Vise, endre eller si opp abonnementer

Administrer abonnementet ditt på Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+ og Apple TV-kanaler eller abonnementer du har registrert deg for i apper som Hulu, Spotify, Pandora eller HBO NOW.

En iPhone som viser abonnementer, inkludert Apple Arcade, Apple Music og Apple News+. Fornyelsesdatoen vises for hvert abonnement.

For å endre eller si opp et abonnement – eller for å sjekke om en belastning fra Apple som du ikke gjenkjenner, er for et abonnement – trykker eller klikker du på denne knappen:

Administrer abonnementene dine

Ser du ikke en liste med abonnementene dine når du trykker eller klikker på knappen? Velg enheten din, og følg fremgangsmåten:

Hva er et abonnement?

Med et abonnement betaler du for tilgang til innhold fra en app eller tjeneste i en periode. Du kan for eksempel abonnere på en tjeneste for videostrømming på en månedlig basis. Abonnementer fornyes automatisk, med mindre du avslutter dem. Finn ut mer om abonnementstyper og andre kjøp i apper.

Hvis du har registrert deg for et kostnadsfritt eller rabattert prøveabonnement og du ikke vil fornye det, må du avslutte det minst 24 timer før prøveperioden er over.

Hvis du avslutter et abonnement, kan du bruke abonnementstjenestene inntil den neste faktureringsdatoen. Hvis du avslutter et abonnement under en kostnadsfri prøveperiode, kan du miste tilgang til innholdet umiddelbart.

Abonnementer avsluttes på en litt annen måte i Israel, Sør-Afrika og Tyrkia. Finn ut mer om spesielle omstendigheter for disse landene og regionene.

En iPhone som viser hvor du finner abonnementer i Innstillinger.

Slik endrer eller avslutter du abonnementer på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt, og trykk deretter på Abonnementer.*
  3. Trykk på abonnementet du vil administrere. Ser du ikke abonnementene du er ute etter?
  4. Velg et annet abonnementsalternativ, eller trykk på Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

*Hvis du ikke ser «Abonnementer» i Innstillinger-appen, trykker du på «iTunes og App Store» i stedet. Trykk på Apple-ID-en din (som vanligvis er e-postadressen din), og trykk deretter på Vis Apple-ID. Logg på, bla ned til Abonnementer, og trykk deretter på Abonnementer.

Slik endrer eller avslutter du abonnementer på Mac

1. Åpne App Store-appen.
  2. Klikk på påloggingsknappen  eller navnet ditt nederst i sidepanelet.
  3. Klikk på  Vis informasjon øverst i vinduet. Du kan bli bedt om å logge på.
  4. På siden som vises, blar du til du ser Abonnementer, og deretter klikker du på Administrer.
    En Mac som viser Kontoinformasjon-siden som vises etter at du klikker på Vis informasjon.
  5. Klikk på Endre ved siden av abonnementet du vil endre. Ser du ikke abonnementene du er ute etter?
  6. Velg et annet abonnementsalternativ, eller klikk på Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Vis, endre eller avslutt abonnementer på Apple TV

Du kan bare endre abonnementer for tvOS-apper som er installert på Apple TV-en din. For Apple TV (3. generasjon eller eldre) må du bruke en iOS- eller iPadOS-enhet eller datamaskin til å administrere abonnementene dine.

1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Brukere og kontoer, og velg deretter kontoen din.
  3. Velg Abonnementer.
    Apple TV viser Abonnementer-knappen i Innstillinger.
  4. Velg abonnementet du vil administrere. Ser du ikke abonnementene du er ute etter?
  5. Velg et annet abonnementsalternativ, eller velg Avslutt abonnement. Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Endre eller avslutte abonnementer fra Apple hvis du ikke har en Apple-enhet

Hvis du ikke har en Apple-enhet lenger, må du laste ned iTunes på en PC for å endre eller avslutte abonnementene dine. Eller du kan kontakte Apple-kundestøtte.

Endre eller avslutte abonnementer i iTunes for Windows

1. Åpne iTunes.
  2. Fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet velger du Konto, og deretter velger du Vis konto. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  3. Klikk på Vis konto.
  4. Rull til Innstillinger-delen. Ved siden av Abonnementer klikker du på Administrer.
  5. Klikk på Endre ved siden av abonnementet du vil endre. Ser du ikke abonnementene du er ute etter?
  6. Velg et annet abonnementsalternativ, eller klikk på Avslutt abonnement.
    Hvis du ikke ser Avslutt abonnement, er abonnementet allerede avsluttet, og det blir ikke fornyet.

Endre eller avslutte Apple Music på en Android- eller Chromebook-enhet

Åpne Apple Music-appen på Android- eller Chromebook-enheten. Trykk på menyknappen . Trykk på Konto, og trykk deretter på Administrer medlemskap.

Avslutte Apple TV+ på nettet

Gå til tv.apple.com og logg på med Apple-ID-en din. Hold pekeren over kontosymbolet øverst til høyre. Klikk på Kontoinnstillinger, og bla deretter ned til Abonnement-delen og klikk på Administrer. Følg instruksjonene på skjermen.

Endre eller avslutte abonnementer på Apple TV+ eller Apple TV-kanaler på en smart-TV eller en strømmeenhet

Hvis du bruker Apple TV-appen på en smart-TV eller strømmeenhet, åpner du Innstillinger, og deretter går du til Konto > Administrer abonnementer.

Hvis du ikke ser abonnementet du er ute etter

Hvis du fulgte fremgangsmåten ovenfor og ikke finner abonnementet du er ute etter, kan du prøve følgende:

Faktureres abonnementet via et annet selskap?

Finn belastningen for abonnementet i kontoutskriften din. Hvis det ikke står iTunes, Apple eller noe lignende, er det ikke sikkert at abonnementet faktureres via Apple.

Få hjelp med abonnementer som ikke faktureres via Apple

Abonnerte du med en annen Apple-ID?

For å se abonnementer for en annen Apple ID må du logge på med den Apple-ID-en, og deretter følger du fremgangsmåten i denne artikkelen.

Har du glemt Apple-ID-en din?

Var det et familiemedlem som registrerte abonnementet?

En Familiedeling-administrator kan ikke administrere abonnementer for andre familiemedlemmer. Du kan be familiemedlemmer om å endre eller si opp abonnementene sine fra sine egne enheter eller når de er logget på med sine egne Apple-ID-er. Du kan også bruke Spør om kjøp for å kontrollere hva barn kjøper.

Slå på Spør om kjøp

Har du fått en mistenkelig e-post om et abonnement?

Hvis du har mottatt en forfalsket e-post om et abonnement eller en Apple Music-belastning, ser du ikke abonnementet når du sjekker på enheten din. Hvis du har mottatt en e-post og du ikke vet om den er ekte, kan du sjekke om det er en legitim e-post fra Apple.

Identifiser legitime e-poster fra Apple

Må du administrere iCloud-lagringsplassen?

Ser du fremdeles ikke abonnementet?

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.