Ange text på Apple TV

Du kan använda din röst, en fjärrkontroll eller en iPhone, iPad eller iPod touch för att ange användarnamn, lösenord med mera på Apple TV.

Använda fjärrkontrollen för att ange text på Apple TV

Du kan använda fjärrkontrollen som medföljde Apple TV för att ange text. Du behöver bara leta reda på ett textfält för att komma igång. Du kan även använda följande avsnitt för att hitta olika typer av tangentbord på skärmen eller för att ange tecken med accent eller skiftlägeskänsliga bokstäver.

Hitta olika typer av skärmtangentbord

1. Med fjärrkontrollen väljer du ett textfält på Apple TV.
  2. Vänta tills ett tangentbord visas på skärmen. Nedanför det letar du efter tangentbordsalternativ som dessa:
    • abc: Tangentbord med gemener
    • ABC: Tangentbord med versaler
    • 123: Tangentbord med numerisk del (visas endast när det är tillgängligt)
    • #+-: Tangentbord med specialtecken
    • Senast: Tangentbord som visar senast använda e-postadresser, sökord med mera (visas endast när det är tillgängligt)
  3. Markera det tangentbordsalternativ som du vill använda. Använd instruktionerna för din fjärrkontrollsmodell när du väljer tangentbordet:

Vill du växla snabbt mellan olika typer av tangentbord, som versaler och gemener? Tryck på uppspelnings-/pausknappen på fjärrkontrollen. Om du har en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) byter detta kortkommando endast mellan tangentbord med gemener och versaler.

Ange tecken med accent eller skiftlägeskänsliga bokstäver med fjärrkontrollen

1. Markera en bokstav på skärmtangentbordet. Välj bokstaven enligt instruktionerna för din fjärrkontrollsmodell:
  2. När en lista med tillgängliga tecken visas, framhäver och väljer du ett tecken.
  3. Tryck på menyknappen när du vill stänga listan med specialtecken.

Använda rösten för att ange text på Apple TV

På Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) kan du använda diktering3 om du ställer in systemspråket till något av följande:

• Nederländska
  • Engelska
  • Franska
  • Tyska
  • Japanska
  • Norska (bokmål)
  • Spanska
  • Svenska

Så här anger du text genom att tala:

1. Välj ett textfält på Apple TV.
  2. Tryck och håll ned mikrofonknappen på fjärrkontrollen.
  3. Tala för att ange text och släpp sedan mikrofonknappen. Här är några tips:
    • För användarnamn och lösenord2 säger du varje bokstav eller tecken. Om du till exempel vill att det ska stå Johnny@iCloud.com, säger du ”J-O-H-N-N-Y at iCloud dot com”.
    • Om du vill ange stor bokstav säger du ”versal”. Om du vill att det ska stå janE, säger du ”J-A-N versal E”.
    • Om du vill radera text du just har skrivit säger du ”Rensa”.

Använda en iOS-enhet för att ange text på Apple TV

På Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) kan du använda en funktion som heter Apple Remote Keyboard för att snabbt ange text på din Apple TV med en iOS-enhet i närheten. Gör så här:

1. Logga in på iCloud med samma Apple-ID som på Apple TV och din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontrollera att wifi är aktiverat på Apple TV och iOS-enheterna.
  3. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på dina iOS-enheter.
  4. Välj ett textfält på Apple TV. Vänta sedan tills en notis visas på iOS-enheterna i närheten.
  5. Öppna notisen när du vill börja skriva med skärmtangentbordet på din iOS-enhet.

Gå till Inställningar > Notiser > Apple TV Remote Keyboard om du vill stänga av den här funktionen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Läs mer

Du kan använda ett Bluetooth-tangentbord med din Apple TV

1. Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) levereras med samma fjärrkontroll överallt. I länder och regioner med stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.
  2. Siri och Diktering skickar information som röstindata och position till Apple för att bearbeta förfrågningar. Röstindata från diktering av användarnamn och lösenord skickas inte.
  3. Diktering kanske inte är kompatibelt med alla appar.