Vise, endre eller si opp abonnementer

Finn ut hvordan du viser aktive, utløpende og tidligere abonnementer, endrer abonnementspreferanser og avbryter abonnementer og medlemskap.

Abonnementer som fornyes automatisk, inkluderer:

• Apple Music-medlemskap
  • Apple News-abonnementer
  • Avisabonnementer
  • Tidsskriftabonnementer
  • Abonnementer på mange apper som er tilgjengelige i App Store
  • Nettbaserte medlemskap eller abonnementer på tjenester som HBO Nordic, Spotify, Netflix, Pandora, Viaplay osv.

Hvis du skal konfigurere abonnementer, må du ha registrert en gyldig betalingsmåte eller ha nok butikkreditt til å dekke den første faktureringsperioden. Les hvordan du endrer betalingsmåte eller legger til butikkreditt på kontoen din.

Medlemskapet eller abonnementet ditt kan bli fornyet hvis du ikke avbryter medlemskapet eller abonnementet mer enn 24 timer før fornyelsesdatoen.

Følg denne fremgangsmåten for å vise, endre eller si opp abonnementer fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV (4. generasjon).

Hvis du er i Israel, Sør-Afrika eller Tyrkia, følger du disse instruksjonene.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på eller bruke Touch ID.
  4. Trykk på Abonnementer.
  5. Trykk på abonnementet du vil administrere.
    Hvis du ikke finner noen abonnementer og du fremdeles blir belastet, må du sørge for at du er logget på med riktig Apple-ID. I så fall kan du ha tegnet abonnementet direkte med leverandøren og ikke via iTunes. Da må du ta kontakt med innholdsleverandøren eller apputvikleren direkte for å si opp abonnementet. Du kan kun administrere abonnementer som er tegnet gjennom News-appen i Innstillinger.
  6. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan trykke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon automatisk fra datamaskinen: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din. Hvis Mac-maskinen din har Touch ID, kan du bruke denne funksjonen til å logge på når du blir bedt om passordet ditt.
  3. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    iTunes Vis konto
  4. Skriv inn passordet ditt, eller bruk Touch ID, og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Rull til Innstillinger-delen.
  2. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  3. Klikk på Rediger til høyre for det abonnementet du ønsker å administrere.
    Hvis du ikke finner noen abonnementer og du fremdeles blir belastet, må du sørge for at du er logget på med riktig Apple-ID. I så fall kan du ha tegnet abonnementet direkte med leverandøren og ikke via iTunes. Da må du ta kontakt med innholdsleverandøren eller apputvikleren direkte for å si opp abonnementet.
  4. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan klikke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

Apple TV (4. generasjon)

Du kan bare endre abonnementer for tvOS-apper som er installert på Apple TV-en din.

1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Kontoer.
  3. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil administrere.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan velge Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Apple TV (3. generasjon eller eldre) må du bruke en iOS-enhet eller en datamaskin til å administrere abonnementene dine.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.