Ange text på Apple TV

Du kan ange användarnamn, lösenord med mera på Apple TV med din röst, en fjärrkontroll eller en iPhone, iPad eller iPod touch.

Ange text på Apple TV med fjärrkontrollen

Du kan ange text med fjärrkontrollen som medföljde Apple TV. Du behöver bara leta reda på ett textfält för att börja. Du kan även använda följande avsnitt för att hitta olika typer av tangentbord på skärmen eller för att ange tecken med accent eller skiftlägeskänsliga bokstäver.

Hitta olika typer av skärmtangentbord

1. Välj ett textfält på Apple TV med fjärrkontrollen.
  2. Vänta tills ett tangentbord visas på skärmen. Leta efter tangentbordsalternativ som dessa nedanför det:
    • abc: Tangentbord med gemener
    • ABC: Tangentbord med versaler
    • 123: Tangentbord med numerisk del (visas endast när det är tillgängligt)
    • #+-: Tangentbord med specialtecken
    • Senaste: Tangentbord som visar senast använda e-postadresser, sökord med mera (visas endast när det är tillgängligt)
  3. Markera det tangentbordsalternativ som du vill använda. Välj tangentbord enligt instruktionerna för din fjärrkontrollsmodell:

Vill du växla snabbt mellan olika typer av tangentbord, som versaler och gemener? Tryck på uppspelnings-/pausknappen på fjärrkontrollen. Om du har en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) byter detta kortkommando endast mellan tangentbord med gemener och versaler.

Ange tecken med accent eller skiftlägeskänsliga bokstäver med fjärrkontrollen

1. Markera en bokstav på skärmtangentbordet. Välj bokstav enligt instruktionerna för din fjärrkontrollsmodell:
  2. Markera och välj ett tecken när en lista med tillgängliga tecken visas.
  3. Tryck på menyknappen när du vill stänga listan med specialtecken.

Ange text på Apple TV med rösten

Du kan använda diktering3 på Apple TV om du ställer in systemspråket till något av följande:

• Nederländska
  • Engelska
  • Franska
  • Tyska
  • Japanska
  • Norska (bokmål)
  • Spanska
  • Svenska

Så här anger du text genom att tala:

1. Välj ett textfält på Apple TV.
  2. Tryck och håll ned mikrofonknappen på fjärrkontrollen.
  3. Ange text genom att tala och släpp sedan mikrofonknappen. Här är några tips:
    • Säg varje bokstav eller tecken för användarnamn och lösenord2. Om du till exempel vill att det ska stå Johnny@iCloud.com ska du säga ”J-O-H-N-N-Y snabel-a iCloud punkt com”.
    • Säg ”versal” om du vill ange stor bokstav. Säg ”J-A-N versal E” om du vill att det ska stå janE.
    • Säg ”Rensa” om du vill radera text du just har skrivit.

Ange text på Apple TV med en iOS-enhet i närheten

På Apple TV kan du använda en funktion som heter Apple Remote Keyboard för att snabbt ange text på din Apple TV med en iOS-enhet i närheten. Gör så här:

1. Logga in på iCloud med samma Apple-ID som på Apple TV och din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontrollera att wifi är aktiverat på Apple TV och iOS-enheterna.
  3. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på dina iOS-enheter.
  4. Välj ett textfält på Apple TV. Vänta sedan tills en notis visas på iOS-enheterna i närheten.
  5. Öppna notisen när du vill börja skriva med skärmtangentbordet på din iOS-enhet.

Öppna Inställningar > Notiser > Apple TV Remote Keyboard om du vill stänga av den här funktionen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Din iOS-enhet kanske kommer ihåg lösenordet till tjänster där du tidigare har loggat in med Safari.

Läs mer

Du kan använda ett Bluetooth-tangentbord med din Apple TV

1. Apple TV levereras med samma fjärrkontroll över hela världen. I länder och regioner med stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar på båda fjärrkontrollerna förutsatt att din Apple TV är inställd med ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.
  2. Siri och Diktering skickar information som röstinmatning och position till Apple för att bearbeta förfrågningar. Röstinmatning från diktering av användarnamn och lösenord skickas inte.
  3. Diktering kanske inte är kompatibelt med alla appar.