Systeemvereisten voor iCloud

Dit zijn de aanbevolen systeemvereisten en minimale systeemvereisten voor iCloud.

Aanbevolen systeemvereisten

Voor iCloud1 zijn een Apple ID, een actieve internetverbinding en bijgewerkte software vereist. Als u aan de onderstaande aanbevolen systeemvereisten voldoet, kunt u profiteren van de nieuwste iCloud-functies en optimaal gebruikmaken van iCloud. Onderaan deze pagina vindt u de minimale vereisten voor de diverse functies.

iPad

• iPadOS 16
  • Systeemvereisten voor iWork voor iPadOS2

Mac

Watch

• watchOS 9

PC

• Microsoft Windows 10 of hoger*
  • iCloud voor Windows 11 of hoger
  • iTunes 12.7
  • Outlook 2016 of hoger
  • Firefox 45 of hoger, Google Chrome 54 of hoger (alleen bureaubladmodus), Microsoft Edge of Opera

* 64-bits versie van Windows (update van mei 2019 of hoger) is vereist om iCloud voor Windows te installeren.

Apple TV

• tvOS 16

Minimale systeemvereisten per functie

Voor het gebruik van iCloud moet u een iPhone 3GS, iPod touch (3e generatie), iPad of iPad mini met minimaal iOS 5 of een Mac met minstens OS X Lion 10.7.5 hebben.

Accountherstelcontacten

Accountherstelcontacten zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 15 of iPadOS 15
  • macOS Monterey

Om een accountherstelcontact te configureren, moeten al uw apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS. Als u een ouder apparaat hebt dat niet kan worden bijgewerkt naar iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey, moet u op dat apparaat uitloggen bij iCloud.

U hebt ten minste één apparaat nodig met iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey of hoger om een accountherstelcontact te worden.

Reservekopie en Herstel

Reservekopie en Herstel zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 5

Bladwijzers

Bladwijzers zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 en Safari 11
  • Windows 7 met iCloud voor Windows 7 en Firefox 22, Google Chrome 28 alleen in bureaubladmodus, of Opera

Agenda, Contacten, Mail

Agenda, Contacten en Mail zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

• iOS 5
  • OS X Lion 10.7.5
  • Windows 10-update van 29 mei 2019 of hoger met iCloud voor Windows 10 of hoger en Outlook 2016 3

FaceTime

FaceTime is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 6
  • OS X Mavericks 10.9

Gezinsconfiguratie voor Apple Watch

Gezinsconfiguratie is beschikbaar op iPhone en Apple Watch met twee-factor-authenticatie.

• iOS 14
  • watchOS 7

Delen met gezin

Delen met gezin is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

Bestanden-app

De Bestanden-app is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 11
  • iPadOS 14 (geüpgradede functies)

Zoek apparaten en Zoek objecten

Zoek apparaten en Zoek objecten zijn beschikbaar op Apple Watch.

• watchOS 8

Zoek vrienden

Zoek vrienden is beschikbaar op Apple Watch.

• watchOS 3 - watchOS 5

Zoek mijn

Zoek mijn is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 13 of iPadOS 13
  • macOS Catalina

Zoek mijn [apparaat]

Zoek mijn [apparaat] is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 5
  • iOS 6 (voor verloren-modus)
  • iOS 7 (voor activeringsslot)
  • OS X Lion 10.7.5

Zoek mijn vrienden-app

Zoek mijn vrienden is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 9 – iOS 12

Zoek mijn iPhone-app

Zoek mijn iPhone is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en webbrowsers.

• iOS 9 – iOS 12
  • In macOS: Safari 7, Firefox 27, Google Chrome 35, Opera
  • In Windows: Firefox 27, Google Chrome 35, Edge 79, Opera

Zoek personen

Zoek personen is beschikbaar op Apple Watch.

• watchOS 8

iCloud+

iCloud+4 is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en webbrowsers.

• iOS 15 of iPadOS 15
  • macOS Monterey

iCloud Drive

iCloud Drive is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 8
  • OS X Yosemite
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of hoger

Mappen delen in iCloud Drive

Mappen delen in iCloud Drive is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc.

iCloud-wachtwoorden

iCloud-wachtwoorden is beschikbaar op pc's.

• Windows 10 met iCloud voor Windows 12.x

iCloud-foto's

iCloud-foto's is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 8.3
  • OS X Yosemite 10.10.3
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of hoger

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek is beschikbaar op iPhone, iPad, Mac, pc en Apple TV.

• iOS 16.1 en iPadOS 16.1
  • macOS Ventura 13
  • Windows 10 met iCloud voor Windows 14
  • tvOS 16

iCloud-tabbladen

iCloud-tabbladen zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12 en Safari 11

iMessage

iMessage is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 6
  • OS X Mavericks 10.9

iTunes Match

iTunes Match is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac, PC en Apple TV.

• iOS 5.0.1
  • In macOS: iTunes 10.5.1
  • In Windows: iTunes 10.5.1
  • tvOS 4.4

iWork voor iCloud

Sleutelhanger

Sleutelhanger5 is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch of Mac met twee-factor-authenticatie.

• iOS 8.4.1
  • OS X Yosemite 10.10.5

Erfeniscontact

Erfeniscontact is beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac met twee-factor-authenticatie.

• iOS 15.2 of iPadOS 15.2
  • macOS Monterey 12.1

Mail Drop (bijlagen versturen)

Mail Drop is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac of pc.

• iOS 9.2
  • OS X Yosemite (voor de Mail-app)
  • iCloud.com/mail in een up-to-date webbrowser (Safari 7.2 om pakketten te uploaden, zoals iWork-bestanden)
  • Een e-mailaccount met ondersteuning voor IMAP
  • Windows 7

Berichten in iCloud

Berichten in iCloud is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac met twee-factor-authenticatie en Sleutelhanger ingeschakeld.

• iOS 11.4
  • macOS High Sierra 10.13.5

Mijn fotostream

Mijn fotostream6 is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

• iOS 5.1
  • OS X Lion 10.7.5 met Foto's 1.0 of iPhoto '11 (9.2.2) of Aperture 3.2.3
  • Windows 7 met iCloud voor Windows
  • tvOS 5.0

Notities (geüpgradede functies)

Notities is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan 10.11

Leeslijst

Leeslijst is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 11
  • macOS Sierra 10.12
  • Safari 11

Herinneringen (geüpgradede functies)

Herinneringen is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 13 of iPadOS
  • macOS Catalina

Schermtijd

Schermtijd is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en Apple TV.

• iOS 12
  • macOS Catalina
  • tvOS 5.3

Gedeelde albums

Gedeelde albums zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac, pc en Apple TV.

• iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9
  • Windows 7 met iCloud voor Windows 7.x of Windows 10 met iCloud voor Windows 10 of hoger

Gedeelde notities

Gedeelde notities zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 9
  • OS X El Capitan

Mappen met gedeelde notities

Mappen met gedeelde notities zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 13 of iPadOS
  • macOS Catalina

Gedeelde tabgroepen

Gedeelde tabgroepen zijn beschikbaar op iPhone.

• iOS 16

Deelsuggesties

Deelsuggesties zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 12

Siri-opdrachten

Siri-opdrachten zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch.

• iOS 12

Tabgroepen

Tabgroepen zijn beschikbaar op iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• iOS 15
  • iPadOS 15
  • Safari 15

Twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch, Mac en pc.

• iOS 9
  • OS X El Capitan
  • iCloud voor Windows 5

Twee-staps-verificatie

Twee-staps-verificatie7 is beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 7
  • OS X Mavericks 10.9

Gesproken memo's

Gesproken memo's zijn beschikbaar op iPhone, iPad of iPod touch en Mac.

• iOS 12
  • macOS Mojave

Sommige iCloud-functies zijn niet beschikbaar voor Beheerde Apple ID's. Meer informatie over Beheerde Apple ID's in het onderwijs en Beheerde Apple ID's in bedrijven.

Op sommige Android-apparaten kan iCloud.com worden gebruikt, maar de site werkt het beste wanneer u een ondersteunde browser gebruikt in macOS, iOS, iPadOS en Windows.

Sommige functies zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. Toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.

1. Learn how iCloud operates in China mainland.
  2. U kunt iWork voor iOS en iWork voor Mac downloaden uit de App Store als ze niet al vooraf zijn geïnstalleerd op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.
  3. Outlook 2010 Personal Edition wordt niet ondersteund.
  4. Om iCloud+ te delen met uw gezin, hebt u iOS 11 of hoger, of macOS High Sierra of hoger nodig. U kunt deelnemen aan een gedeeld iCloud+-abonnement als u iOS 8 of hoger, of OS X Yosemite of hoger gebruikt.
  5. Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld en iCloud-sleutelhanger gebruikt, hebt u iOS 9 en OS X El Capitan of hoger nodig.
  6. In sommige gevallen is Mijn fotostream niet beschikbaar voor nieuwe accounts. Lees hoe u iCloud-fotobibliotheek gebruikt om uw foto's en video's in iCloud te bewaren.
  7. Als u niet voldoet aan de minimale systeemvereisten, worden uw gegevens toch beschermd door twee-staps-authenticatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.