Upgraden naar macOS Monterey

Compatibiliteit controleren

macOS Monterey biedt ondersteuning voor de meeste Mac-modellen die in 2015 en later zijn geïntroduceerd, met aanvullende ondersteuning voor Mac Pro en Mac mini.

Een reservekopie maken

Maak voordat u de upgrade uitvoert een reservekopie van het hele systeem in Time Machine of bewaar uw bestanden in iCloud.

Ruimte vrijmaken

Als het installatieprogramma meer opslagruimte nodig heeft voor de upgrade, kunt u ruimte vrijmaken met de tools die standaard op uw Mac aanwezig zijn.

macOS Monterey downloaden

Als u macOS Mojave of hoger gebruikt, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Software-update'. Als u een oudere macOS-versie gebruikt, downloadt u in plaats daarvan uit de App Store.

Nieuw in macOS Monterey

Kom meer te weten over nieuwe verbeteringen in FaceTime en over productiviteitstools als Focus, Snelle notities en Tabgroepen in Safari. Lees hoe u uw gegevens privé en veilig houdt, en nog veel meer.

Meer macOS-informatiebronnen

Lees meer over macOS-functies en hoe u hulp kunt krijgen als u die nodig hebt.