Aktiveringslås for iPhone, iPad og iPod touch

Finn min har Aktiveringslås inkludert – en funksjon som er laget for å hindre andre fra å bruke en iPhone, iPad eller iPod touch som du har mistet eller blitt frastjålet. Aktiveringslås slås på automatisk når du slår på Finn [enhet].

Aktiveringslås på iPad og iPhone

Aktiveringslås bidrar til å sikre enheten hvis den skulle havne i feil hender, noe som kan øke sjansene for at du får den igjen. Selv om du sletter enheten eksternt, kan Aktiveringslås fortsette å forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse. Alt du må gjøre, er å sørge for at Finn [enhet] er slått på, og at du husker Apple-ID-en og passordet ditt.

Med watchOS 2 og nyere kan du bruke Aktiveringslås til å beskytte Apple Watch, og med macOS Catalina og Mac-datamaskiner som har Apple T2-sikkerhetsbrikken, kan du bruke Aktiveringslås til å beskytte Mac også.

Slik fungerer det

Når du slår på Finn [enhet] på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller en Mac-datamaskinen som har en Apple T2-sikkerhetsbrikke, blir Apple-ID-en din lagret sikkert på Apples aktiveringsservere og koblet til enheten. Deretter krever enheten Apple-ID-passordet ditt eller sikkerhetskoden din før noen kan slå av Finn min på enheten, slette enheten eller aktivere enheten på nytt og bruke den.

Aktiveringslås slås på automatisk når du konfigurerer Finn min.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis enheten din skulle bli borte – uansett om du har mistet den eller du tror den er stjålet – bør du umiddelbart merke enheten som mistet i Finn min-appen.

Når du bruker Merk som mistet, låses skjermen med en kode, og du kan vise en egendefinert melding sammen med telefonnummeret ditt som kan hjelpe deg med å få tilbake enheten din. Du kan også slette innholdet på enheten eksternt hvis det er nødvendig, og den egendefinerte meldingen din vises selv etter at enheten er slettet.

Aktiveringslås jobber i bakgrunnen for å gjøre det vanskeligere for uvedkommende å bruke eller selge enheten du har mistet. Hvis noen skulle finne enheten, viser Mistet-modus at den fortsatt tilhører deg og ikke kan aktiveres på nytt uten passordet ditt.

Hvis du vil merke en enhet som mistet, logger du på icloud.com/find. Eller bruk Finn min-appen:

1. Åpne Finn-appen.
  2. Trykk på Enheter-fanen, og velg deretter en enhet fra listen.
  3. Trykk på Aktiver under Merk som mistet, og følg veiledningen på skjermen.

Finn ut mer om hva du bør gjøre hvis enheten er mistet eller stjålet. Hvis iPhone er dekket av AppleCare+ for dekning for tyveri og tap, krever dekningen for tyveri og tap at du har Finn iPhone aktivert på enheten din når du mister den eller den blir stjålet.

Hvis du glemmer Apple-ID-en din eller passordet ditt

Apple-ID-en er kontoen du bruker til å logge på alle Apple-tjenester. Apple-ID-en er vanligvis e-postadressen din. Hvis du glemmer Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med å finne den.

Hvis du glemmer passordet ditt, kan du nullstille det fra enheten eller kontosiden for Apple-ID-en din.

Hvis du ikke finner Apple-ID-en din eller ikke kan nullstille passordet, mister du tilgang til kontoen din, og du kan kanskje ikke bruke enheten eller aktivere den på nytt. Du kan unngå at dette skjer ved å gå til Apple-ID-kontosiden med jevne mellomrom for å se gjennom og oppdatere kontoinformasjonen.

Se etter Aktiveringslås før du kjøper en enhet fra noen andre

Før du kjøper en iPhone, iPad eller iPod touch fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler, må du kontrollere at enheten er slettet og ikke lenger koblet til kontoen til den forrige eieren. Spør selgeren om han eller hun har slått av Aktiveringslås, og følg deretter disse trinnene:

1. Slå på enheten, og dra for å låse den opp.
  2. Hvis kodelåsskjermen eller Hjem-skjermen vises, er ikke enheten slettet. Be selgeren om å slette enheten fullstendig ved å gå til Innstillinger > Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger. Ikke overta en brukt iPhone, iPad eller iPod touch før den er slettet.
  3. Start konfigureringsprosessen på enheten.
  4. Hvis du får spørsmål om forrige eiers Apple-ID og passord, er enheten fortsatt koblet til kontoen til den forrige eieren. Lever enheten tilbake til selgeren og be vedkommende om å skrive inn passordet. Hvis den forrige eieren ikke er til stede, kan vedkommende fjerne enheten fra kontoen sin ved å logge på icloud.com/find. Ikke overta en brukt iPhone, iPad eller iPod touch før den har blitt fjernet fra kontoen til den forrige eieren.

Du vet at enheten er klar til bruk for deg hvis du får meldingen «Konfigurer iPhone», «Konfigurer iPad» eller «Konfigurer iPod» den første gangen du slår den på.

Hvis du kjøper en enhet som fremdeles er koblet til en tidligere eiers konto, kontakter du den tidligere eieren snarest mulig og ber vedkommende om å slette enheten og fjerne den fra kontoen sin. Finn ut hvordan du fjerner en enhet fra forrige eiers konto.

Før du gir bort enheten din eller sender den inn til service

Sørg for at du slår av Finn [enhet] på enheten din før du gir den bort eller sender den inn til reparasjon. Hvis du ikke gjør det, er enheten låst, og personen du gir den bort til, kan ikke bruke den normalt. Apple-teknikere kan heller ikke utføre reparasjoner på den. Bare logg av iCloud og slett deretter alt innhold og alle innstillinger. Dette sletter enheten fullstendig, fjerner den fra Apple-ID-en din og slår av Finn min.

I iOS 10.3 eller nyere:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Rull nedover og trykk på Logg av.
  3. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt, og trykk på Slå av.
  4. Gå tilbake til Innstillinger.
  5. Trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

I iOS 10.2 eller eldre:

1. Trykk på Innstillinger > iCloud.
  2. Rull nedover og trykk på Logg av > Logg av.
  3. Trykk på Slett fra iPhone, og skriv inn passordet ditt.
  4. Gå tilbake til Innstillinger.
  5. Trykk på Generelt > Nullstill > Slett alt innhold og alle innstillinger.