Använda en extern grafikprocessor med din Mac

Din Thunderbolt 3-utrustade Mac som kör macOS High Sierra 10.13.4 eller senare kan få tillgång till ytterligare grafikprestanda genom att du ansluter en extern grafikprocessor (även kallad eGPU).

En eGPU kan ge din Mac ytterligare grafikprestanda för professionella program, 3D-spel, skapande av VR-innehåll och mycket mer.

eGPU:er stöds på alla Thunderbolt 3-utrustade Mac-datorer: Bärbara MacBook Pro-datorer som släppts 2016 och senare,1 iMac-datorer som lanserats 2017 och senare och iMac Pro. Din Mac måste också ha macOS High Sierra 10.13.4 eller senare installerat. Läs om hur du uppdaterar mjukvara på din Mac.

Med stöd för eGPU i macOS High Sierra 10.13.4 eller senare kan du:

• Snabba upp program som använder Metal, OpenGL och OpenCL
  • Ansluta ytterligare externa skärmar
  • Använda VR-headset kopplade till eGPU
  • Ladda din MacBook Pro medan du använder eGPU
  • Använda en eGPU med din MacBook Pro medan den inbyggda skärmen är avstängd
  • Ansluta en eGPU medan en användare är inloggad
  • Ansluta fler än en eGPU med Thunderbolt 3 (USB-C)-portarna på din Mac2
  • Använda menyradsobjektet  för att säkert koppla från eGPU
  • Visa aktivitetsnivåer för inbyggda och externa GPU:er. Öppna Aktivitetskontroll och välj Fönster > GPU-historik.

eGPU-konfigurationer som stöds

Det är viktigt att använda en eGPU med ett rekommenderat grafikkort och Thunderbolt 3-chassi. Om du använder en MacBook Pro måste eGPU:ens Thunderbolt 3-chassi ha tillräcklig effekt för att köra grafikkortet medan datorn laddas. Kontakta chassiets tillverkare för att få reda på dess effekt och se till att den är tillräcklig för att ladda din anslutna bärbara Mac.

Rekommenderade grafikkort samt chassier med tillräcklig effekt listas nedan.

Thunderbolt 3 allt-i-ett eGPU-produkter

Dessa produkter innehåller en kraftfull inbyggd GPU och ger tillräcklig effekt för att ladda din MacBook Pro.

Rekommenderade Thunderbolt 3 allt-i-ett eGPU:er:

AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 och Radeon Pro WX 7100

Dessa grafikkort baseras på AMD Polaris-arkitekturen. Rekommenderade grafikkort inkluderar Sapphire Pulse-serien och AMD WX-serien.

Rekommenderade Thunderbolt 3-chassier för dessa grafikkort:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sapphire Gear Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 350W
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 56

Dessa grafikkort baseras på AMD Vega 56-arkitekturen. Rekommenderade grafikkort inkluderar Sapphire Vega 56 och XFX Vega 56.

Rekommenderade Thunderbolt 3-chassier för dessa grafikkort:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air och Radeon Pro WX 9100

Dessa grafikkort baseras på AMD Vega 64-arkitekturen. Rekommenderade grafikkort inkluderar Sapphire Vega 64, XFX Vega 64, AMD Frontier Edition air-cooled och AMD Radeon Pro WX 9100.

Rekommenderat Thunderbolt 3-chassi för dessa grafikkort:

•  Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

eGPU-stöd i program

eGPU-stöd för macOS High Sierra 10.13.4 eller senare är framtagen för att snabba upp Metal-, OpenGL- och OpenCL-program som drar nytta av en kraftfull eGPU. Men alla program har inte stöd för eGPU:ens snabba hastighet. Kontakta programmets tillverkare för mer information.

Observera också att macOS High Sierra 10.13.4 och senare inte har stöd för eGPU:er i Windows med Boot Camp eller när din Mac är i macOS-återställningsläge eller installerar systemuppdateringar.

Som regel kan en eGPU öka prestanda i dessa typer av program:

• Professionella program utvecklade för att använda flera GPU:er
  • 3D-spel, när en extern skärm är ansluten direkt till eGPU:n
  • VR-program, när VR-headsetet är kopplat direkt till eGPU:n
  • Professionella program och 3D-spel som snabbar upp den inbyggda skärmen på en iMac eller MacBook Pro. (Den här funktionen måste vara aktiverad av programmets utvecklare.)

För bästa resultat med program som till exempel 3D-spel ska du ange en skärm som är ansluten till eGPU:n som primär systemskärm:

1. Gå till Systeminställningar > Bildskärmar och välj fliken Uppställning.
  2. Dra den vita menyraden till rutan som representerar skärmen som är ansluten till eGPU:n.

Läs mer

• Kontakta hårdvaru- eller mjukvaruleverantören om du har frågor om Thunderbolt 3-chassier eller grafikkort eller programsupport och kompatibilitet från tredje part.
  • Mjukvaruutvecklare kan läsa mer om att programmera sina program för att dra nytta av macOS eGPU-stödet.

1. Om du använder en 13-tums MacBook Pro från 2016 och senare ska du alltid ansluta eGPU:er och andra högpresterande enheter i de vänstra portarna för maximal datahastighet.

2. För optimala prestanda ska eGPU:er anslutas direkt till din Mac och inte seriekopplas via en annan Thunderbolt-enhet eller -hubb.

3. Dessa chassier ger minst 85 W i laddningseffekt, vilket gör dem idealiska för användning med 15-tums MacBook Pro-modeller.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.