläge visas.
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad och iPod touch: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills skärmen för återhämtningsläge visas.
  3. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Återskapa.

iTunes hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 och 3 igen.

4. Vänta tills processen är klar. Sedan kan du konfigurera och använda enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återhämtningsläge, eller om du inte kan använda återhämtningsläge på grund av att knapparna har gått sönder eller fastnat, kontaktar du Apple-supporten. Följ sedan stegen för att ställa in service för iPhone, iPad eller iPod touch.