iCloud Drive configureren

De documenten die u in iCloud Drive bewaart, worden op alle apparaten up-to-date gehouden en kunnen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc en op iCloud.com worden geopend.

Voordat u begint

1. Werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS en uw Mac naar de nieuwste versie van macOS.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  4. Als u een Windows-pc hebt, werkt u deze bij naar Windows 7 of hoger en downloadt u iCloud voor Windows.

Als u een apparaat hebt dat niet kan worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of macOS, raadpleegt u de minimale systeemvereisten voor het gebruik van iCloud Drive.

Aan de slag

Configureer iCloud Drive overal waar u de bestanden wilt openen en wijzigen.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Veeg over het scherm om iCloud Drive in te schakelen.

U vindt uw iCloud Drive-bestanden in de Bestanden-app

Als u iOS 10 of iOS 9 gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'iCloud Drive'. Schakel iCloud Drive in en tik op 'Op beginscherm'. U vindt uw bestanden dan in de iCloud Drive-app.

Op een Mac

1. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en selecteer 'iCloud'.
  2. Log indien nodig in met uw Apple ID.
  3. Selecteer 'iCloud Drive'.

Als u de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' op uw Mac wilt toevoegen aan iCloud Drive, werkt u de Mac bij naar macOS Sierra of hoger en schakelt u vervolgens "Map 'Bureaublad' en 'Documenten'" in. U kunt de bestanden op de Mac vinden op uw bureaublad en in de map 'Documenten' in Finder onder 'iCloud'. Als u een tweede Mac-bureaublad toevoegt, worden de bestanden van de tweede Mac niet automatisch samengevoegd met die van de eerste Mac. Ga in iCloud Drive naar de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' en zoek daar naar een map met de naam van uw tweede Mac.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Selecteer 'Pages', 'Numbers' of 'Keynote'. U wordt gevraagd of u de upgrade naar iCloud Drive wilt uitvoeren.
  3. Klik op 'Werk bij naar iCloud Drive'.

Op een Windows-pc

Nadat u iCloud op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac hebt geïnstalleerd, kunt u het configureren op uw Windows-pc.

1. Ga naar 'Start' en open achtereenvolgens 'Apps' of 'Programma's' en 'iCloud voor Windows'.
  2. Voer uw Apple ID in om in te loggen bij iCloud.
  3. Selecteer 'iCloud Drive' en klik vervolgens op 'Toepassen'.

Wat kan ik nu doen?

Wanneer u iCloud Drive hebt geconfigureerd, worden alle documenten die u al in iCloud hebt bewaard, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. Op de iPhone, iPad, iPod touch en op iCloud.com worden uw bestanden bewaard in de Bestanden-app, en in de apps Pages, Numbers en Keynote. Als u de bestanden niet in deze apps vindt, worden ze mogelijk bewaard op een apparaat waarop iCloud Drive niet is ingeschakeld.

Lees hier meer over het gebruik van iCloud Drive.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.