De Bestanden-app gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Uw bestanden bekijken en beheren op een iPhone, iPad of iPod touch. Met de Bestanden-app kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt, ongeacht waar u het hebt bewaard of welk apparaat u momenteel gebruikt.

Symbool voor de app Bestanden

De Bestanden-app brengt al uw bestanden bijeen. U kunt eenvoudig bladeren en zoeken in al uw bestanden en deze ordenen op één enkele plaats. Niet alleen de bestanden op het apparaat dat u gebruikt, maar ook die in apps, in iCloud Drive en in andere cloudvoorzieningen.

Voordat u begint

Als u uw iCloud Drive-bestanden niet wilt openen in de Bestanden-app, kunt u ervoor kiezen om alleen cloudvoorzieningen van andere leveranciers te downloaden en toe te voegen.

Bestanden zoeken

U kunt uw bestanden vinden door de Bestanden-app te openen en de locatie te kiezen van het bestand dat u zoekt.

Een lokale kopie van een bestand bewaren

U vindt uw lokaal opgeslagen bestanden onder 'Locaties', 'Op mijn [apparaat]'. Op een iPad sleept u bestanden eenvoudig naar de map 'Op mijn iPad' om ze rechtstreeks op uw apparaat te bewaren. Als u een bestand op uw iPhone of iPod touch wilt bewaren, volgt u deze stappen.

1. Ga naar het bestand dat u op uw apparaat wilt bewaren.
  2. Tik op 'Selecteer' > bestandsnaam > 'orden' .
  3. Kies onder 'Op mijn [apparaat]' een map of tik op 'Nieuwe map'  om een nieuwe aan te maken.
  4. Tik op 'Kopieer'.

U kunt ook lang drukken op een bestand, 'Verplaats' kiezen en de map selecteren waarnaar u het bestand wilt kopiëren.

Als u iOS 12 of lager gebruikt, tikt u op het bestand en kiest u 'Verplaats'. Vervolgens kiest u onder 'Op mijn [apparaat]' de optie 'Numbers', 'Keynote' of 'Pages' en tikt u op 'Kopieer'.

iCloud Drive-bestanden verplaatsen

1. Ga naar het bestand dat u wilt verplaatsen.
  2. Tik op 'Selecteer' en kies het bestand.
  3. Tik op 'Orden' .
  4. Kies onder 'Op mijn [apparaat]' een map of tik op 'Nieuwe map'  om een nieuwe aan te maken.
  5. Tik op 'Verplaats'.

U kunt ook lang drukken op een bestand, 'Verplaats' kiezen en de map selecteren waarnaar u het bestand wilt kopiëren.

Bestanden zoeken op andere apparaten

Volg de stappen voor uw apparaat.

• Op de Mac: ga naar de Finder > 'iCloud Drive'.
  • Op iCloud.com: ga naar de iCloud Drive-app.
  • Op uw pc met iCloud voor Windows: ga naar Verkenner > 'iCloud Drive'.

Uw bestanden ordenen

Het is eenvoudig om alle bestanden die in iCloud Drive worden bewaard (inclusief Pages-, Numbers- en Keynote-documenten) te ordenen. Als u veranderingen aanbrengt op het ene apparaat, worden uw wijzigingen automatisch bijgewerkt op elk apparaat met iCloud Drive.

U kunt zelf mappen aanmaken. Of u kunt de bestanden en mappen die u al hebt, een andere naam geven door er stevig op te drukken.

Nieuwe mappen aanmaken

1. Ga naar 'Locaties'.
  2. Tik op 'iCloud Drive', 'Op mijn [apparaat]' of op de naam van een cloudvoorziening van een andere leverancier waar u de nieuwe map wilt bewaren.
  3. Veeg omlaag op het scherm.
  4. Tik op 'Meer' .
  5. Selecteer 'Nieuwe map'.
  6. Voer de naam van de nieuwe map in. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u iOS 12 of lager gebruikt, tikt u op 'Nieuwe map' . Als 'Nieuwe map'  niet of gedimd wordt weergegeven, ondersteunt de cloudvoorziening van een andere leverancier geen nieuwe mappen.

Bekijk uw bestanden op naam, datum, grootte of toegevoegde tags. Met kleurige en persoonlijke labels kunt u tags naar wens toewijzen aan uw bestanden. Dat betekent dat u snel het project of document vindt dat u nodig hebt.

Een tag toevoegen

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Tik op het bestand waaraan u een tag wilt toevoegen.
  3. Tik op 'Deel'  > 'Voeg tags toe'
  4. Kies de tag die u wilt toevoegen.

De naam van een tag wijzigen

1. Ga naar 'Locaties'.
  2. Tik op 'Meer'  > 'Wijzig'.
  3. Tik op de naam van een bestaande tag.
  4. Voer de naam in van de nieuwe tag.
  5. Tik op 'Gereed'.

Bestanden verwijderen

Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en tik op 'Verwijder' . Als u bestanden uit de map 'iCloud Drive' verwijdert, worden deze ook van uw andere apparaten verwijderd. De bestanden worden verwijderd van alle apparaten waarbij u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Wanneer u een bestand uit iCloud Drive of Op mijn [apparaat] verwijdert, wordt het verplaatst naar de map 'Recent verwijderd'. Als u zich bedenkt of een bestand per ongeluk hebt verwijderd, hebt u 30 dagen om het terug te halen. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd'. Selecteer het bestand dat u wilt bewaren en tik op 'Zet terug'. Na 30 dagen worden de bestanden in de map 'Recent verwijderd' gewist.

U kunt ook inloggen bij iCloud.com op een Mac of pc, naar 'iCloud Drive' gaan en kijken bij 'Recent verwijderd'.

Bestanden met vrienden delen en bewerken

Wilt u een document met een vriend of collega delen? Stuur die persoon rechtstreeks vanuit de Bestanden-app een koppeling naar een bestand dat op iCloud Drive staat. Selecteer het bestand, tik op 'Deel'  en selecteer 'Voeg personen toe'. U kunt ook een kopie van een bestand delen via AirDrop, Messages, Mail, een gedeelde notitie en meer.

Of misschien wilt u in realtime samenwerken aan een project. Met de Bestanden-app kunt u dat ook met Pages-, Numbers- en Keynote-documenten doen. Selecteer het bestand en tik op 'Deel' of  > 'Voeg personen toe' . U kunt hen uitnodigen om samen te werken via Berichten of Mail, of u kunt een koppeling kopiëren en plakken. De deelnemers hebben elk een eigen kleur. En u kunt zien wanneer ze online zijn en actief werken aan het gedeelde document.

Apps van andere leveranciers gebruiken in Bestanden

Met de Bestanden-app kunt u cloudvoorzieningen van andere leveranciers toevoegen, zoals Box, Dropbox, OneDrive, Adobe Creative Cloud, Google Drive en meer, zodat u al uw bestanden op al uw apparaten kunt openen. De bestanden die u in iCloud Drive bewaart, worden automatisch in de Bestanden-app weergegeven, maar u moet uw overige cloudvoorzieningen configureren om deze ook in de Bestanden-app te kunnen openen.

Apps van andere leveranciers toevoegen

1. Download de cloudapp van een andere leverancier en configureer deze.
  2. Open de Bestanden-app.
  3. Tik op het tabblad 'Bladeren'.
  4. Tik op 'Meer'  > 'Wijzig'.
  5. Schakel de apps van andere leveranciers in die u wilt gebruiken in de Bestanden-app.
  6. Tik op 'Gereed'.

Als u iOS 12 of lager gebruikt, opent u de Bestanden-app en tikt u op 'Locaties' > 'Wijzig' om apps van andere leveranciers toe te voegen.

Als u een cloudvoorziening van een andere leverancier niet ziet in de Bestanden-app, neemt u contact op met uw cloudaanbieder.

Bestanden uit cloudvoorzieningen van andere leveranciers verplaatsen

1. Open het bestand dat u wilt verplaatsen.
  2. Tik op 'Deel'  > 'Kopieer'.
  3. Open de map waarnaar u het bestand wilt verplaatsen.
  4. Druk stevig op het scherm.
  5. Tik op 'Plak'.

Meer doen met Bestanden in iPadOS

Als u iPadOS gebruikt, hebt u via de Bestanden-app toegang tot bestanden op een USB-schijf, SD-kaart of harde schijf. Nadat u de schijfeenheid hebt aangesloten, kunt u deze selecteren onder 'Locaties'. U kunt ook verbinding maken met een bestandsserver als deze is geformatteerd in de bestandsstructuur van Apple File System (APFS), Mac OS Extended, MS-DOS (FAT) of ExFAT. Daarnaast kunt u kiezen om uw bestanden te bekijken in 'Kolomweergave'. Dit is handig als u bestanden in meerdere submappen hebt. In de 'Kolomweergave' kunt u een voorvertoning van uw bestanden bekijken en andere tools gebruiken om bijvoorbeeld te markeren of roteren zonder dat u het bestand zelfs hoeft te openen.

Verbinding maken met een bestandsserver

1. Open het tabblad 'Bladeren'.
  2. Tik op 'Meer' .
  3. Selecteer 'Verbind met server'.
  4. Voer het SMB-adres in.
  5. Tik op 'Verbind'.
  6. De naam van de server verschijnt onder 'Gedeeld' in het Bladeren-menu.

Overschakelen naar Kolomweergave

1. Houd het apparaat in liggende stand en open het tabblad 'Bladeren'.
  2. Selecteer een map.
  3. Veeg omlaag naar de rechterkant van het scherm.
  4. Selecteer rechtsboven 'Kolomweergave' .
  5. Tik op een map om de weergave van de inhoud uit te breiden.
  6. Tik op een bestand om een voorvertoning te bekijken.

Als u de Kolomweergave wilt verlaten, tikt u op 'Rasterweergave'  of 'Lijstweergave' . U kunt de iPad ook weer in de staande stand houden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.