Apps verplaatsen en verbergen op een Apple TV

Lees hier hoe u apps op een Apple TV verplaatst en kiest welke apps u wilt weergeven.

Apps op het beginscherm verplaatsen

1. Selecteer de app die u wilt verplaatsen.
  2. Houd op de Siri Remote of Apple TV Remote1 het Touch-oppervlak ingedrukt tot de app begint te bewegen. Houd op andere afstandsbedieningen de selectieknop ingedrukt.
  3. Veeg naar links, naar rechts, omhoog of omlaag als u de app wilt verplaatsen met een Siri Remote of Apple TV Remote,1. Druk op andere afstandsbedieningen op de knop naar links, naar rechts, omhoog of omlaag.
  4. Druk op het Touch-oppervlak of de selectieknop wanneer u klaar bent.
  5. Herhaal deze stappen om andere apps te verplaatsen.

Mappen aanmaken

Op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) kunt u mappen maken. Selecteer gewoon een app en houd het Touch-oppervlak of de selectieknop ingedrukt tot de app begint te bewegen en volg deze stappen:

• Als u snel een map wilt maken, sleept u de app bovenop een andere app.
  • Als u een nieuwe map wilt maken op basis van de app of als u de app wilt verplaatsen naar een map die u al hebt gemaakt, drukt u op 'Speel af/Pauzeer' en kiest u een optie.
  • Als u de app uit een map wilt halen, sleept u deze eruit.

Als u de naam van een map wilt wijzigen, selecteert u de map en werkt u de titel bij met behulp van het toetsenbord.

Apps verwijderen of verbergen

Op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) kunt u apps verwijderen. Op Apple TV (2e of 3e generatie) kunt u apps verbergen. Selecteer de app en houd het Touch-oppervlak of de selectieknop ingedrukt tot de app begint te bewegen. Druk vervolgens op de knop 'Speel af/Pauzeer' en kies 'Verwijder' of 'Verberg'.

Als u een app weer wilt terugzetten op het beginscherm:

• Op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) opent u de App Store, gaat u naar 'Aankopen' en downloadt u de app opnieuw.
  • Op Apple TV (2e of 3e generatie) kunt u apps opnieuw weergeven via 'Instellingen' > 'Hoofdmenu'.

U kunt ook uw aankopen in de App Store verbergen zodat u geen apps ziet op de pagina 'Aankopen'.

Hetzelfde beginscherm op elke Apple TV

Schakel 'Eén beginscherm'2 in om apps en het beginscherm op al uw Apple TV's up-to-date te houden. Dit doet u als volgt:

1. Ga op elke Apple TV naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud'.
  2. Log bij elke Apple TV in met dezelfde Apple ID.
  3. Schakel 'Eén beginscherm' in.

1. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.
  2. Alleen beschikbaar op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie).