Arkivere eller lage kopier av informasjonen du lagrer i iCloud

Les om hvordan du lager kopier av informasjonen du bruker med iCloud.

Du vil kanskje lage en kopi av informasjonen du har i iCloud. Hvis du ved et uhell sletter en viktig kontakt, en viktig e-post eller et viktig dokument, kan du gjenopprette dem fra iCloud eller fra en annen kopi.

iCloud Drive-filer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kopiere dokumenter fra Mac, iPhone, iPad, iPod touch, iCloud.com eller PC. Hvis du trenger hjelp med data fra tredjeparter som er lagret i iCloud, tar du direkte kontakt med apputvikleren. Data fra tredjeparter kan bruke iCloud-lagringen din selv om du ikke se detaljene.

Kopiere filer fra iCloud Drive til Mac

1. Klikk på iCloud Drive i sidepanelet i et Finder-vindu.
  2. Trykk og hold nede Tilvalg-tasten, og dra filen til den nye plasseringen.
  3. Velg hvor du vil arkivere dokumentet, og klikk på Arkiver.

Kopiere filer fra Filer-appen på iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk denne fremgangsmåten for å sende kopier av filer som er lagret i iCloud Drive:

1. Åpne Filer-appen, og trykk på iCloud Drive.
  2. Trykk på mappen du vil åpne, og trykk deretter på filen for å åpne den.
  3. Trykk på Del  nederst til venstre.
  4. Velg hvordan du vil sende kopien av filen.

For dokumenter, regneark og presentasjoner trykker du på Mer  øverst til høyre, velger Eksporter og velger hvordan du vil eksportere filen.

Hvis du har iOS 9 eller iOS 10, følger du den samme fremgangsmåten i iCloud Drive-appen.

Kopiere filer fra iCloud.com

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned filer som er lagret i iCloud Drive, eller filer som er tilgjengelige fra iWork-apper på iCloud.com:

1. Logg på iCloud.com.
  2. Åpne iCloud Drive.
  3. Finn og marker filen.
  4. Klikk på Last ned  øverst på siden, eller dobbeltklikk på filen. Dokumentet lastes ned til standardplasseringen for nedlastinger.

Kopiere filer fra Windows

Hvis du har aktivert iCloud Drive med iCloud for Windows på en PC, kan du kopiere filene dine fra iCloud Drive-mappen i Filutforsker. Du kan også kopiere filene fra iCloud.com.

Bilder og videoer

Du har kanskje allerede en kopi av bildene dine i iCloud Bilder.

Hvis du har aktivert iCloud Bilder, lastes bildene og videoene dine automatisk opp til iCloud i full oppløsning. Du kan lage kopier av bilder og videoer med denne fremgangsmåten:

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere eller iPadOS trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder. Velg deretter Last ned og behold originaler og importer bildene til datamaskinen
  • På Mac med OS X Yosemite 10.10.3 eller nyere, åpner du Bilder-appen. Velg Fil > Eksporter.
  • På PC konfigurerer du iCloud for Windows og slår på iCloud Bilder.

Hvis du vil laste ned noen få bilder eller videoer, bruker du iCloud.com for å laste ned de nyeste versjonene av bildene og videoene. Bare gå til iCloud.com og åpne Bilder-appen. Deretter velger du bildene og videoene du vil laste ned, og klikker på Last ned .

Du kan også kopiere bilder og videoer manuelt ved å følge fremgangsmåten nedenfor. Kommentarer eller liker tilknyttet delte bilder lagres ikke, og bilder og videoer fra delte albumer lagres ikke i full oppløsning.

Kopier bilder fra Delte albumer på iPhone, iPad eller iPod touch

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller iPadOS:

1. Åpne Bilder, og trykk på Albumer.
  2. Finn Delte albumer, og trykk på navnet på det aktuelle albumet. Du må kanskje sveipe til venstre for å finne det delte albumet.
  3. Bruk én av disse metodene for å lagre bilder fra albumet:
    • Trykk på et bilde for å åpne det, og trykk deretter på Del . For å velge flere bilder ruller du bildene til venstre eller høyre og trykker på bildene du vil arkivere. Trykk på Arkiver bilde.
    • Trykk på Velg, og trykk deretter på bildene du vil arkivere. Trykk på Del  og deretter på Arkiver bilde.
  4. Importer bildene til datamaskinen.

Kopier bilder og videoer fra Delte albumer på Mac

Følg denne fremgangsmåten for å importere bilder og videoer manuelt fra delte albumer til Bilder-biblioteket:

1. Åpne Bilder, og velg Delte albumer.
  2. Dobbeltklikk på et delt album.
  3. Kontroll-klikk (høyreklikk) på et bilde, og velg Importer.

Når du har importert bildene, vil du kanskje sikkerhetskopiere biblioteket. Du kan lagre dem som et separat bibliotek på datamaskinen eller på en annen stasjon.

Kopier innhold fra Delte albumer i Windows

Arkiverte bilder er fortsatt tilgjengelige selv om du slår av Bilder i iCloud for Windows. Hvis du vil lagre bilder og videoer fra et delt album, må du lagre dem i en annen mappe på harddisken:

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Valg ved siden av Bilder. Noter deg banen som er oppført under Plassering av iCloud-bilder.
  3. Åpne et Filutforsker-vindu (Windows 8 eller nyere) eller Windows Utforsker-vindu (Windows 7).
  4. Gå til mappen iCloud-bilder ved å følge banen ovenfor. Åpne Delt-mappen.
  5. Marker bildene du vil arkivere, og kopier dem deretter til en annen mappe på datamaskinen. Inkluder denne mappen hvis du sikkerhetskopierer datamaskinen.

Hvis du ønsker informasjon om sikkerhetskopiering av Windows-datamaskinen, kan du se Microsoft Kundestøtte.

Mail

Bruk denne fremgangsmåten for å flytte, slette eller kopiere iCloud-post på Mac.

Kontakter

Følg fremgangsmåten nedenfor for å eksportere kontakter fra Mac, iCloud.com eller PC.

Eksportere kontakter på Mac

1. Åpne Kontakter.
  2. Velg Alle kontakter.
  3. Klikk på en kontakt i kontaktlisten.
  4. Velg Fil > Eksporter > Eksporter vCard, eller velg Rediger > Velg alle for å eksportere alle kortene.
  5. Velg hvor du vil arkivere filene, og klikk deretter på Arkiver.

Hvis du bruker Grupper, bør du vurdere å arkivere hele databasen din for Kontakter eller Adressebok samt å eksportere vCard-filer. Med metoden overfor for vCard kopierer du kontaktene dine, men ikke grupper. Arkiver er mer komplekse, men du vil kanskje ikke kunne gjenopprette data ved bruk av arkiver mens du er koblet til internett og logget på iCloud.

For å eksportere et arkiv åpner du Kontakter og velger Fil > Eksporter > Kontakter-arkiv.

Eksportere kontakter fra iCloud.com

Eksportere kontakter i Outlook på PC-en din

Kalender

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å eksportere en kalender fra Mac, iCloud.com eller PC.

Eksportere en kalender på Mac

1. Klikk på navnet til kalenderne i Kalender. Klikk på Kalendere hvis du ikke ser kalenderne dine.
  2. Velg Arkiv > Eksporter > Eksporter.
  3. Velg en plassering for filen, og klikk deretter på Eksporter.

Laste ned en kalender fra iCloud.com

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din, og åpne Kalender.
  2. Del en kalender med andre.
  3. Kopier URL-adressen for den delte kalenderen, og lim den inn i adressefeltet i nettleseren. Ikke klikk på Enter eller Retur.
  4. Endre «webcal» til «http», og klikk på Enter eller Retur. En ICS-fil lastes ned til standard nedlastingsplassering.
  5. Legg til kalenderen i en kalenderklient, for eksempel Kalender på Mac eller Outlook på en Windows-datamaskin.
  6. Avslutt deling av kalender.

iCloud-kalender inneholder informasjon fra de siste seks månedene og opptil tre år fremover i tid.

Eksportere en kalender fra Outlook på PC-en din

1. Åpne Outlook, og gå til Kalender.
  2. I kalenderlisten velger du kalenderen du vil kopiere.
  3. Velg bort alle andre kalendere.
  4. Velg Fil > Lagre kalender.
  5. Klikk på Flere alternativer for å endre tidsrommet og detaljgraden som skal inkluderes i kalenderen. Dette varierer avhengig av hvilken Outlook-versjon du har.
  6. Klikk på OK.
  7. Velg hvor du vil lagre kalenderen, og klikk på Lagre.
  8. Gjenta disse trinnene for hver kalender du vil kopiere.

Påminnelser

Eksportere en kopi av Påminnelser på Mac:

1. Åpne Påminnelser.
  2. Gå til listen med påminnelser som du vil eksportere.
  3. Velg Fil > Eksporter.
  4. Angi et navn, velg en plassering, og klikk deretter på Eksporter.

Safari

Eksportere en kopi av Safari-bokmerker på Mac:

1. Velg Fil > Eksporter bokmerker.
  2. Velg plasseringen du vil eksportere filen til, og klikk på Arkiver. Filnavnet er Safari Bookmarks.html hvis du ikke endrer det.

Hvis du vil eksportere en kopi av bokmerkene i Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Internet Explorer, kan du se trinnene for eksport av bokmerker i Mozilla, Google eller Microsoft.

Notater

Lag en kopi av et notat på en Mac eller på iCloud.com:

1. Åpne Notater-appen, og velg det aktuelle notatet.
  2. Klikk på Fil > Eksporter som PDF.
  3. Velg plasseringen der du vil lagre dokumentet på datamaskinen.

Taleopptak

Ta en kopi av et taleopptak på iPhone eller iPad:

1. Åpne Taleopptak-appen, og trykk på opptaket du vil kopiere.
  2. Trykk på Mer  > Dupliser. Du kan også trykke på Del og sende opptaket via Meldinger eller Mail, eller du kan lagre opptaket i Filer.

På Mac drar du bare opptaket du vil kopiere, til en ny plassering, eller du kan trykke på Del  for å sende opptaket via Meldinger eller Mail.

Husk å sikkerhetskopiere

iCloud sikkerhetskopierer iPhone, iPad og iPod touch automatisk hver natt når den er koblet til en strømkilde og Wi-Fi, og hvis skjermen på enheten er låst. Hvis du velger å beholde en annen kopi, kan du sikkerhetskopiere til datamaskinen. Du bør også regelmessig sikkerhetskopiere iOS- og iPadOS-enhetene dine. Når du har tatt en sikkerhetskopi, kan du gjenopprette data hvis du mister datamaskinen eller enheten eller den blir ødelagt.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.