Systeemvereisten voor iCloud

Dit zijn de aanbevolen systeemvereisten en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

Als u iCloud wilt gebruiken, hebt u een Apple ID en een actieve internetverbinding nodig en moet uw software up-to-date zijn. Als u aan de systeemvereisten hieronder voldoet, profiteert u van de nieuwste iCloud-functies en maakt u optimaal gebruik van iCloud. In de tabel onder aan deze pagina vindt u de minimale vereisten voor de diverse functies.

iPhone, iPad en iPod touch

• iOS 10
  • iWork voor iOS (Pages 2.5 of hoger, Numbers 2.5 of hoger, Keynote 2.5 of hoger)1

Mac

• macOS Sierra
  • iTunes 12.5
  • Safari 9.1 of hoger, Firefox 22 of hoger, of Google Chrome 54 of hoger
  • iWork voor Mac (Pages 5.5 of hoger, Numbers 3.5 of hoger, Keynote 6.5 of hoger)1

Pc

• Microsoft Windows 10
  • iCloud voor Windows 6
  • iTunes 12.5
  • Outlook 2007 t/m Outlook 20162
  • Internet Explorer 11 of hoger, Firefox 45 of hoger, of Google Chrome 54 of hoger (alleen bureaubladmodus)

Apple TV

• Apple TV-software 7.2.1 of hoger

Minimale systeemvereisten per functie

Voor het gebruik van iCloud moet u een iPhone 3GS, iPod touch (3e generatie), iPad of iPad mini met minimaal iOS 5 of een Mac met minstens OS X Lion 10.7.5 hebben.

Raadpleeg deze tabel voor de specifieke vereisten voor de diverse iCloud-functies.

Minimale vereisten voor iCloud
Functie: iPhone, iPad, iPod touch Mac Windows Apple TV
Terug naar mijn Mac OS X Lion v10.7.5
Reservekopie en Herstel iOS 5
Bladwijzers iOS 5
  • OS X Lion v10.7.5
  • Safari 5.1.1
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
  • Internet Explorer 9 of hoger
  • Firefox 22
  • Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus
Agenda, Contacten, Mail iOS 5 OS X Lion v10.7.5
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
  • Outlook 2007 t/m Outlook 2016 of een up-to-date webbrowser
Mail Drop (bijlagen versturen) iOS 9.2
  • OS X Yosemite (voor de app Mail) of iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 of hoger voor de upload van pakketten, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 7
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
Delen met gezin iOS 8
  • OS X Yosemite
  • iTunes 12
tvOS 7.0
Zoek mijn vrienden
  • iOS 5
  • iOS 6 (voor waarschuwingen op locatiebasis)
  • iOS 8 (voor Delen met gezin)
  • Safari 6
  • Firefox 22
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 10
  • Firefox 22
  • Google Chrome 35
Zoek mijn iPhone
  • iOS 5
  • iOS 6
    (voor Verloren-modus)
  • iOS 7
    (voor Activeringsslot)
  • OS X Lion v10.7.5 (Verloren-modus en Activeringsslot zijn niet beschikbaar in macOS)
De app Zoek mijn iPhone iOS 8
iCloud Drive iOS 8 OS X Yosemite
iCloud-fotodelen iOS 7
  • OS X Mavericks v10.9
  • iPhoto '11 (9.5) of Aperture 3.5
  • Foto's versie 1.0
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
tvOS 5.3
iCloud-fotobibliotheek iOS 8.3 OS X Yosemite 10.10.3
Mijn fotostream iOS 5.1
  • OS X Lion v10.7.5
  • iPhoto '11 (9.2.2) of Aperture 3.2.3
  • Foto's v1.0
  • Windows 7
  • iCloud-configuratiescherm 3.1
tvOS 5.0
iCloud-tabbladen iOS 6
  • OS X Mountain Lion v10.8.2
  • Safari 6
iCloud.com
  • Safari 6
  • Firefox 21
  • Google Chrome 35
  • Internet Explorer 11
  • Firefox 21
  • Google Chrome 35
  • Edge
iTunes Match iOS 5.0.1 iTunes 10.5.1 iTunes 10.5.1 tvOS 4.4
iWork voor iCloud
  • Safari 6.0.3
  • Google Chrome 27.0.1
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome 27.0.1
Sleutelhanger 3 iOS 8.4.1 OS X Yosemite 10.10.5
Leeslijst iOS 5 Safari 5.1
Twee-factor-authenticatie iOS 9 OS X El Capitan iCloud voor Windows 5
Twee-staps-verificatie  iOS 7 OS X Mavericks v10.9

Niet alle functies zijn in alle landen beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. U kunt iWork voor iOS en iWork voor Mac aanschaffen in de App Store als deze niet gratis bij het iOS-apparaat of de Mac zijn meegeleverd.
  2. Outlook 2010 Personal Edition wordt niet ondersteund.
  3. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, hebt u iOS 9 en OS X El Capitan nodig.
  4. Als u niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, worden uw gegevens toch beschermd door twee-staps-verificatie. Als u echter het wachtwoord van uw Apple ID wijzigt terwijl u bij iCloud bent ingelogd op apparaten die niet voldoen aan de minimale vereisten, ondervindt u mogelijk deze problemen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.