Vise, endre eller si opp abonnementer

Finn ut hvordan du viser aktive, utløpende og tidligere abonnementer, endrer abonnementspreferanser og avbryter abonnementer og medlemskap.

Abonnementer avsluttes på en litt annen måte i Israel, Sør-Afrika og Tyrkia. Hvis du bor i ett av disse landene, følger du disse instruksjonene.

For noen apper og tjenester kan du få tilgang til innholdet ved å abonnere. Til forskjell fra enkeltkjøp og de fleste kjøp i app (for eksempel av spillvalutaer som perler og mynter), blir abonnementer automatisk fornyet til du velger å avslutte dem.

Abonnementer som fornyes automatisk, inkluderer:

• Apple Music: individuelt medlemskap (månedlig eller årlig), familiemedlemskap eller studentmedlemskap
  • Apple News-abonnementer
  • Avisabonnementer
  • Tidsskriftabonnementer
  • Abonnementer på mange apper som er tilgjengelige i App Store
  • Nettbaserte medlemskap eller abonnementer på tjenester som HBO Nordic, Spotify, Netflix, Pandora, Viaplay osv.

Medlemskapet eller abonnementet ditt kan bli fornyet hvis du ikke avbryter medlemskapet eller abonnementet mer enn 24 timer før fornyelsesdatoen.

Administrere abonnementer

Følg denne fremgangsmåten for å se på, endre eller si opp abonnementer fra iPhone, iPad, eller iPod touch; en Mac eller PCeller en Apple TV (4. generasjon).

På iPhone, iPad eller iPod touch

For å se hvilke abonnementer du har trykker du på denne koblingen: Se abonnementene mine. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på eller bruke Touch ID.
  4. Trykk på Abonnementer.
  5. Trykk på abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet med beløp for et abonnement som du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Få hjelp med abonnementer som ikke står på listen din.
  6. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan trykke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Mac eller PC

For å se hvilke abonnementer du har klikker du på denne koblingen: Se abonnementene mine. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din. Hvis Mac-maskinen din har Touch ID, kan du bruke denne funksjonen til å logge på når du blir bedt om passordet ditt.
  3. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    iTunes Vis konto
  4. Skriv inn passordet ditt, eller bruk Touch ID, og trykk på Retur- eller Enter-tasten på tastaturet, eller klikk på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Rull til Innstillinger-delen.
  2. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  3. Klikk på Rediger til høyre for det abonnementet du ønsker å administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet med beløp for et abonnement som du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Få hjelp med abonnementer som ikke står på listen din.
  4. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan klikke Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Apple TV (4. generasjon)

Du kan bare endre abonnementer for tvOS-apper som er installert på Apple TV-en din.

1. Åpne Innstillinger.
  2. Velg Kontoer.
  3. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer.
  4. Velg abonnementet du vil administrere.
    Hvis kontoen din blir belastet med beløp for et abonnement som du ikke ser på listen over abonnementer, kan det hende at det faktureres via noen andre enn Apple. Få hjelp med abonnementer som ikke står på listen din.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet. Du kan velge et annet abonnementstilbud, eller du kan velge Avbryt abonnement for å avbryte abonnementet. Hvis du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Apple TV (3. generasjon eller eldre) må du bruke en iOS-enhet eller en datamaskin til å administrere abonnementene dine.

Hvis du fortsatt ikke kan se abonnementene dine

Få hjelp med abonnementer som ikke står på listen din

Hvis kontoen din blir belastet med beløp for et abonnement som du ikke ser på listen over abonnementer på enheten din, kan det hende at det faktureres gjennom noen andre enn Apple. Sørg for at du er pålogget med den samme Apple-ID-en som du brukte da du begynte å abonnere. Hvis du er det, kan det hende at du har abonnert direkte hos leverandøren og ikke gjennom iTunes. Da må du ta kontakt med innholdsleverandøren eller apputvikleren direkte for å si opp abonnementet.

Merk også at hvis appen du vil administrere abonnementet for, ikke er installert på Apple TV-en, må du bruke en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, eller PC for å endre det.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.