Om Afterburner-akseleratorkortet for Mac Pro (2019)

Apple Afterburner er et akseleratorkort for Mac Pro (2019) som er designet for å forbedre Apple ProRes- og ProRes RAW-arbeidsflyter for profesjonelle brukere som jobber med film og video.

Hva gjør Afterburner?

Afterburner akselererer dekoding og avspilling av flere strømmer av ProRes- og ProRes RAW-videofiler.1

Hva er de største fordelene med å bruke Afterburner?

• Spill av flere strømmer med ProRes og ProRes RAW i oppløsninger som 8K.2

• Frigjør Mac Pro (2019) sine CPU-prosessorer (opptil 28 kjerner) for ekstra behandling og effekter.

• Raskere omkoding og deling av ProRes- og ProRes RAW-prosjekter og -filer.

Hvilke Apple-apper kan bruke Afterburner?

Ethvert Apple-program som spiller av ProRes- eller ProRes RAW-filer kan dra nytte av Afterburner. Dette inkluderer Final Cut Pro X, Motion, Compressor og QuickTime Player.

Kan apper fra tredjeparter bruke Afterburner?

Apper fra tredjeparter kan ha støtte for Afterburner. Kontakt utvikleren for mer informasjon.

Hvilke kodeker akselereres av Afterburner?

Afterburner akselererer alle ProRes- og ProRes RAW-kodeker.

Akselererer Afterburner ProRes- og ProRes RAW-koding?

Afterburner akselererer ProRes- og Pro Res RAW-dekoding og avspilling.

Hvordan installerer jeg Afterburner?

Du kan kjøpe en Mac Pro med Afterburner forhåndsinstallert og klart til bruk.

Du kan også kjøpe Afterburner separat og installere den i Mac Pro (2019) selv. Du kan installere Afterburner i hvilket som helst PCIe-spor i Mac Pro med full lengde, men for best ytelse anbefaler Apple at du installerer Afterburner i spor 5. Hvis spor 5 er opptatt, installerer du Afterburner i spor 3. Hvis både spor 3 og 5 er opptatt, installerer du Afterburner i spor 4.

Hvor mange Afterburner-kort kan jeg installere i en Mac Pro (2019)?

Opptil tre Afterburner-kort vil gi økt ytelse av ProRes- og ProRes RAW-dekoding.

Hvordan skal jeg konfigurere CPU-en på Mac Pro (2019) hvis jeg planlegger å installere Afterburner?

Afterburner dekoder ProRes- og ProRes RAW-innhold, noe som reduserer belastningen på CPU-en, noe som igjen frigjør CPU-ressurser til annen behandling og effekter. Så når du konfigurerer CPU-en til Mac Pro-maskinen, må du vurdere prosessorkravet til prosjektene, arbeidsflytene og de andre programmene du bruker.

Hvordan bør jeg konfigurere grafikkortet (GPU) til Mac Pro (2019) hvis jeg planlegger å installere Afterburner?

Afterburner dekoder ProRes- og ProRes RAW-innhold. Men «demosaicing» av rammer med ProRes RAW håndteres av GPU-en. Hvis du bruker ProRes RAW-filer, bør du også vurdere ytelsen til grafikkbehandlingen.

Støtter Thunderbolt-utvidelseskabinett Afterburner?

Afterburner støttes i Mac Pro (2019), men støttes ikke i Thunderbolt-utvidelseskabinett.

Støtter Boot Camp Afterburner?

Akselerering med Afterburner-dekoding er tilgjengelig i macOS, men ikke tilgjengelig når Windows brukes med Boot Camp.

Hvordan samhandler Afterburner med det innebygde grafikkortet (GPU) eller med en ekstern grafikkprosessor (eGPU)?

Afterburner akselererer dekoding av ProRes- og ProRes RAW-filer, men påvirker ikke GPU- eller eGPU-ytelsen.

1. Afterburner akselerer ikke sammenflettet ProRes-media.
2. Gjennom optimaliseringer i Cut Pro X som drar nytte av Afterburner og de mange kjernene til Mac Pro-maskinen, kan en Mac Pro-maskin med 28 kjerner med Afterburner spiller av seks strømmer med 8K DCI ProRes RAW ved 29,97 bps, eller 23 strømmer med 4K DCI UHD ProRes RAW ved 29,97 bps i full kvalitet. Testing gjennomført av Apple i november 2019 på et førproduksjons 2,5 GHz 28-kjerner Intel Xeon W-basert Mac Pro-systems med 384 GB med minne og to AMD Radeon Pro Vega II-grafikkort med Infinity Fabric Link og 32 GB med HBM2 hver, konfigurert med Afterburner og en 4 TB SSD. Testet på macOS Catalina med Final Cut Pro 10.4.7.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.