Vise, endre eller si opp abonnementer

Administrer abonnementet ditt på Apple Music, Apple News+, Apple Arcade og Apple TV-kanaler eller abonnementer du har registrert deg for i apper som Hulu, Spotify, Pandora eller HBO NOW.

En iPhone som viser abonnementer, inkludert Apple News+ og Apple Music.

Hvis du vil endre eller avslutte et abonnement, trykker eller klikker du på knappen nedenfor. Eller hvis du ser en ukjent belastning fra Apple, kan du finne ut om belastningen var for et abonnement:

Administrer abonnementene dine

Hvis du ikke ser en liste over abonnementene dine når du trykker eller klikker på knappen, velger du enheten din på listen nedenfor og følger veiledningen.

Hva er et abonnement?

Med et abonnement betaler du for tilgang til innhold fra en app eller tjeneste i en periode. Du kan for eksempel abonnere på en tjeneste for videostrømming på en månedlig basis. Abonnementer fornyes automatisk, med mindre du avslutter dem. Finn ut mer om abonnementstyper og andre kjøp i apper.

Hvis du har registrert deg for et kostnadsfritt eller rabattert prøveabonnement og du ikke vil fornye det, må du avslutte det minst 24 timer før prøveperioden er over.

Hvis du avslutter et abonnement, kan du bruke abonnementstjenestene inntil den neste faktureringsdatoen. Hvis du avslutter et abonnement under en kostnadsfri prøveperiode, kan du miste tilgang til innholdet umiddelbart.

Abonnementer avsluttes på en litt annen måte i Israel, Sør-Afrika og Tyrkia. Finn ut mer om spesielle omstendigheter for disse landene og regionene.

En iPhone som viser hvor du finner abonnementer i Innstillinger.

Slik endrer eller avslutter du abonnementer på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Abonnementer.
  2. Trykk på abonnementet du vil administrere.
    Gjør følgende hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter.
  3. Velg et annet abonnementsalternativ, eller trykk på Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Du kan også administrere abonnementer når du går til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Rull til og trykk på Abonnementer.

Slik endrer eller avslutter du abonnementer på Mac

1. Åpne App Store-appen.
  2. Klikk på påloggingsknappen  eller Apple-ID-en din nederst i sidepanelet.
  3. Klikk på  Vis informasjon. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  4. På siden Kontoinformasjon ruller du til Administrer-delen. Ved siden av Abonnementer klikker du på Administrer.
    En Mac som viser Kontoinformasjon-siden som vises etter at du klikker på Vis informasjon.
  5. Klikk på Endre ved siden av abonnementet du vil endre. Gjør følgende hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter.
  6. Velg et annet abonnementsalternativ, eller klikk på Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Vis, endre eller avslutt abonnementer på Apple TV

Du kan bare endre abonnementer for tvOS-apper som er installert på Apple TV-en din. For Apple TV (3. generasjon eller eldre) må du bruke en iOS- eller iPadOS-enhet eller datamaskin til å administrere abonnementene dine.

1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Brukere og kontoer, og velg deretter kontoen din.
  3. Velg Abonnementer.
    Apple TV viser Abonnementer-knappen i Innstillinger.
  4. Velg abonnementet du vil administrere. Gjør følgende hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter.
  5. Velg et annet abonnementsalternativ, eller velg Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

På andre enheter

• Hvis du har abonnement på Apple Music-appen på en Android- eller Chromebook-enhet, åpner du Apple Music-appen, trykker på menyknappen  og deretter på Konto > Administrer medlemskap.
  • Hvis du bruker Apple TV-appen på en smart-TV, åpner du Innstillinger, og deretter går du til Konto > Administrer abonnementer.

Hvis du ikke lenger har en Apple-enhet, kan du laste ned iTunes på PC eller kontakte Apple-kundestøtte for å endre eller avslutte abonnementene dine.

Vis, endre eller avslutt abonnementer i iTunes for Windows

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis kontoen min.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger-delen. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  5. Klikk på Rediger til høyre for det abonnementet du vil administrere. Gjør følgende hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter.
  6. Velg et annet abonnementsalternativ, eller klikk på Avslutt abonnement.
    Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter

Hvis du har fulgt veiledningen for å vise abonnementene dine og du ikke ser abonnementet du er ute etter, kan du prøve følgende.

Abonnementer blir kanskje ikke fakturert via Apple

Du kan ha tegnet abonnementet direkte med leverandøren og ikke via Apple.

Få hjelp med abonnementer som ikke faktureres via Apple

Endre eller avslutt iCloud-lagring

iCloud-lagring står ikke oppført sammen med abonnementer.

Nedgrader iCloud-lagringsabonnementet ditt på en Apple-enhet

Endre eller avslutt abonnementene til familiemedlemmer

En Familiedeling-administrator kan ikke administrere abonnementer for andre familiemedlemmer. Du kan be familiemedlemmer om å vise, endre eller avslutte abonnementene sine fra sine egne enheter eller når de er logget på med sine egne Apple-ID-er. Du kan også bruke Spør om kjøp eller Restriksjoner for å kontrollere hva barn kjøper.

Slå på Spør om kjøp >

Bruk Restriksjoner på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du har mottatt en forfalsket e-post om et abonnement

Hvis du har mottatt en forfalsket e-post om et abonnement eller en Apple Music-belastning, ser du ikke abonnementet når du sjekker på enheten din. Hvis du har mottatt en e-post og du ikke vet om den er ekte, kan du sjekke om det er en legitim e-post fra Apple.

Identifiser legitime e-poster fra Apple

Hvis du har abonnert med en annen Apple-ID

Du kan ha vært pålogget med en annen Apple-ID da du begynte å abonnere. Logg på med denne Apple-ID-en, og kontroller om abonnementene dine faktureres til den kontoen.

Logg på med Apple-ID-en din

Hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt og du har registrert deg i en app (ikke via noen tredjepartsleverandør), kontakter du Apple-kundestøtte.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.