Endring av denne kontrollen fører til at siden lastes inn på nytt

Programmet for uavhengige reparasjonsleverandører

Programmet for uavhengige reparasjonsleverandører er utformet for selskaper som er interesserte i å tilby reparasjonsservice for iPhone og Mac utenom garantien. Kvalifiserte selskaper får tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, servicehåndbøker, diagnostikk og ressurser fra Apple for å utføre en rekke iPhone- og Mac-reparasjoner, som bytte av skjermen eller batteriet på iPhone og bytte av hovedkort eller grafikkort på Mac, utenom garantien.

Hvem kan søke?

Selskaper som er interesserte i å utføre iPhone- eller Mac-reparasjoner utenom garantien direkte for sluttbrukere, kan søke. Apple vurderer ikke søkere som bruker Apple-varemerket som en del av bedriftens navn eller nettsider, med mindre slik bruk overholder vilkårene for Apple-varemerket.

Deleforhandlere og -distributører er ikke kvalifiserte for dette programmet. Autoriserte Apple-forhandlere er ikke kvalifiserte for dette programmet, men kan søke om å delta i programmet for Apple-autoriserte tjenesteleverandører.

Hva er kravene?

Krav til bedriften samt driftskrav

Selskaper som søker, må være etablerte bedrifter, og Apple må kunne gå gjennom dokumenter som viser at de er registrerte selskaper. Apples verktøy for reparasjon, opplæring, servicehåndbøker og diagnostikk skal behandles konfidensielt.

Lokaler

Kvalifiserte selskaper må ha et kommersielt servicested som er lett tilgjengelig. Privatadresser godtas ikke som servicesteder.

Sertifisering for teknikere

Deltakende serviceselskaper som bruker originale Apple-deler, må ha Apple-sertifiserte teknikere til å utføre reparasjonene.

Sertifisering for reparasjon av Apple-produkter krever beståtte eksamener fra et autorisert testsenter på nett. Sertifiseringene oppdateres årlig per produkt. Avgiftene for sertifiseringseksamenene dekkes for bedrifter som har fått godkjenning som uavhengige reparasjonsleverandører.

Du finner mer detaljert informasjon om forberedelseskursene og eksamenene Apple-sertifiseringene omfatter, her.

Slik søker du

Vi tar imot søknader fra bedrifter i Norge for øyeblikket. Send en e-post med et fullført skjema om interessevarsel for uavhengige reparasjonsleverandører til IRPapplicant@apple.com. Du blir bedt om å oppgi relevant informasjon om bedriften din, slik at Apple kan avgjøre om den er kvalifisert for programmet for uavhengige reparasjonsleverandører.

Notater

• Apple vurderer ikke søknader som ikke oppfyller kravene for programmet.
  • Hvis du oppfyller programkravene, er du likevel ikke garantert plass i programmet.
  • Apple forbeholder seg retten til å avvise søknader uten noen nærmere forklaring.
  • Apple vurderer ikke søkere som bruker Apple-varemerket som en del av bedriftens navn eller nettsider, med mindre slik bruk overholder vilkårene for Apple-varemerket.

Finn ut mer om alle service- og reparasjonsprogrammene Apple tilbyr, her.