Velg land eller region

Programmet for uavhengige reparasjonsleverandører

Programmet for uavhengige reparasjonsleverandører er utformet for selskaper som er interesserte i å tilby reparasjonsservice for iPhone og Mac utenom garantien. Kvalifiserte selskaper får tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, servicehåndbøker, feilsøking og ressurser for å utføre en rekke iPhone- og Mac-reparasjoner utenom garantien, som bytte av skjermen eller batteriet på iPhone og bytte av hovedkort eller grafikkort på Mac. Visse Apple-skjermreparasjoner kan også utføres.

Hvem kan søke?

Selskaper som er interessert i å utføre iPhone- eller Mac-reparasjoner utenom garantien direkte for sluttbrukere, kan søke. Apple vurderer ikke søkere som bruker Apple-varemerket som en del av bedriftens navn eller nettsider, med mindre slik bruk overholder vilkårene for Apple-varemerket.

Deleforhandlere og -distributører er ikke kvalifisert for dette programmet. Selskaper som er autoriserte eller har godkjenning fra Apple til å bruke Apple-logoen og Apple-varemerker, slik som autoriserte Apple-forhandlere eller Apple-konsulenter, er ikke kvalifisert for programmet for uavhengige reparasjonsleverandører, men de kan søke på programmet for Apple-autoriserte tjenesteleverandører.

Hva er kravene?

Krav til bedriften samt driftskrav

Selskaper som søker, må være etablerte bedrifter, og Apple må kunne gå gjennom dokumenter som viser at de er registrerte selskaper. Apples verktøy for reparasjon, opplæring, servicehåndbøker og feilsøking skal behandles konfidensielt. Alle e-postadresser tilknyttet søknaden og kontobrukerne må ha domenenavnet til reparasjonsbedriften. Generiske domenenavn som @gmail.com eller @icloud.com godtas ikke.

Lokaler

Kvalifiserte selskaper må ha et kommersielt servicested som er lett tilgjengelig eller, for selskaper som planlegger å utføre reparasjoner hos kundene, et kommersielt bedriftssted for sending og mottak av deler. Privatadresser godtas ikke som servicesteder.

Sertifisering for teknikere

Deltakende serviceselskaper som bruker originale Apple-deler, må ha Apple-sertifiserte teknikere til å utføre reparasjonene.

Sertifisering for reparasjon av Apple-produkter krever beståtte eksamener fra et autorisert testsenter på nett. Sertifiseringene oppdateres årlig per produkt. Avgiftene for sertifiseringseksamenene frafalles for bedrifter som har fått godkjenning som uavhengige reparasjonsleverandører.

Du finner mer detaljert informasjon om forberedelseskursene og eksamenene for Apple-sertifiseringene her.

Slik søker du

Vi tar imot søknader fra bedrifter i Norge for øyeblikket. Send en e-post med et utfylt skjema for interessevarsel for uavhengige reparasjonsleverandører til IRPapplicant@apple.com. Du blir bedt om å oppgi relevant informasjon om bedriften din, slik at Apple kan avgjøre om den er kvalifisert for programmet for uavhengige reparasjonsleverandører.

Merknader

• Apple vurderer ikke søknader som ikke oppfyller kravene for programmet.
  • Hvis du oppfyller programkravene, er du ikke garantert plass i programmet.
  • Apple forbeholder seg retten til å avvise søknader uten noen nærmere forklaring.
  • Apple vurderer ikke søkere som bruker Apple-varemerket som en del av bedriftens navn eller nettsider, med mindre slik bruk overholder vilkårene for Apple-varemerket.

Det er mulig å få tilgang til deler og instruksjoner for reparasjoner på intern strømforsyning og USB-C på Apple-skjermer gjennom dette programmet.

Finn ut mer om alle service- og reparasjonsprogrammene Apple tilbyr, her.