Hvis et program fryser eller avslutter uventet

Det finnes flere forslag du kan prøve.

• Hvis programmet har sluttet å reagere, kan du tvinge det til å avslutte (du kan miste uarkiverte endringer). Velg Apple-menyen > Tvungen avslutning, marker programmet i dialogruten som vises, og klikk deretter på Avslutt.

• Hvis programmet avsluttes, åpner du det på nytt ved å klikke på Åpne igjen i dialogruten som vises.

• Start Macen på nytt ved å velge Apple-menyen > Omstart.

• Les dokumentasjonen som fulgte med programmet, for å se om programmet er kompatibelt med macOS-versjonen du bruker.

• Åpne en annen fil i programmet. Det kan ha oppstått et problem med den opprinnelige filen.

• Se etter oppdateringer til programvaren.

• Koble fra eksterne enheter du nettopp har koblet til (for eksempel en skriver). Det kan hende at de ikke er kompatible med din versjon av macOS.

• Avinstaller programtillegg eller utvidelser fra andre produsenter.

Hvis du nylig har oppdatert programmet eller macOS, kan det hende at installerte programtillegg eller utvidelser i noen tilfeller slutte å fungere.

• Diagnostiser problemer med Macen. Disse verktøyene kan fortelle deg om maskinvare du har installert, for eksempel ekstra minne, er inkompatibel, feil installert eller defekt.

• Start Mac-maskinen på nytt i sikker modus.