Vise, endre eller si opp abonnementer

Administrer abonnementene dine under Innstillinger på iOS-enheten, i iTunes på Mac eller PC, eller på Apple TV.

En iPhone X som viser abonnementer på HBO NOW, Apple Music og Hulu.

Noen apper og tjenester krever et abonnement. Med et abonnement betaler du for å få tilgang til innhold fra appen eller tjenesten.

Noen abonnementer fornyes automatisk såfremt du ikke avslutter dem. Disse inkluderer:

• Abonnementer i apper for innhold eller tjenester (HBO NOW, Spotify, Pandora, Hulu osv.)
  • Apple Music og Apple News+
  • Apple TV-kanaler

Hvis du for øyeblikket ikke er logget på med samme Apple-ID som du bruker med abonnementet du vil administrere, hvis du bruker en annen enhet, eller hvis du ikke ser abonnementet ditt, følger du instruksjonene nedenfor.

Enkelte abonnementer kan ha en rabattert eller kostnadsfri prøveperiode. Hvis du ikke sier opp mer enn 24 timer før fornyelsesdatoen, kan abonnementet bli fornyet.

Endre eller si opp abonnementer

Følg denne fremgangsmåten for å se på, endre eller si opp abonnementer fra iPhone, iPad eller iPod touchMac eller PCApple TV eller på andre enheter.

Hvis du ikke lenger har en Apple-enhet, kan du laste ned iTunes på PC eller kontakte Apple-kundestøtte for å si opp abonnementene dine.

Abonnementer avsluttes på en litt annen måte i Israel, Sør-Afrika og Tyrkia. Finn ut mer om spesielle omstendigheter for disse landene og regionene.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
    En iPhone X der iTunes- og App Store-innstillingene er åpne. En meny vises i forgrunnen på skjermen, og Vis Apple-ID er uthevet.
  3. Rull til og trykk på Abonnementer.
    En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-skjermbildet. Abonnementer-knappen er uthevet.
  4. Trykk på abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet for et abonnement du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan trykke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.1
    Hvis du ikke ser et valg om å avslutte et bestemt abonnement, er det allerede avsluttet og vil ikke fornyes. Hvis abonnementet utløp nylig, skal du se en utløpsdato. Hvis du nylig har sagt opp abonnementet, skal du se datoen for når du mister tilgangen.
    En iPhone X som viser et Apple Music-abonnement. En lokalmeny vises i forgrunnen, der brukeren blir bedt om å bekrefte oppsigelsen av abonnementet.

Det er også mulig at du kan administrere abonnementer i App Store-appen: Trykk på I dag-fanen, og trykk deretter på profilbildet eller profilknappen  øverst på skjermen. Trykk på Administrer abonnementer, og trykk deretter på abonnementene du vil administrere.

På Mac eller PC

Du kan administrere abonnementer i App Store på Mac eller i iTunes på Mac eller PC.

I App Store

1. Åpne App Store-programmet på Mac.
  2. Klikk på Apple-ID-en din nederst i sidepanelet.
  3. Klikk på  Vis informasjon øverst i vinduet. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    I App Store på Mac er Vis informasjon-knappen øverst på skjermen.
  4. På siden Kontoinformasjon blar du til avsnittet Administrer. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  5. Klikk på Rediger til høyre for det abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet for et abonnement du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  6. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan klikke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.1
    På Rediger abonnement-siden ser du alternativer for å endre til et årlig abonnement eller et familieabonnement. Avbryt abonnement-knappen er nedenfor.
    Hvis du ikke ser et valg om å avslutte et bestemt abonnement, er det allerede avsluttet og vil ikke fornyes. Hvis abonnementet utløp nylig, skal du se en utløpsdato. Hvis du nylig har sagt opp abonnementet, skal du se datoen for når du mister tilgangen.

I iTunes

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Et iTunes-vindu der Konto-menyen er åpen foran vinduet. Vis konto er valgt i menyen.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger-delen. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  5. Klikk på Rediger til høyre for det abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet for et abonnement du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  6. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan klikke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.1
    Hvis du ikke ser et valg om å avslutte et bestemt abonnement, er det allerede avsluttet og vil ikke fornyes. Hvis abonnementet utløp nylig, skal du se en utløpsdato. Hvis du nylig har sagt opp abonnementet, skal du se datoen for når du mister tilgangen.Et iTunes-vindu som viser et Apple Music-abonnement. En melding som ber brukeren om å bekrefte oppsigelsen av abonnementet, vises i forgrunnen.

På Apple TV

Du kan bare endre abonnementer for tvOS-apper som er installert på Apple TV-en din. For Apple TV (3. generasjon eller eldre) må du bruke en iOS-enhet eller datamaskin til å administrere abonnementene dine.

1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Kontoer.
  3. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer.
    Apple TV der Kontoinnstillinger-skjermbildet vises. Administrer abonnementer er valgt.
  4. Velg abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet for et abonnement du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Hvis abonnementet du vil administrere, ikke er installert på Apple TV, må du bruke iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC til å endre det. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan velge Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.1
    Hvis du ikke ser et valg om å avslutte et bestemt abonnement, er det allerede avsluttet og vil ikke fornyes. Hvis abonnementet utløp nylig, skal du se en utløpsdato. Hvis du nylig har sagt opp abonnementet, skal du se datoen for når du mister tilgangen.Apple TV som viser et Apple Music-abonnement. Si opp abonnementet er valgt.

Administrer abonnementer på andre enheter

Slik kan du se på, endre eller si opp abonnementer på andre enheter.

• Hvis du har abonnement på Apple Music-appen på en Android- eller Chromebook-enhet, trykker du på menyknappen , og deretter trykker du på Konto > Administrer medlemskap.
  • Hvis du bruker Apple TV-appen på en smart-TV, åpner du Innstillinger, og deretter går du til Konto > Administrer abonnementer.

Hvis du fortsatt ikke kan se abonnementene dine

Les mer

1. Hvis du avslutter et abonnement under en kostnadsfri prøveperiode, kan du miste tilgang til innhold umiddelbart.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.