Systeemvereisten voor iCloud

In dit artikel vindt u de aanbevolen en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

iCloud vereist een Apple ID, een actieve internetverbinding en up-to-date software. Als u aan de onderstaande systeemvereisten voldoet, kunt u de nieuwste iCloud-functies gebruiken en genieten van de beste algemene ervaring met iCloud. Raadpleeg de tabel onder aan deze pagina met de minimale vereisten om de minimale vereisten voor elke functie te zien.

iPhone, iPad en iPod touch

• iOS 9.3 of hoger
  • iWork voor iOS (Pages 2.5 of hoger, Numbers 2.5 of hoger, Keynote 2.5 of hoger)1

Mac

• OS X El Capitan
  • iTunes 12.3 of hoger
  • Safari 9.1 of hoger, Firefox 22 of hoger, of Google Chrome 28 of hoger
  • iWork voor Mac (Pages 5.5 of hoger, Numbers 3.5 of hoger, Keynote 6.5 of hoger)1

Pc

• Microsoft Windows 10
  • iCloud voor Windows 5.2
  • iTunes 12.3.3 of hoger
  • Outlook 2007 - Outlook 20162
  • Internet Explorer 11 of hoger, Firefox 45 of hoger, of Google Chrome 50 of hoger (alleen bureaubladmodus)

Apple TV

• Apple TV-software 7.2.1 of hoger

Minimale systeemvereisten voor elke functie

Voor het gebruik van iCloud moet u een iPhone 3GS, iPod touch (3e generatie), iPad of iPad mini met minimaal iOS 5 of een Mac met minstens OS X Lion v10.7.5 hebben.

Raadpleeg deze tabel voor de specifieke vereisten van elke iCloud-functie.

iCloud-functie  Minimale vereisten
iOS  OS X  Windows  Apple TV
Terug naar mijn Mac OS X Lion v10.7.5
Reservekopie en Herstel iOS 5
Bladwijzers iOS 5
  • OS X Lion v10.7.5
  • Safari 5.1.1
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
  • Internet Explorer 9 of hoger
  • Firefox 22
  • Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus
Agenda, Contacten, Mail iOS 5 OS X Lion v10.7.5
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
  • Outlook 2007 - Outlook 2016 of een up-to-date webbrowser
Mail Drop (bijlagen versturen) iOS 9.2
  • OS X Yosemite (voor de app Mail) of iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 of hoger voor de upload van pakketten, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 7
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
Documenten in de cloud
  • iOS 5
  • iWork voor iOS (Pages 1.5, Numbers 1.5, Keynote 1.5)
  • OS X Lion v10.7.5
  • iWork ’09 (Pages 4.2, Numbers 2.2, Keynote 5.2)
Delen met gezin iOS 8
  • OS X Yosemite
  • iTunes 12
Apple TV-software 7.0
Zoek mijn vrienden
  • iOS 5
  • iOS 6 (voor waarschuwingen op locatiebasis)
  • iOS 8 (voor Delen met gezin)
  • Safari 6
  • Firefox 22
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 10
  • Firefox 22
  • Google Chrome 35
Zoek mijn iPhone
  • iOS 5
  • iOS 6 (voor verliesmodus)
  • iOS 7 (voor activeringsslot)
  • OS X Lion v10.7.5
  • (Verliesmodus en activeringsslot zijn niet beschikbaar in OS X)
Het programma Zoek mijn iPhone

iOS 8

iCloud Drive iOS 8 OS X Yosemite
iCloud-fotodelen iOS 7
  • OS X Mavericks v10.9
  • iPhoto ’11 (9.5) of Aperture 3.5
  • Foto’s versie 1.0
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
Apple TV-software 5.3
iCloud-fotobibliotheek iOS 8.3 OS X Yosemite 10.10.3
Mijn fotostream iOS 5.1
  • OS X Lion v10.7.5
  • iPhoto ’11 (9.2.2) of Aperture 3.2.3
  • Foto’s 1.0
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
Apple TV-software 5.0
iCloud-tabbladen iOS 6
  • OS X Mountain Lion v10.8.2
  • Safari 6
iCloud.com
  • Safari 6
  • Firefox 21
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 10
  • Firefox 21
  • Google Chrome 35
iTunes in de cloud  iOS 5
  • iTunes 10.3.1 (voor muziek, apps, boeken)
  • iTunes 10.6 (voor films)
  • iTunes 10.3.1 (voor muziek, apps, boeken)
  • iTunes 10.6 (voor films)
Apple TV-software 4.4
iTunes Match iOS 5.0.1

iTunes 10.5.1

iTunes 10.5.1

Apple TV-software 4.4
iWork voor iCloud
  • Safari 6.0.3
  • Google Chrome 27.0.1
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome 27.0.1
Sleutelhanger 4

iOS 8.4.1

OS X Yosemite 10.10.5

Leeslijst iOS 5 Safari 5.1 —  —
Identiteitscontrole met twee factoren iOS 9 OS X El Capitan

iCloud voor Windows 5

Verificatie in twee stappen  iOS 7 OS X Mavericks v10.9 —  —

Sommige functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. U kunt iWork voor iOS en iWork voor Mac aanschaffen in de App Store als deze niet gratis bij het iOS-apparaat of de Mac zijn meegeleverd.
  2. Outlook 2010 Personal Edition en Outlook Click-to-Run worden niet ondersteund.
  3. De beschikbaarheid van iTunes in de cloud voor muziek, films en tv-programma’s varieert per land. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zich niet langer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store bevinden. Niet alle eerder aangeschafte films kunnen worden gedownload naar andere apparaten.
  4. Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, hebt u iOS 9 en OS X El Capitan nodig.
  5. Als u niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, worden de gegevens nog steeds beschermd door de verificatie in twee stappen. Als u echter het wachtwoord van uw Apple ID wijzigt terwijl u bij iCloud bent ingelogd op apparaten die niet voldoen aan de minimale vereisten, ondervindt u mogelijk deze problemen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: