Delen met gezin

Deel uw favoriete media en bestanden met uw dierbaren.

Via 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden elkaars aankopen bij de iTunes Store, Apple Books en de App Store, een Apple Music-gezinsabonnement, een Apple Arcade-abonnement, Apple News+-abonnement en een iCloud-opslagabonnement delen, zonder accounts te hoeven delen. Daartoe behoort de mogelijkheid om een Apple ID voor kinderen aan te maken, op afstand bevoegdheden in te stellen met Schermtijd en uitgaven en downloads goed te keuren vanaf het apparaat van een ouder. Uw gezin kan ook een fotoalbum, een agenda en herinneringen delen en zelfs elkaar helpen bij het lokaliseren van zoekgeraakte apparaten.

Geef iedereen z'n plek.

Eén volwassene in uw gezin, het gezinshoofd, kiest een functie uit die uw gezin met elkaar kan delen en nodigt de gezinsleden hier ook voor uit. Nadat de gezinsleden zijn aangemeld, wordt 'Delen met gezin' automatisch op ieders apparaat geïnstalleerd. Als u wilt, kunt u vervolgens meer voorzieningen delen met uw gezin. Het gezinshoofd kan te allen tijde de instellingen voor 'Delen met gezin' bijwerken.

De configuratie is een fluitje van een cent.

U kunt 'Delen met gezin' gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger, een Mac met OS X Yosemite of hoger en iTunes 12 of een pc met iCloud voor Windows

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]'. Tik vervolgens op 'Stel 'Delen met gezin' in' > 'Aan de slag' en volg daarna de instructies op het scherm. Als u iOS 10.2 of lager hebt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Stel 'Delen met gezin' in' en volgt u de instructies op het scherm.
  • Ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud', klik op 'Configureer gezin' en volg de instructies op het scherm.

U kunt 'Delen met gezin' ook configureren als u zich aanmeldt voor een Apple Music-gezinsabonnement of als u een iCloud-opslagabonnement koopt om te delen met uw gezin.

Alle aankopen van het gezin op alle apparaten van de gezinsleden.

Zodra u het delen van aankopen hebt geconfigureerd, worden de nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die door gezinsleden zijn gekocht, onmiddellijk beschikbaar voor alle andere gezinsleden. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe aankopen. Het materiaal verschijnt bij elk gezinslid automatisch op het tabblad 'Aankopen' in de iTunes Store, Apple Books of de App Store. Selecteer het gezinslid in wiens collectie u wilt zoeken en download het gewenste materiaal of speel het af. Andere gezinsleden hebben op dezelfde manier toegang tot uw eigen collectie. Als u bepaalde aankopen privé wilt houden, kunt u items verbergen of uw aankopen niet delen in de instellingen van 'Delen met gezin'.

Aankopen vanuit apps kunnen niet met uw gezinsleden worden gedeeld. Meer informatie over de soorten materialen die u kunt delen.

Aankopen doen is eenvoudig. Het instellen van limieten ook.

Met het delen van aankopen worden de kosten voor alle nieuwe aankopen van de iTunes Store, Apple Books en de App Store van de rekening van het gezinshoofd afgeschreven. Maar het gezinshoofd heeft nog altijd het laatste woord. Schakel 'Vraag om te kopen' in voor de kinderen van het gezin. Wanneer een kind een aankoop start, wordt een melding verstuurd naar het gezinshoofd. Die kan dan de download bekijken en rechtstreeks op zijn of haar apparaat de aankoop goedkeuren of weigeren. Dit geldt voor zowel aankopen als gratis downloads.

Zij vragen wat ze willen

Voordat uw kinderen iets kunnen kopen, hebben ze eerst uw toestemming nodig.

U antwoordt, waar u ook bent

Er wordt een melding weergegeven op uw apparaat. U ziet wat het verzoek inhoudt en keurt het goed of wijst het af.

Een abonnement op Apple Music voor het hele gezin.

Met een Apple Music-gezinsabonnement geniet uw gezin van onbeperkte toegang tot Apple Music op hun apparaten. Ieder gezinslid krijgt volledig toegang tot de Apple Music-bibliotheek, waar meer dan 40 miljoen nummers in staan. Elk gezinslid krijgt daarnaast een eigen account met een persoonlijke muziekbibliotheek en aanbevelingen van experts. Kortom, de muziekwereld gaat open voor het hele gezin.

Een iCloud-opslagabonnement delen met uw gezin.

U kunt nu een iCloud-opslagabonnement delen met uw hele gezin. Kies een abonnement van 200 GB of 2 TB, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om foto's, video's, documenten en meer te bewaren. U kunt heel makkelijk zien hoeveel ruimte iedereen gebruikt en u kunt altijd overstappen op een ruimer abonnement. Meer informatie over abonnementen en prijzen van iCloud-opslag.

Als u een opslagabonnement deelt, hebben andere gezinsleden geen toegang tot uw materiaal, tenzij u het deelt. Als een volwassen gezinslid meer ruimte nodig heeft of een eigen iCloud-opslag wil gebruiken, dan kan diegene zelf een abonnement kiezen en toch deel uit blijven maken van het gezin.

Locaties delen en apparaten vinden

Mensen in uw gezinsgroep kunnen locaties delen en andere gezinsleden helpen zoekgeraakte apparaten terug te vinden.

Weet waar alle gezinsleden zich bevinden.

Met Delen met gezin kunt u automatisch uw locatie delen met de rest van het gezin. Als u wat later aankomt in een restaurant of als u wilt weten of uw kind op tijd was voor muziekles, gebruikt u de Zoek mijn-app of de Berichten-app om een oogje in het zeil te houden.

Als u privacy wilt, kunt u tijdelijk stoppen met het delen van uw locatie door Deel mijn locatie uit te schakelen in de Zoek mijn-app.

Zoek de apparaten van alle gezinsleden.

Wanneer iedereen kan helpen met zoeken, is het nog makkelijker om verloren apparaten van gezinsleden te vinden. Elk gezinslid kan met 'Delen met gezin' en 'Zoek mijn [apparaat]' het verloren apparaat van een ander gezinslid helpen zoeken. Hun apparaten worden weergegeven in één lijst in de Zoek mijn-app en op iCloud.com. Een verloren of gestolen iPhone, iPad, Apple Watch of Mac terugvinden was dus nooit eerder zo gemakkelijk.

Zorg dat iedereen op de hoogte blijft.

Nadat u het gezin hebt geconfigureerd, wordt er automatisch op alle apparaten van de gezinsleden een gedeeld album aangemaakt in de app Foto's. Iedereen kan dan wanneer hij of zij dat wil foto's, video's en opmerkingen toevoegen aan het album en een melding ontvangen wanneer er iets nieuws wordt toegevoegd.

'Delen met gezin' stelt ook een gezinsagenda in waar iedereen evenementen en afspraken kan inzien, toevoegen en wijzigen. Bovendien ontvangt iedereen een melding als er veranderingen zijn. De gezinsleden kunnen met de app Herinneringen herinneringen naar gezinsleden sturen op basis van tijd en locatie. Iedereen weet dus wanneer het film- of pizza-avond is of wanneer een uitstapje naar zee is gepland.

Als u het fotoalbum, de agenda of de herinneringen van het gezin niet wilt delen, kunt u zich daarvoor rechtstreeks vanaf uw apparaat afmelden of via iCloud.com.

Kijk hoe uw gezin hun apparaten gebruikt.

Via 'Delen met gezin' kunt u onder andere muziek, films en apps met uw gezin delen, en dit werkt nu ook met Schermtijd. U kunt direct vanaf uw apparaat rapporten bekijken en instellingen aanpassen voor de kinderen in uw gezin.

Als u al lid bent van een gezinsgroep, gaat u naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tikt u op de naam van uw kind. Als u een Apple ID voor uw kind moet aanmaken, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin' > 'Schermtijd'.

Of als 'Delen met gezin' nog niet is geconfigureerd, tikt u op 'Configureer schermtijd voor gezin' en volgt u de instructies om een kind toe te voegen en uw gezin te configureren. U kunt op elk gewenst moment gezinsleden toevoegen via de instellingen voor 'Delen met gezin'.

Om Schermtijd voor 'Delen met gezin' te gebruiken, moet u gezinshoofd of ouder/voogd in uw gezinsgroep zijn en iOS 12 of hoger gebruiken. Uw kind moet jonger zijn dan 18, lid zijn van uw gezinsgroep met een eigen Apple ID en iOS 12 of hoger gebruiken.

Kinderen jonger dan 13 kunnen ook een account hebben.

Kinderen jonger dan 13 kunnen een eigen Apple ID hebben. Als ouder of voogd kan het gezinshoofd de Apple ID van het kind aanmaken en het kind toevoegen aan de gezinsgroep. 'Vraag om te kopen' is standaard ingeschakeld en het gezinshoofd kan ook het materiaal beperken waartoe kinderen op hun apparaten toegang hebben. Hiervoor gebruikt het gezinshoofd Beperkingen voor materiaal en privacy op een iOS-apparaat of Ouderlijk toezicht in macOS en iTunes.

Meer informatie.

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud is ingelogd. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op maximaal tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn.

iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet al het materiaal kan worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.