Op een nieuw apparaat inloggen met uw Apple ID

Haal het meeste uit uw Apple-apparaat. Log in met uw Apple ID om gebruik te kunnen maken van iCloud, de iTunes en App Store en nog veel meer.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt voor toegang tot alle Apple-services. U hebt al een Apple ID als u Apple-services gebruikt, zoals de iTunes en de App Stores, Apple Music, iCloud, iMessage en FaceTime. U hoeft dan geen nieuwe Apple ID aan te maken.

Inloggen wanneer u uw nieuwe apparaat instelt

Als u uw nieuwe iPhone, iPad, iPod touch of Mac inschakelt en instelt, wordt er een bericht met een Apple ID-inlogverzoek weergegeven. Nadat u hebt ingelogd, worden alle Apple-services op uw apparaat automatisch ingesteld, waaronder iCloud, Zoek mijn iPhone, de iTunes en App Stores, iMessage, FaceTime en Game Center.

Als u uw inlogvoorkeuren later wilt wijzigen, bijvoorbeeld als u voor iCloud en iTunes verschillende Apple ID’s wilt gebruiken, dan kan dit op uw apparaat onder Instellingen of Systeemvoorkeuren.

Als u uw apparaat al hebt ingesteld, volgt deze stappen om vanuit iCloud, de iTunes en App Stores, iMessage, FaceTime of Game Center in te loggen bij uw Apple ID.

Inloggen bij de iTunes en App Store

Als u inlogt bij de iTunes en App Store, kunt u via Apple Music genieten van muziek, films. tv-shows en muziekstations op verzoek. Ontdek een goed boek met iBooks of ontdek uw nieuwe favoriete podcast. Met uw Apple ID kunt u genieten van alle entertainment waar u via de iTunes Store en de App Store op al uw apparaten toegang toe hebt.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > iTunes en App Store. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  • Ga op uw Mac naar iTunes >   Log in. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Mogelijk moet u uw creditcard- of andere betalingsgegevens invoeren om uw account te voltooien.

U kunt met maximaal één Apple ID zijn ingelogd bij de iTunes en App Store; ook kunt u inhoud die u met een andere Apple ID hebt gekocht niet updaten.

Inloggen bij iCloud

Als u met uw Apple ID inlogt bij iCloud, hebt u op al uw apparaten altijd toegang tot uw belangrijke content. Dankzij iCloud-fotobibliotheek en iCloud Drive worden al uw foto’s, video’s en documenten veilig bewaard en bijgewerkt. Met Delen met gezin kunt u moeiteloos muziek, films, foto’s en meer delen met iedereen in het gezin. En met Zoek mijn iPhone kunt u zelfs uw apparaat opsporen als u het kwijt bent.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > iCloud. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  • Ga op de Mac naar Systeemvoorkeuren > iCloud. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Nadat u met uw Apple ID bent ingelogd bij iCloud, kunt u belangrijke gegevens, zoals uw contacten, agenda’s, notities, foto’s etc., automatisch bewaren en er een reservekopie van maken.

Inloggen bij iMessage, FaceTime en Game Center

Als u inlogt bij iMessage, FaceTime en Game Center, kunt u met uw vrienden en familie communiceren en delen. Velen onder ons hebben meerdere e-mailadressen waarop mensen ons kunnen bereiken. Maak contact houden met mensen nog gemakkelijker door andere e-mailadressen die u veel gebruikt toe te voegen.

iMessage

Stuur berichten naar en ontvang berichten van mensen met Apple-apparaten. Ga om in te loggen naar Instellingen > Berichten en verschuif de balk vervolgens om iMessage in te schakelen. U kunt andere e-mailadressen toevoegen door op Sturen en ontvangen te tikken.

FaceTime

Voer videogesprekken via uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Ga om in te loggen naar Instellingen > FaceTime > Gebruik uw Apple ID voor FaceTime. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Game Center

Speel spelletjes en maak vrienden vanaf al uw Apple-apparaten met Game Center. Ga om in te loggen naar Instellingen > Game Center > Log in. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Verschillende Apple ID’s gebruiken voor iCloud en iTunes

We raden u aan om voor alle Apple-services op uw apparaat dezelfde Apple ID te gebruiken (dus ook voor de iTunes en App Stores en iCloud). Het gebruik van meerdere Apple ID’s kan verwarrend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt. Als u meerdere Apple ID’s hebt, kunt u deze niet samenvoegen.

Maar als u al verschillende Apple ID’s hebt die u wilt gebruiken met iCloud en de iTunes en App Stores, kunt u nog steeds profiteren van alle voordelen die uw Apple ID te bieden heeft.

• Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar Instellingen > iCloud en log in met de Apple ID die u wilt gebruiken voor iCloud. Ga terug naar Instellingen > iTunes en App Store en log in met de Apple ID die u wilt gebruiken met iTunes.
  • Ga op uw Mac naar Systeemvoorkeuren > iCloud en log in met de Apple ID die u wilt gebruiken met iCloud. Ga naar iTunes >   Log in en log in met de Apple ID die u wilt gebruiken met iTunes.

Als u meerdere Apple ID’s gebruikt en een apparaat wilt herstellen van een reservekopie, dan kunt u meer leren over iCloud en iTunes-reservekopieën.

Meer informatie

Als u uw Apple-services wilt delen met een familielid, kunt u Delen met gezin instellen. Via Delen met gezin kunnen tot wel zes gezinsleden elkaars aankopen bij de iTunes, iBooks Store en App Store delen zonder accounts te hoeven delen.

Als u de accountgegevens van uw Apple ID moet wijzigen, kunnen we u helpen gebruikersnaam, wachtwoord, betalingsgegevens, geboortedatum etc. bij te werken.

We kunnen u ook helpen als u uw Apple ID of uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten.

Laatst gewijzigd op: