PCIe-kort du kan installere i Mac Pro (2019)

Finn ut mer om MPX-modulene fra Apple og noen PCIe-kort fra tredjeparter du kan installere i Mac Pro.

Mac Pro som ble lansert i 2019, har åtte PCIe-spor:

• Fire spor med dobbel bredde

• Tre spor med enkel bredde

• Ett spor med halv bredde med et forhåndsinstallert Apple I/O-kort

Mac Pro leveres med én eller to Radeon Pro-MPX-moduler i spor 1–2 og spor 3–4. Du kan velge MPX-modulene når du bestiller Mac Pro, eller du kan bestille dem fra Apple separat. Finn ut hvordan du installerer PCI-kort i Mac Pro (2019).

Apple MPX-grafikkmoduler

Apple har for øyeblikket mange forskjellige Mac Pro Expansion (MPX)-moduler med AMD Radeon Pro-grafikkprosessorer (GPU-er). Radeon Pro-MPX-moduler kan bruke spor 1–2 og spor 3–4, og du kan installere én eller to av hver modul:

Du kan installere opptil to Radeon Pro MPX-moduler av en hvilken som helst konfigurasjon i Mac Pro. Du kan også bruke Radeon MPX-moduler sammen med PCIe-grafikkort fra tredjeparter. Hvis du bruker Boot Camp, støttes ikke bruk av en Radeon MPX-modul og et AMD-grafikkort fra en tredjepart når Macen kjører Windows. Finn ut mer om bruk av AMD-grafikkort med Microsoft Windows på Mac Pro (2019).

Apple I/O-kort

Mac Pro leveres med Apple I/O-kortet, som har to Thunderbolt 3-porter, to USB-A-porter og en 3,5 mm hodetelefonutgang. Apple I/O-kortet er forhåndsinstallert i spor 8 og kan ikke installeres i et annet spor.

PCIe-kort fra tredjeparter

Du kan installere mange forskjellige PCIe-kort i Mac Pro, for eksempel Fibre Channel-kort, fibernettverkskort samt video- og lydkort beregnet på profesjonelle. PCIe-bussen på Mac Pro leverer opptil 300 W hjelpestrøm. Hvis PCIe-kortet trenger mer strøm, for eksempel en GPU, kan du bruke Aux-strømkabelen fra Belkin.

Mac Pro støtter de samme GPU-ene som er kompatible med eksterne grafikkprosessorer (eGPU-er). Hvis du bruker Boot Camp og vil installere et NVIDIA-kort for å bruke det med Windows på Macen, må du ikke installere kortet i spor 2. Finn ut mer om bruk av AMD-grafikkort med Microsoft Windows på Mac Pro (2019).

Enkelte eldre PCI-kort bruker kanskje 32-biters alternative ROM-er som ikke er kompatible med Mac Pro. Hvis du installerer et PCI-kort som bruker 32-biters alternative ROM-er, kan det hende at Mac Pro ikke starter som normalt.

Afterburner

Afterburner er et maskinvareakseleratorkort som er utviklet av Apple. Les mer om Afterburner.

RAID-kort

Hvis du vil legge til mer lagringsplass, kan du installere et RAID-kort fra en tredjepart, for eksempel et SAS RAID-kort. Eller du kan installere Promise Pegasus R4i 32 TB RAID-MPX-modulen i et av de to MPX-rommene. Hvis du bruker Boot Camp på Mac, støtter ikke Windows RAID-volumer med Apple-programvare.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.