PCIe-kort som du kan installera i din Mac Pro (2019)

Läs om Apples MPX-moduler och några av de PCIe-kort från tredje part som du kan installera i din Mac Pro.

Mac Pro som lanserades 2019 har åtta PCIe-fack:

• Fyra fack med dubbel bredd

• Tre fack med enkel bredd

• Ett halvlängdsfack som förkonfigurerats med Apples I/O-kort

Mac Pro har en eller två Radeon Pro MPX-moduler som använder fack 1–2 och fack 3–4. Du kan välja dina MPX-moduler när du beställer din Mac Pro eller beställa dem separat från Apple. Läs om att installera PCI-kort i din Mac Pro (2019).

Apples MPX-grafikmoduler

Apple har för närvarande många olika Mac Pro Expansion-moduler (MPX) som innehåller AMD Radeon Pro-grafikprocessorer. Radeon Pro MPX-modulerna kan använda fack 1–2 och fack 3–4 och du kan installera en eller två av vardera modul:

Du kan installera upp till två Radeon Pro MPX-moduler av valfri konfiguration i din Mac Pro. Du kan även använda Radeon MPX-moduler tillsammans med andra PCIe-grafikkort från tredje part. Om du använder Boot Camp stöds inte Radeon MPX-modulen och ett AMD-grafikkort från tredje part när din Mac använder Windows. Läs om att använda AMD-grafikkort med Microsoft Windows på Mac Pro (2019).

Apples I/O-kort

Till Mac Pro medföljer Apple I/O-kortet, som har två Thunderbolt 3-portar, två usb-A-portar och ett 3,5 mm hörlursuttag. Apples I/O-kort är förinstallerat i fack 8 och går inte att installera i ett annat fack.

PCIe-kort från tredje part

Du kan installera flera olika PCIe-kort i din Mac Pro, som fiberkanalkort, fibernätverkskort och bild- och ljudgränssnittskort för proffs. PCIe-bussen på din Mac Pro ger upp till 300 W reservkraft. Om ditt PCIe-kort behöver ytterligare kraft, som en GPU, kan du använda Belkin Aux-strömkabeln.

Mac Pro har stöd för samma GPU:er som stöds av externa grafikprocessorer (eGPU:er). Om du använder Boot Camp och vill installera ett NVIDIA-kort som ska användas i Windows på din Mac ska du inte installera kortet i fack 2. Läs om att använda AMD-grafikkort med Microsoft Windows på Mac Pro (2019).

Vissa äldre PCI-kort använder kanske 32-bitars alternativa ROM som inte är kompatibla med din Mac Pro. Om du installerar ett PCI-kort som använder 32-bitars alternativa ROM kanske din Mac Pro inte startar korrekt.

Afterburner

Afterburner är ett kort för hårdvaruaccelerering som tillverkats av Apple. Läs mer om Afterburner.

RAID-kort

Om du vill lägga till mer lagring kan du installera ett tredjeparts RAID-kort, till exempel ett SAS RAID-kort, eller installera Promise Pegasus R4i 32TB RAID MPX-modulen i ett av de två MPX-facken. Om du använder Boot Camp på din Mac har Windows inte stöd för Apple-mjukvarans RAID-volymer.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.