Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad

Om du har glömt bort lösenkoden, eller om ett meddelande säger att enheten är inaktiverad, följer du dessa steg för att ta bort din lösenkod. Data på enheten kommer inte längre att vara tillgängliga och du behöver radera din enhet.

Skärmen iPhone är inaktiverad

Om du anger fel lösenkod på en iOS-enhet för många gånger i rad låses du ute och får ett meddelande om att enheten är inaktiverad. Vid det tillfället har data på enheten raderats. Du behöver ta bort din lösenkod genom att återskapa för att kunna använda din enhet igen.

Ta bort din lösenkod

Om du har säkerhetskopierat din enhet kan du återskapa dina data och inställningar efter att du har återskapat din enhet. Om du aldrig har säkerhetskopierat din enhet innan du glömde din lösenkod kommer du inte att kunna spara enhetens data.

1. Om du inte har iTunes hämtar du och installerar iTunes på din Mac eller PC. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner och få hjälp där.
  2. Anslut iOS-enheten till din dator och öppna iTunes.
  3. Tvinga enheten att starta om medan den är ansluten:

• På en iPhone X eller senare eller iPhone 8 eller senare: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan och håll ned sidoknappen tills återställningsskärmen visas.
      radera din enhet med återställningsläget
    • På en iPad med Face ID: Tryck och släpp snabbt volym upp-knappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan och håll ned den övre knappen tills återställningsskärmen visas.
    • På iPhone 7 och iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills återställningsskärmen visas.
      återställningsläge
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad med en hemknapp och iPod touch: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills återställningsskärmen visas.
      återställningsläge

4. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Återskapa.
    iTunes-skärm

iTunes hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 och 3 igen.
  5. Vänta tills processen är klar. Sedan kan du konfigurera och använda enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan uppdatera eller återskapa din enhet med återställningsläge, eller om du inte kan använda återställningsläge på grund av att knapparna har gått sönder eller fastnat, kontaktar du Apple-supporten. Följ sedan stegen för att ställa in service för iPhone, iPad eller iPod touch.