Slik deaktiverer du Apple-ID-kontoen din

Apple gir deg muligheten til å deaktivere Apple-ID-kontoen din midlertidig, når som helst og uansett grunn, for å bidra til å gi deg kontroll over dataene dine og personvernet ditt. Tilgang til denne funksjonen kan variere etter land og region.

I denne artikkelen finner du informasjon om og svar på vanlige spørsmål om midlertidig deaktivering av Apple-ID-kontoen din. Sørg for at du leser hele siden, slik at du forstår hva som skjer når du deaktiverer Apple-ID-en din.

Om deaktivering av Apple-ID

Ved å deaktivere kontoen din får du mer kontroll over de personlige dataene som er lagret hos Apple. På denne måten kan du deaktivere tilgang til kontoen din midlertidig, uten å slette den permanent.

Når du deaktiverer Apple-ID-kontoen din, opprettholder vi kontoen og dataene dine, men du kan ikke logge på eller bruke kontoen. Når kontoen er deaktivert, har du ikke tilgang til data du har lagret med Apple-tjenestene som bruker Apple-ID, for eksempel iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime og Finn iPhone. Apple slutter å behandle eller gi tilgang til dataene dine, bortsett fra når vi er forpliktet til å bruke dem til et rettmessig formål, for eksempel finansielle eller juridiske prosedyrer. Vi bruker kanskje kontaktinformasjonen din til å kontakte deg om forespørselen din.

Før du ber om deaktivering av Apple-ID-en

Vi anbefaler at du fullfører noen trinn før du ber om deaktivering av Apple-ID-en din.

Slik deaktiverer du Apple-ID-en midlertidig

Logg på med Apple-ID-en din på privacy.apple.com på en Mac, PC, iPhone eller iPad. Deretter velger du «Be om deaktivering av kontoen». Hvis du ikke ser dette alternativet, betyr det at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Når du ber om å deaktivere kontoen din, mottar du en unik alfanumerisk tilgangskode. Sørg for at du lagrer tilgangskoden på et trygt sted, siden du trenger den til å aktivere kontoen på nytt senere.

Vi deaktiverer kontoen når vi har bekreftet at den som forespør deaktiveringen, er eieren av kontoen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg motta iCloud-e-post eller -meldinger når kontoen min er deaktivert?

Nei. Du kan ikke motta nye meldinger når kontoen din er deaktivert. Meldinger som blir sendt til deg via iCloud (Mail eller iMessage), blir ikke levert.

Hva skjer med musikk, filmer, TV-programmer, bøker og apper jeg har kjøpt med kontoen min?

Hvis du har kjøpt varer fra iTunes Store, App Store, Mac App Store eller Apple Books med denne Apple-ID-en, kan du ikke bruke disse tjenestene når kontoen din er deaktivert. Disse tjenestene inkluderer, men er ikke begrenset til

• oppdatering av apper du har kjøpt

• nedlasting av varer du har kjøpt tidligere

• synkronisering til iOS av kopibeskyttede varer du har kjøpt

• kopiering fra én datamaskin til en annen av kopibeskyttede varer du har kjøpt

• avspilling av varer du har leid

• autorisering av datamaskiner til å spille av kopibeskyttede varer du har kjøpt

• tilgang til iTunes Match, hvis du har abonnement

• tilgang til iTunes-sesongpass

DRM-fritt innhold (Digital Rights Management), for eksempel musikkjøp i iTunes, fungerer som normalt når kontoen er deaktivert. Men DRM-fritt innhold som er lagret i iCloud-musikkbiblioteket, er ikke tilgjengelig og kan ikke spilles av.

Kopibeskyttet innhold du har kjøpt – for eksempel apper, filmer eller TV-programmer – kan slutte å fungere eller slutte å oppdateres når kontoen er deaktivert, avhengig av innholdstypen.

Hva skjer med abonnementene mine?

Eventuelle abonnementer du har på tjenester som Apple Music, iCloud-lagring eller tredjepartstjenester gjennom Apple-ID-en, eller som er knyttet til Apple-ID-en, blir avsluttet mot slutten av faktureringssyklusen når du deaktiverer kontoen.

Hva skjer med Apple Pay Later-lånet mitt?

Før du kan deaktivere Apple-ID-en din, må du betale eventuelle utestående delbetalinger for lånet ditt fra Apple Pay Later.

Jeg abonnerte på Apple Music via mobiloperatøren min. Hva skjer med abonnementet mitt?

Hvis du abonnerte på Apple Music via en mobiloperatør og knyttet kontoen din til Apple-ID-en du skal deaktivere, kan du fortsatt strømme musikk, men du mister tilgangen til andre Apple Music-funksjoner, som iCloud-musikkbiblioteket.

Jeg er en familieorganisator. Hvordan blir familiemedlemmene mine påvirket hvis jeg deaktiverer kontoen min?

Hvis du er organisator for en Familiedeling-gruppe og deaktiverer Apple-ID-en din, slutter familien å dele elementer som Apple Music, iCloud-lagringsplass og kjøp. I tillegg deaktiveres alle barnekontoer i familien sammen med kontoen din.

Mottar jeg fremdeles det jeg har kjøpt på nettet via apple.com?

Ja. Aktive bestillinger på nettet behandles som vanlig når kontoen er deaktivert.

Fortsetter de pågående produktreparasjonene mine når kontoen min er deaktivert?

Ja. Pågående reparasjoner blir ikke kansellert, selv om du deaktiverer Apple-ID-en din.

Apple-kundestøtte hjelper meg med noe akkurat nå. Kan jeg fortsatt få hjelp når kontoen min er deaktivert?

Apple-kundestøtte kan hjelpe deg når kontoen er deaktivert. Men du har ikke tilgang til saker som er under behandling, mens kontoen er inaktiv.

Kan jeg fortsatt bruke AppleCare-abonnementet mitt til å få service på enheten min?

Ja. Hvis enheten din er dekket av et AppleCare-abonnement, kan du fortsatt bruke tjenesten når kontoen er deaktivert.

Er de kommende avtalene mine i Apple Store fremdeles gyldige etter at kontoen min er deaktivert?

Nei. Avtaler eller reservasjoner du har i Apple Store, blir kansellert når du deaktiverer kontoen din.

Jeg er registrert i iPhone-oppgraderingsprogrammet. Må jeg fremdeles betale når kontoen min er deaktivert?

Ja. Hvis du er registrert i iPhone-oppgraderingsprogrammet, må du fremdeles betale for enheten din. Men du kan kanskje ikke legge inn fremtidige oppgraderingsbestillinger på nettet uten den tilknyttede Apple-ID-en.

Jeg distribuerer apper og annet innhold på Apple-plattformer. Hva skjer med butikkinnholdet mitt når Apple-ID-en min er deaktivert?

Når kontoen din er deaktivert, mister du tilgangen til butikkinnhold via App Store Connect og iTunes Connect. Hvis kontoen din er den juridiske «kontoinnehaveren», kan du ikke godkjenne eller fornye kontrakter, og innholdet ditt kan bli ugyldig og fjernet fra butikken, med mindre du tilordner en ny juridisk bruker til innholdet ditt før du ber om deaktivering. Finn ut mer om administrering av utviklerkontoer.

Hvordan kan jeg velge bort direkte markedsføring?

Vi gjør det enkelt for deg å velge bort direkte markedsføring fra Apple. Klikk på koblingen for å avslutte abonnementet, som du finner nederst på alle markedsførings-e-poster, for å melde deg av. Du kan også administrere kommunikasjonsvalgene dine fra Apple-ID-kontosiden.

Kan jeg aktivere kontoen min på nytt?

Ja. Hvis du ber om å aktivere kontoen din på nytt, mottar du en unik alfanumerisk tilgangskode. Når du vil aktivere Apple-ID-en på nytt, kontakter du Apple-kundestøtte og oppgir tilgangskoden. Deretter hjelper vi deg med å aktivere kontoen på nytt. Hvis du mister denne koden, kan vi ikke hjelpe deg med å aktivere kontoen på nytt.

Kan jeg kontakte Apple om hvordan dataene mine administreres?

Ja. Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til vår personvernerklæring eller andre emner, kan du kontakte oss.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.