Uw bestanden in iCloud Drive gebruiken en beheren

Met iCloud Drive kunt u vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Windows-pc op een veilige manier bij al uw documenten.

Wanneer u inlogt bij iCloud, hebt u toegang tot iCloud Drive. Met iCloud Drive kunt u bestanden en mappen op al uw apparaten up-to-date houden, bestanden en mappen delen met vrienden, familie of collega's, enzovoort.

U kunt bestanden bewaren* in iCloud Drive, zolang ze maar niet groter zijn dan 50 GB en u onder uw iCloud-opslaglimiet blijft. Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u upgraden naar iCloud+. Met iCloud+ kunt u ook iCloud-opslag delen met uw gezin, zonder uw bestanden te delen. Meer informatie over de prijzen in uw regio.

* Mappen met apps, bibliotheken, .tmp-, .vmdk-, .vmware-, .vbox-, .vm- en .pvm-bestanden kunt u beter niet bewaren in iCloud Drive.

Toegang tot uw bestanden in iCloud Drive

Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op al uw apparaten. U hebt vervolgens op verschillende manieren toegang tot uw bestanden in iCloud Drive.

Op een Mac

Op een Mac hebt u toegang tot iCloud Drive via de Finder.

Wanneer u uw bureaublad- en documentenmappen toevoegt aan iCloud Drive, hebt u overal waar u iCloud gebruikt, toegang tot alle bestanden in die mappen. Meer informatie over het toevoegen van uw bureaublad en documenten aan iCloud Drive.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een apparaat met iOS 11 of hoger gebruikt, hebt u toegang tot uw bestanden via de Bestanden-app.

Op iCloud.com

Log vanuit een ondersteunde browser in bij iCloud.com met uw Apple ID.

Op een pc

Ga op een pc met Windows 10 of hoger en iCloud voor Windows in Bestandsverkenner naar iCloud Drive.

Offline werken met iCloud Drive-bestanden

Als u op het punt staat offline te gaan, kunt u iCloud Drive-bestanden lokaal downloaden zodat u eraan kunt werken zonder verbonden te zijn met het internet.

Op een Mac

1. Klik in de navigatiekolom van een Finder-venster op 'iCloud Drive'.
  2. Open het bestand of houd de Control-toets ingedrukt terwijl u op het bestand klikt, en selecteer 'Download nu'.
  3. Alle wijzigingen die u er vervolgens in aanbrengt, worden automatisch geüpload naar iCloud Drive wanneer u weer online bent.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Bestanden-app.
  2. Ga naar het bestand dat u op uw apparaat wilt bewaren.
  3. Tik op het bestand om het te downloaden, of houd het symbool van het bestand ingedrukt en kies 'Download' .
  4. Alle wijzigingen die u er vervolgens in aanbrengt, worden automatisch geüpload naar iCloud Drive wanneer u weer online bent.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Open iCloud Drive.
  3. Zoek en selecteer het bestand.
  4. Klik bovenaan de pagina op 'Download' of klik dubbel op het bestand. Het document wordt gedownload naar de standaardlocatie voor downloads.
  5. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht in het bestand, uploadt u de bewaarde kopie terug naar iCloud Drive op een computer.

Op een pc

Als u iCloud Drive hebt ingeschakeld via iCloud voor Windows op een pc, kunt u bestanden of mappen vastzetten zodat ze gedownload blijven op uw apparaat. Alle wijzigingen die u er vervolgens in aanbrengt, worden automatisch geüpload naar iCloud Drive wanneer u weer online bent.

Verwijderde bestanden herstellen

Als u een bestand wilt openen dat u in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, volgt u deze stappen om het terug te krijgen.

Op een Mac

1. Klik op de Prullenmand in het Dock.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  3. Sleep het naar het bureaublad of naar een andere map.

Als u bestanden uit uw prullenmand verwijdert via de optie 'Leeg prullenmand', kunnen de bestanden niet meer worden hersteld.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Ga naar iCloud Drive.
  3. Selecteer rechtsonder 'Recent verwijderd'.
  4. Blader door de lijst van bestanden.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Herstel bestanden' gaan. Bestanden in de lijst 'Recent verwijderd' of 'Herstel bestanden' worden na 30 dagen verwijderd.

Op een pc

1. Ga naar de prullenbak.
  2. Sleep het bestand of de map naar het bureaublad of een andere locatie.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.