Bruke en ekstern grafikkprosessor på Macen

En Mac med Thunderbolt 3 og macOS High Sierra 10.13.4 eller nyere kan få tilgang til høyere grafikkytelse hvis du kobler til en ekstern grafikkprosessor (også kalt en eGPU).

En eGPU kan gi Macen ekstra grafikkytelse når du bruker profesjonelle programmer, spiller i 3D, lager VR-innhold og mer.

Det er støtte for eGPU på alle bærbare Mac-modeller med Thunderbolt 3: MacBook Pro-maskiner som er utgitt i 2016 og nyere1, iMac-maskiner fra 2017 og nyere samt iMac Pro. I tillegg må macOS High Sierra 10.13.4 eller nyere være installert på Macen. Finn ut hvordan du oppdaterer programvaren på Mac.

Med støtte for eGPU i macOS High Sierra 10.13.4 og nyere kan du:

• Øke hastigheten til programmer som bruker Metal, OpenGL og OpenCL
  • Koble til flere eksterne skjermer
  • Bruke VR-hodetelefoner som er plugget i eGPU-en
  • Lade MacBook Pro mens du bruker eGPU-en
  • Bruke en eGPU sammen med MacBook Pro med den innebygde skjermen lukket
  • Koble til en eGPU mens en bruker er pålogget
  • Koble til mer enn én eGPU siden Macen har flere Thunderbolt 3 (USB-C)-porter2
  • Bruke menylinjevalget  for sikker frakobling av eGPU-en
  • Vise aktivitetsnivåene til innebygde og eksterne eGPU-er. Åpne Aktivitetsmonitor og velg Vindu > GPU-logg.

eGPU-konfigurasjoner som støttes

Det er viktig å bruke en eGPU med et anbefalt grafikkort og et Thunderbolt 3-chassis. Og hvis du bruker MacBook Pro, må eGPU-ens Thunderbolt 3-chassis levere tilstrekkelig med strøm til å kunne kjøre grafikkortet samtidig med at datamaskinen lades. Sjekk med produsenten av chassiset for å finne ut hvor mye strøm det leverer, og sørg for at det er tilstrekkelig til å lade den tilkoblede bærbare Macen.

Listen nedenfor viser anbefalte grafikkort og et chassis som kan sørge for tilstrekkelig strøm.

Thunderbolt 3 alt-i-ett eGPU-produkter

Disse produktene har en kraftig innebygd GPU og leverer tilstrekkelig med strøm til å lade MacBook Pro.

Anbefalte Thunderbolt 3 alt-i-ett eGPU-er:

AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 og Radeon Pro WX 7100

Disse grafikkortene er basert på AMD Polaris-arkitekturen. Anbefalte grafikkort er blant annet Sapphire Pulse-serien og AMD WX-serien.

Anbefalt Thunderbolt 3-chassis for disse grafikkortene:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sapphire Gear Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 350W
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 56

Disse grafikkortene er basert på AMD Vega 56-arkitekturen. Anbefalte grafikkort er blant annet Sapphire Vega 56 og XFX Vega 56.

Anbefalt Thunderbolt 3-chassis for disse grafikkortene:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air og Radeon Pro WX 9100

Disse grafikkortene er basert på AMD Vega 64-arkitekturen. Anbefalte grafikkort er blant annet Sapphire Vega 64, XFX Vega 64, AMD Frontier Edition med luftkjøling og AMD Radeon Pro WX 9100.

Anbefalt Thunderbolt 3-chassis for disse grafikkortene:

•  Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

eGPU-støtte i programmer

eGPU-støtten i macOS High Sierra 10.13.4 og nyere er utformet for å øke hastigheten på Metal-, OpenGL- og OpenCL-programmer som drar nytte av en kraftig eGPU. Enkelte programmer støtter imidlertid ikke eGPU-akselerasjon. Kontakt programmets utvikler for å finne ut mer.

Vær også oppmerksom på at macOS High Sierra 10.13.4 og nyere ikke støtter eGPU-er i Windows ved bruk av Boot Camp, eller når Macen er i macOS-gjenoppretting eller installerer systemoppdateringer.

Generelt vil en eGPU gi raskere ytelse i følgende typer programmer:

• Profesjonelle programmer som er utformet for å bruke flere GPU-er
  • 3D-spill, når en ekstern monitor er koblet direkte til eGPU-en
  • VR-programmer, når VR-hodesettet er koblet direkte til eGPU-en
  • Profesjonelle programmer og 3D-spill som øker hastigheten på den innebygde skjermen til en iMac eller MacBook Pro. (Denne funksjonaliteten må aktiveres av programutvikleren.)

For å få best resultat med programmer som 3D-spill bør du velge en skjerm som er koblet til eGPU-en, som systemets hovedskjerm:

1. Gå til Systemvalg > Skjermer og marker Organisering-fanen.
  2. Dra den hvite menylinjen til boksen som representerer skjermen som er koblet til eGPU-en.

Les mer

• Kontakt leverandøren av maskinvaren eller programvaren hvis du har spørsmål om Thunderbolt 3-chassiset eller grafikkort, eller om støtte og kompatibilitet knyttet til programmer fra tredjeparter.
  • Programvareutviklere kan finne ut mer om hvordan de programmerer programmer for å få fullt utbytte av eGPU-støtten i macOS.

1. Hvis du bruker en 13-tommers MacBook Pro fra 2016 eller nyere, må du alltid plugge eGPU-er og andre dataenheter med høy ytelse i portene på venstresiden for maksimal datagjennomgang.

2. For optimal ytelse bør eGPU-er kobles direkte til Macen og ikke kjedekobles via en annen Thunderbolt-enhet eller hub.

3. Disse chassisene leverer minst 85 watt ladestrøm og er derfor ideelle til bruk med 15-tommers MacBook Pro-modeller.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.