iCloud voor Windows configureren en gebruiken

Met iCloud voor Windows worden de foto's, documenten en bladwijzers op een pc automatisch bijgewerkt op uw Apple apparaten.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u iCloud configureert op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac en dat u bent ingelogd met uw Apple ID. Volg daarna de onderstaande stappen om iCloud voor Windows te downloaden en te configureren.

Wilt u toegang tot de nieuwste iCloud-functies? Raadpleeg de aanbevolen systeemvereisten. Voor iCloud is een internetverbinding vereist. iCloud is mogelijk niet in alle regio's beschikbaar en de functionaliteit kan variëren. Als u een beheerde Apple ID gebruikt, wordt iCloud voor Windows niet ondersteund.

iCloud voor Windows configureren

1. Download iCloud voor Windows op uw pc.
  2. Herstart de computer.
  3. Controleer of iCloud voor Windows geopend is. Als het niet automatisch wordt geopend, gaat u naar 'Start' en opent u achtereenvolgens Apps of Programma's en iCloud voor Windows.
  4. Voer uw Apple ID in om in te loggen bij iCloud.
  5. Kies de voorzieningen en het materiaal dat u up-to-date wilt houden op uw apparaten.
  6. Klik op 'Toepassen'.

* Lees hoe u kunt zien welk Windows-systeem uw gebruikt.

Foto's downloaden en delen

Wanneer u 'Foto's' inschakelt, maakt iCloud voor Windows een fotomap aan in Verkenner met de naam 'iCloud-foto's'. Nieuwe foto's en video's die u aan de map 'iCloud-foto's' op uw pc toevoegt, worden naar iCloud-foto's geüpload, zodat u deze kunt bekijken in de Foto's-app op een iPhone, iPad, iPod touch en Mac, en op iCloud.com. Nieuwe foto's en video's die u maakt, worden automatisch gedownload vanaf iCloud-foto's.

Uw foto's delen

U kunt uw foto's ook delen. Via 'Gedeelde albums' kunt u foto's en video's bekijken en delen. U kunt ook opmerkingen toevoegen aan foto's en video's die u met anderen deelt. Als u de nieuwste versie van iCloud voor Windows gebruikt, kunt u foto's vastmaken, zodat ze lokaal op uw apparaat blijven. Wanneer u ze weer losmaakt, worden ze naar iCloud geüpload.

Lees hoe u iCloud-foto's configureert en gebruikt

Bestanden en mappen bekijken met iCloud Drive

Wanneer u iCloud Drive inschakelt, maakt iCloud voor Windows de map 'iCloud Drive' aan in Verkenner. In deze map vindt u documenten die u in iCloud hebt bewaard. Wanneer u een bestand aanmaakt op uw pc en het bewaart in de map 'iCloud Drive', wordt het ook weergegeven op uw andere apparaten.

Als u met vrienden of collega's wilt samenwerken aan bestanden, kunt u afzonderlijke bestanden delen of een gedeelde map aanmaken om een groep bestanden te delen. U kunt ook bestanden en mappen vastmaken zodat u ze offline kunt gebruiken en gemakkelijk de status controleren van een download of een gedeeld bestand. In iCloud voor Windows 12 kunt u bestanden die in de afgelopen 30 dagen van iCloud Drive zijn verwijderd, vinden en herstellen in 'Recent verwijderd' in iOS, iPadOS of iCloud.com, in 'Prullenmand' in macOS en in 'Prullenbak' in Windows. Als u 'Verwijder' of 'Verwijder alle' in 'Recent verwijderd' gebruikt of de prullenmand leegt in macOS, kunnen bestanden niet worden hersteld. Als u de bestanden die u wilt herstellen niet ziet, kunt u bestanden herstellen die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd via iCloud.com.

U kunt uw iCloud Drive-bestanden en -mappen ook openen op iCloud.com.

Als er een fout wordt weergegeven wanneer u probeert een bestand uit iCloud voor Windows te verplaatsen, kan het zijn dat u het bestand eerst naar uw Windows-pc moet downloaden. Probeer opnieuw of u het bestand kunt verplaatsen nadat u het hebt gedownload.

Apps up-to-date houden

Als u iCloud op al uw apparaten gebruikt, kunt u Mail, Contacten en Agenda up-to-date houden ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Zorg ervoor dat iCloud is geconfigureerd op uw pc, iPhone, iPad, iPod touch of Mac door de stappen hieronder uit te voeren.

Op een pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Selecteer 'Mail, Contacten en Agenda's' en klik op 'Toepassen'.
  3. U ziet de iCloud Mail-account in het mappenvenster links in Microsoft Outlook 2007 t/m 2016.

Als u buiten iCloud voor Windows inlogt bij iCloud via een Mail-app van een andere leverancier, leest u hier hoe u een app-specifiek wachtwoord aanmaakt om informatie up-to-date te houden op uw apparaten.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] en selecteer 'iCloud'.
  2. Schakel 'Mail', 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen' in.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Mail', 'Contacten', 'Agenda's' en 'Herinneringen'.

Uw wachtwoorden bewaren op meerdere apparaten

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt met uw Apple ID en een apparaat hebt met iOS 14 of hoger, kunt u belangrijke webwachtwoorden bewaren en up-to-date houden in Safari op uw iPhone, iPad of iPod touch en in Chrome op uw pc.

1. Schakel 'Wachtwoorden' in het voorkeurenpaneel van iCloud voor Windows in.
  2. Download de extensie voor iCloud-wachtwoorden in de Chrome Web Store.

Nadat deze is geïnstalleerd, klikt u gewoon op het symbool van de Chrome-extensie voor iCloud-wachtwoorden wanneer u een website bezoekt waarvoor u inloggegevens hebt bewaard.

Het gebruik van uw iCloud-opslag en uw accountgegevens beheren

Het gebruik van uw iCloud-opslag beheren

• Open iCloud voor Windows om te zien hoeveel iCloud-opslagruimte u hebt.
  • Klik op 'Opslagruimte' om de opslag te beheren. Selecteer een app om te zien hoeveel opslagruimte die inneemt of klik op 'Koop meer opslag' om uw opslagabonnement uit te breiden.

Als u iCloud voor Windows 10 of hoger gebruikt, kunt u bestanden vastmaken, zodat ze lokaal op uw apparaat blijven. Wanneer u ze weer losmaakt, worden ze naar iCloud geüpload.

Uw accountgegevens beheren

Als u uw Apple ID wilt wijzigen, bijvoorbeeld om uw e-mailadres, postadres of andere accountgegevens bij te werken, opent u iCloud voor Windows en klikt u op 'Accountgegevens'. Klik op 'Apple ID beheren'.

iCloud voor Windows bijwerken naar de nieuwste versie

In iCloud voor Windows 10 of hoger:

Ga naar de Microsoft Store om te controleren op software-updates.

In eerdere versies van iCloud voor Windows:

Open Apple Software Update op uw pc om te controleren op updates. Als u een bericht wilt krijgen wanneer een update via Apple Software Update beschikbaar is, kiest u 'Bewerken' > 'Voorkeuren' en selecteert u wanneer u op updates wilt controleren. U kunt kiezen uit 'Elke dag', 'Elke week', 'Elke maand' of 'Nooit'.

Meer hulp nodig? Lees wat u moet doen als u iCloud voor Windows niet kunt downloaden of installeren

iCloud voor Windows uitschakelen of verwijderen

Als u een voorziening in iCloud voor Windows uitschakelt, worden uw gegevens niet automatisch up-to-date gehouden in iCloud en ziet u geen updates die op andere apparaten aangebracht zijn. Volg deze stappen om een voorziening of iCloud uit te schakelen:

• Als u een voorziening op de pc wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en schakelt u die voorziening uit. Klik op 'Toepassen' om de wijzigingen te bewaren.
  • Als u iCloud voor Windows wilt uitschakelen, opent u iCloud voor Windows en logt u uit.

Als u iCloud voor Windows wilt verwijderen, mag u niet vergeten een kopie van uw iCloud-gegevens te maken en deze op de pc te bewaren. Log vervolgens uit bij iCloud voor Windows op de pc en volg deze stappen:

Windows 8 of hoger:

1. Ga naar het startscherm, klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek of klik en selecteer 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Een programma verwijderen'.
  3. Klik op 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Selecteer 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.

Windows 7:

1. Kies het menu 'Start' > 'Configuratiescherm'.
  2. Klik op 'Programma's' > 'Programma's en onderdelen'.
  3. Selecteer 'iCloud' > 'Verwijderen'.
  4. Klik op 'OK' om door te gaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.