Om acceleratorkortet Afterburner för Mac Pro (2019)

Apple Afterburner är ett acceleratorkort för Mac Pro (2019) som har skapats för att förbättra arbetsflöden i Apple ProRes och ProRes RAW för film- och videoproffs.

Vad gör Afterburner?

Afterburner accelererar avkodning och uppspelning av flera strömmar av ProRes- och ProRes RAW-videofiler.1

Vilka huvudfördelar finns det med att använda Afterburner?

• Spela upp flera strömmar av ProRes och ProRes RAW i upplösningar såsom 8K.2

• Frigör processorer i Mac Pro (2019) (upp till 28 kärnor) för ytterligare bearbetning och effekter.

• Snabbare transkodning och delning av ProRes- och ProRes RAW-projekt och filer.

Vilka Apple-appar kan använda Afterburner?

Alla Apple-appar som spelar upp ProRes- eller ProRes RAW-filer kan dra nytta av kapaciteten i Afterburner. Exempelvis Final Cut Pro X, Motion, Compressor och QuickTime Player.

Kan appar från utomstående parter använda Afterburner?

Utomstående apputvecklare kan ta med stöd för Afterburner. Kontakta utvecklaren för information.

Vilka kodeks accelereras med Afterburner?

Afterburner accelererar alla ProRes- och ProRes RAW-kodeks.

Accelererar Afterburner ProRes- eller ProRes RAW-kodning?

Afterburner accelererar avkodning och uppspelning av ProRes och Pro Res RAW.

Hur installerar jag Afterburner

Du kan köpa en Mac Pro med Afterburner förinstallerat och redo att användas.

Du kan också köpa Afterburner separat och själv installera det i din Mac Pro (2019). Du kan installera Afterburner i valfritt PCIe-fack med full längd i Mac Pro, men för bästa möjliga prestanda rekommenderar Apple att Afterburner installeras i fack 5. Installera Afterburner i fack 3 om fack 5 är upptaget. Installera Afterburner i fack 4 om både fack 3 och 5 är upptagna.

Hur många Afterburner-kort kan jag installera i en Mac Pro (2019)?

Upp till tre Afterburner-kort ger ökad prestanda vid avkodning av ProRes och ProRes RAW

Hur ska jag konfigurera processorn i min Mac Pro (2019) om jag planerar att installera Afterburner?

Afterburner avkodar ProRes- och ProRes RAW-innehåll, vilket minskar belastningen på processorn och frigör processorresurser för annan bearbetning och effekter. Därför bör du ta hänsyn till bearbetningsbehoven i dina projekt, arbetsflöden och andra appar du använder när du konfigurerar processorn på din Mac Pro.

Hur ska jag konfigurera grafikkortet (GPU) i min Mac Pro (2019) om jag planerar att installera Afterburner?

Afterburner avkodar ProRes- och ProRes RAW-innehåll. Demosaicing av bildrutor i ProRes RAW utförs däremot av grafikprocessorn. Om du använder ProRes RAW-filer bör du även ta hänsyn till grafikbarbetningsprestandan.

Har Thunderbolt-utbyggnadsenheter stöd för Afterburner?

Afterburner stöds på Mac Pro (2019) men stöds inte i Thunderbolt-utbyggnadsenheter.

Har Boot Camp stöd för Afterburner?

Accelererad avkodning med Afterburner finns i macOS men inte när du använder Windows med Boot Camp.

Hur fungerar Afterburner med det inbyggda grafikkortet (GPU) eller med en extern grafikprocessor (eGPU)?

Afterburner accelererar avkodningen av ProRes- och ProRes RAW-filer, men påverkar inte prestandan för inbyggda eller externa grafikprocessorer.

1. Afterburner accelererar inte sammanflätade ProRes-medier.
2. Genom optimeringar i Final Cut Pro X som utnyttjar Afterburner och Mac Pro-datorns många kärnor kan en Mac Pro med 28 kärnor och Afterburner spela upp sex strömmar av 8K DCI ProRes RAW vid 29,97 bilder/sekund eller 23 strömmar av 4K DCI UHD ProRes RAW vid 29,97 bilder/sekund i full kvalitet. Tester som utförts av Apple i november 2019 på förproducerade 2,5 GHz Intel Xeon W-baserade Mac Pro-system med 28 kärnor och 384 GB RAM-minne och dubbla AMD Radeon Pro Vega II-grafikkort med Infinity Fabric Link och 32 GB HBM2 vardera, konfigurerade med Afterburner och en SSD på 4 TB. Testat på macOS Catalina med Final Cut Pro 10.4.7.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.