Om du har glömt bort lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch eller om enheten är inaktiverad

Följ stegen nedan om du har glömt din lösenkod, eller om du får ett meddelande om att enheten är inaktiverad.

Om du anger fel lösenkod på en iOS-enhet sex gånger i rad låses du ute och får ett meddelande om att enheten är inaktiverad.

Välja en metod för radering

Om du inte har skapat en säkerhetskopia innan du glömde lösenkoden finns det inget sätt att rädda enhetens data. Du måste radera enheten, vilket innebär att alla data och alla inställningar tas bort:

Återskapa med iTunes

Om du har synkroniserat din enhet med iTunes kan du återskapa den.

1. Anslut enheten till den dator du synkroniserade med.
  2. Öppna iTunes. Om du ombeds ange en lösenkod försöker du med en annan dator som du har synkroniserat med, eller använder återställningsläget
  3. Vänta medan iTunes synkroniserar enheten och skapar en säkerhetskopia. Om den inte gör det läser du om vad du ska göra.
  4. När synkroniseringen och säkerhetskopieringen är klara klickar du på Återskapa [din enhet].
  5. När du kommer till skärmen Ställ in medan du återskapar iOS-enheten trycker du på Återskapa från iTunes-kopia.
  6. Välj din enhet i iTunes. Kontrollera säkerhetskopiornas datum och storlek och välj den mest relevanta.

Radera med Hitta min iPhone

Om du ställer in Hitta min iPhone på din iOS-enhet eller Mac-dator kan du använda iCloud för att radera och återskapa enheten.

1. Gå till icloud.com/find från en annan enhet.
  2. Om du uppmanas till det loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Alla enheter längst upp i webbläsarfönstet.
  4. Välj den enhet som du vill radera.
  5. Radera enheten och lösenkoden genom att klicka på Radera [enhet].
  6. Nu kan du antingen återskapa från en säkerhetskopia eller konfigurera enheten som ny.

Om enheten inte är ansluten till Wi-Fi eller ett mobildatanätverk kan du inte radera den med Hitta min iPhone.

Återskapa med återställningsläget

Om du aldrig har synkroniserat med iTunes eller konfigurerat Hitta min iPhone i iCloud måste du återskapa enheten i återställningsläget. Då raderas enheten och lösenkoden.

1. Anslut iOS-enheten till din dator och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner och få hjälp där.
  2. Medan enheten är ansluten tvingar du fram en omstart: Tryck ned vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt. Släpp inte när du ser Apple-logotypen – håll kvar tills du ser skärmen för återställningsläget.
  3. När alternativen Återskapa och Uppdatera visas väljer du Återskapa.

iTunes hämtar programvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 och 3 igen.

4. Vänta tills processen är klar. Sedan kan du konfigurera och använda enheten.

Mer hjälp

Om du inte kan tvinga fram en omstart eller använda återställningsläget för att knapparna är trasiga kontaktar du Apple-supporten.

Senast ändrad: