Aktivera JavaScript i webbläsaren för att skicka den här informationen.
Om kontrollen modifieras laddas sidan om
13-tums MacBook Pro

Serviceprogram för SSD-enhet till 13-tums MacBook Pro (ej Touch Bar)

Apple har avgjort att ett begränsat antal SSD-enheter på 128 GB och 256 GB som används i 13-tums MacBook Pro (ej Touch Bar) har ett problem som kan leda till dataförlust och att enheten går sönder. 13-tums MacBook Pro-enheter med enheter som påverkas såldes mellan juni 2017 och juli 2018.

Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner kommer att utföra service på berörda enheter utan kostnad. Apple rekommenderar att du bokar service för enheten så fort som möjligt.

Apple kommer även att skicka ett e-postmeddelande till kunder som har registrerat sin enhet hos Apple för att informera dem om programmet.

Behörighet

Kontrollera först vilken 13-tums MacBook Pro du har. Välj Om den här datorn från Apple-menyn () längst upp till vänster på skärmen. Bekräfta att din modell är ”MacBook Pro (13 tum, 2017, två Thunderbolt 3-portar)”. Om du har den modellen anger du datorns serienummer nedan för att se om den är behörig för det här programmet.

Valid Input Invalid Input

Det serienummer du angav kanske omfattas av det här programmet. Välj ett av servicealternativen nedan.

Det serienummer du angav omfattas inte av det här programmet på grund av något av följande:
– Det ingår inte i det berörda serienummerintervallet.
– Våra uppgifter visar att din enhet redan har fått service.
– Våra uppgifter visar att din enhet inte längre är berättigad till gratis service inom detta program. Om du har frågor kan du kontakta Apple.

Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.

Ange ditt serienummer.

Det här är inte ett giltigt serienummer för en Apple-produkt. Ange numret en gång till. Om du har problem kan du kontakta oss.

Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.

Det är enkelt att hitta serienumret. Se hur det går till.

Det här programmet påverkar inte 13-tums MacBook Pro med Touch Bar eller äldre 13-tums MacBook Pro-modeller.

Serviceprocessen

Vi kontrollerar att din 13-tums MacBook Pro i övrigt fungerar korrekt och att den omfattas av programmet innan vi utför reparationen.

Före service är det viktigt att du utför en fullständig säkerhetskopiering av dina data eftersom din enhet kommer att raderas som en del av processen.

• En tekniker kommer att använda ett verktygsprogram för att uppdatera den fasta mjukvaran vilket kommer att ta ungefär en timme eller mindre.
  • Din 13-tums MacBook Pro kommer att återlämnas till dig med macOS installerat igen.
  • Efter service ska du återskapa dina data från en säkerhetskopia.

Eftersom din dator inte kommer att kunna komma åt internet innan du har utfört en återskapning rekommenderar vi att du har en annan enhet, som din iPhone, där du kan visa Apple-supportartikeln om hur du återskapar dina data från en säkerhetskopia.

Obs! Eventuella filer som skadades före service kan inte återskapas.

Välj ett av alternativen nedan för att boka service till din enhet.

Kontakta Apple-supporten om du har frågor eller behöver ytterligare hjälp.

Om din 13-tums MacBook Pro har någon skada som påverkar vår förmåga att utföra service på enheten behöver det problemet lösas före service. I vissa fall kan den reparationen innebära en extra kostnad.

Ytterligare information

Detta världsomfattande program från Apple innebär inte att det standardenliga garantiskyddet förlängs för din 13-tums MacBook Pro.

Om du tror att din 13-tums MacBook Pro har påverkats av det här problemet och har betalat för service kan du kontakta Apple angående en återbetalning.

Programmet gäller för berörda MacBook Pro-modeller inom tre år från enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Informationen gäller från och med 2018-11-09