Delen met gezin

Deel uw favoriete media en bestanden met uw dierbaren.

Via Delen met gezin kunnen maximaal zes gezinsleden elkaars aankopen bij de iTunes Store, Apple Books en App Store, een Apple Music-gezinsabonnement en een iCloud-opslagabonnement delen. Uw gezin kan ook een fotoalbum, een agenda en herinneringen delen en zelfs elkaar helpen bij het zoeken naar zoekgeraakte apparaten.

Geef iedereen z'n plek.

Een volwassene in uw gezin, het gezinshoofd, kiest een functie uit die uw gezin met elkaar kan delen en nodigt de gezinsleden hier ook voor uit. Nadat de gezinsleden zijn aangemeld, wordt Delen met gezin automatisch op ieders apparaat geïnstalleerd. Als u wilt, kunt u vervolgens meer voorzieningen delen met uw gezin. Het gezinshoofd kan te allen tijde de instellingen voor Delen met gezin bijwerken.

Een functie kiezen

iPhone waarop het scherm 'Aan de slag' voor Delen met gezin wordt getoond

Een uitnodiging versturen

iPhone waarop het scherm 'Delen met gezin' met gezinsleden wordt getoond

De configuratie is een fluitje van een cent.

U kunt 'Delen met gezin' gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger, een Mac met OS X Yosemite of hoger en iTunes 12 of een pc met iCloud voor Windows

• Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]'. Tik vervolgens op 'Stel 'Delen met gezin' in' > 'Aan de slag' en volg daarna de instructies op het scherm. Als u iOS 10.2 of lager hebt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Stel Delen met gezin in' en volgt u de instructies op het scherm.
  • Ga op uw Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud', klik op 'Configureer gezin' en volg de instructies op het scherm.

U kunt Delen met gezin ook configureren als u zich aanmeldt voor een Apple Music-gezinsabonnement of als u een iCloud-opslagabonnement koopt om te delen met uw gezin.

Alle aankopen van het gezin op alle apparaten van de gezinsleden.

Zodra u het delen van aankopen hebt geconfigureerd, worden de aangeschafte nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die door gezinsleden zijn gekocht, onmiddellijk beschikbaar voor alle andere gezinsleden. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe aankopen. Het materiaal verschijnt bij elk gezinslid automatisch op het tabblad 'Aankopen' in de iTunes Store, Apple Books of App Store. Selecteer het gezinslid in wiens collectie u wilt zoeken en download het gewenste materiaal om het af te spelen. Andere gezinsleden hebben op dezelfde manier toegang tot uw eigen collectie. Als u aankopen privé wilt houden, kunt u items verbergen of uw aankopen niet delen in de instellingen van Delen met gezin.

Aankopen vanuit apps kunnen niet met uw gezinsleden worden gedeeld. Meer informatie over de soorten materialen die u kunt delen.

Aankopen doen is eenvoudig. Het instellen van limieten ook.

Met het delen van aankopen worden de kosten voor alle nieuwe aankopen van de iTunes Store, Apple Books en App Store van de rekening van het gezinshoofd afgeschreven. Maar het gezinshoofd heeft nog altijd het laatste woord. Schakel 'Vraag om te kopen' in voor de kinderen van het gezin. Wanneer een kind een aankoop start, wordt een melding verstuurd naar het gezinshoofd. Deze persoon kan dan het gedownloade bestand bekijken en rechtstreeks op zijn of haar apparaat de aankoop goedkeuren of weigeren. Dit geldt voor zowel aankopen als gratis downloads.

Zij vragen wat ze willen

iPhone waarop de melding 'Om toestemming vragen' wordt getoond

Voordat uw kinderen iets kunnen kopen, hebben ze eerst uw toestemming nodig.

U antwoordt, waar u ook bent

iPhone waarop een gezinshoofd of ouder/voogd wordt getoond die 'Vraag om te kopen' van het kind ontvangt

Er wordt een melding weergegeven op uw apparaat. U ziet wat het verzoek inhoudt en keurt het goed of wijst het af.

Een abonnement op Apple Music voor het hele gezin.

Met een Apple Music-gezinsabonnement geniet uw gezin van onbeperkte toegang tot Apple Music op hun apparaten. Ieder gezinslid krijgt volledig toegang tot de Apple Music-bibliotheek, waar meer dan 40 miljoen nummers in staan. Elk gezinslid krijgt daarnaast een eigen account met een persoonlijke muziekbibliotheek en aanbevelingen van experts. Kortom, de muziekwereld gaat open voor het hele gezin.

Mac waarop muziekaanbevelingen 'Voor jou' wordt getoond en een iPhone met de lijst 'Luistert naar' van een gezinslid

Een iCloud-opslagabonnement delen met uw gezin.

U kunt nu een iCloud-opslagabonnement delen met uw hele gezin. Kies een abonnement van 200 GB of 2 TB, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om foto's, video's, documenten en meer te bewaren. U kunt heel makkelijk zien hoeveel ruimte iedereen gebruikt en u kunt altijd overstappen op een ruimer abonnement. Meer informatie over abonnementen en prijzen van iCloud-opslag.

Als u een opslagabonnement deelt, hebben andere gezinsleden geen toegang tot uw materiaal, tenzij u het deelt. Als een volwassen gezinslid meer ruimte wil of een eigen iCloud-opslag wil gebruiken, dan kan diegene zelf een abonnement kiezen of blijven deelnemen aan het gezinsabonnement.

iPhone waarop het scherm 'Zoek mijn vrienden' wordt getoond

Weet waar alle gezinsleden zich bevinden.

Met Delen met gezin kunt u uw locatie automatisch delen met de rest van het gezin. Als u later gaat aankomen in het restaurant of wilt weten of uw kind aanwezig is bij de muziekles, gebruikt u Zoek mijn vrienden of de app Berichten om elkaar te volgen.

Als u privacy nodig hebt, kunt u ervoor kiezen om uw locatie tijdelijk niet meer te delen door 'Deel mijn locatie' in de instellingen van iCloud uit te schakelen.

iPhone waarop het scherm 'Zoek mijn iPhone' wordt getoond

Zoek de apparaten van alle gezinsleden.

Wanneer iedereen kan helpen met zoeken, is het nog makkelijker om verloren apparaten van gezinsleden te vinden. Elk gezinslid kan met Delen met gezin en Zoek mijn iPhone het verloren apparaat van een ander gezinslid helpen zoeken. De apparaten van gezinsleden verschijnen in een enkele lijst in de app Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Een verloren of gestolen iPhone, iPad of Mac terugvinden was dus nooit eerder zo gemakkelijk.

Zorg dat iedereen op de hoogte blijft.

Nadat u het gezin hebt geconfigureerd, wordt er automatisch op alle apparaten van de gezinsleden een gedeeld album aangemaakt in de app Foto's. Iedereen kan dan wanneer hij of zij dat wil foto's, video's en opmerkingen toevoegen aan het album en een melding ontvangen wanneer er iets nieuws wordt toegevoegd.

Delen met gezin stelt ook een gezinsagenda in waar iedereen evenementen en afspraken kan inzien, toevoegen en wijzigen. Bovendien ontvangt iedereen een melding als er veranderingen zijn. De gezinsleden kunnen met de app Herinneringen herinneringen naar gezinsleden sturen op basis van tijd en locatie. Iedereen weet dus wanneer het film- of pizza-avond is of wanneer een uitstapje naar zee is gepland.

Als u het fotoalbum, de agenda of de herinneringen van het gezin niet wilt delen, kunt u zich daarvoor rechtstreeks vanaf uw apparaat afmelden of via iCloud.com.

Mac waarop het gedeelde gezinsalbum wordt getoond en iPhone waarop de gedeelde gezinsagenda wordt getoond

Kijk hoe uw gezin hun apparaten gebruikt.

Via Delen met gezin kunt u onder andere muziek, films en apps met uw gezin delen, en dit werkt nu ook met Schermtijd. U kunt direct vanaf uw apparaat rapporten bekijken en instellingen aanpassen voor de kinderen in uw gezin.

Als u al lid bent van een gezinsgroep, gaat u naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tikt u op de naam van uw kind. Als u een Apple ID voor uw kind moet aanmaken, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin' > 'Schermtijd'.

Of als Delen met gezin nog niet is geconfigureerd, tikt u op 'Configureer schermtijd voor gezin' en volgt u de instructies om een kind toe te voegen en uw gezin te configureren. U kunt op elk gewenst moment gezinsleden toevoegen via de instellingen voor Delen met gezin.

Om Schermtijd voor Delen met gezin te gebruiken, moet u gezinshoofd of ouder/voogd in uw gezinsgroep zijn en iOS 12 gebruiken. Uw kind moet jonger zijn dan 18, lid zijn van uw gezinsgroep met een eigen Apple ID en iOS 12 gebruiken.

Kinderen jonger dan 13 kunnen ook een account hebben.

Kinderen jonger dan 13 kunnen een eigen Apple ID hebben. Als ouder of voogd kan het gezinshoofd de Apple ID van het kind aanmaken en het kind toevoegen aan de gezinsgroep. Vraag om te kopen is standaard ingeschakeld en het gezinshoofd kan ook het materiaal beperken waartoe kinderen op hun apparaten toegang hebben. Hiervoor gebruikt het gezinshoofd Beperkingen voor materiaal en privacy op een iOS-apparaat of Ouderlijk toezicht in macOS en iTunes.

Meer informatie.

Delen met gezin vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud is ingelogd. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken op maximaal tien apparaten per account worden gedownload. Van deze tien apparaten mogen er maximaal vijf een computer zijn.

iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van Delen met gezin of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet alle materiaal kan via 'Delen met gezin' worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.