Inloggen met uw Apple ID

Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot alle Apple voorzieningen en die al uw apparaten feilloos laat samenwerken.

Gebruik altijd en overal dezelfde Apple ID als u inlogt. Als u Apple voorzieningen zoals de iTunes Store en App Store, Apple Music, iCloud, iMessage en FaceTime gebruikt, hebt u al een Apple ID en hoeft u geen nieuwe aan te maken.

Inloggen als u uw nieuwe apparaat configureert

Als u uw nieuwe iPhone, iPad, iPod touch of Mac inschakelt en configureert, ziet u een bericht met de vraag in te loggen met uw Apple ID. Als u bent ingelogd, worden alle Apple voorzieningen automatisch geconfigureerd op uw apparaat.

Als u uw inlogvoorkeuren later wilt wijzigen (u wilt bijvoorbeeld verschillende Apple ID's gebruiken voor iCloud en iTunes), gaat u op uw apparaat naar 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren'.

Als u uw apparaat al hebt geconfigureerd, kunt u vanuit 'Instellingen' op uw iPhone, iPad en iPod touch eenvoudig inloggen. Op uw Mac kunt u via elke afzonderlijke voorziening eenvoudig inloggen.

Als u voor de eerste keer inlogt bij de iTunes Store en App Store, moet u mogelijk een creditcard of andere betaalinformatie toevoegen om uw account te beveiligen. U kunt met slechts één Apple ID tegelijkertijd inloggen bij de iTunes Store en App Store, of het materiaal dat u koopt bijwerken met een andere Apple ID.

Inloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Werk voordat u begint uw apparaat bij naar het nieuwste iOS-versie.

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, kunt u op één plek inloggen bij iCloud, de iTunes Store en App Store, iMessage, FaceTime en andere Apple voorzieningen.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Log in op je [apparaat]'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Als u uw account beschermt met twee-factor-authenticatie, voert u de zescijferige verificatiecode in om het inloggen te voltooien.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, volgt u deze stappen om afzonderlijk bij de Apple voorzieningen in te loggen.

iCloud
Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

iTunes en App Store

iTunes en App Store
Ga naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

iMessage
Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' in. Als u andere adressen wilt toevoegen, tikt u op 'Stuur en ontvang via'.

FaceTime
Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' > 'Gebruik je Apple ID voor FaceTime'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

Inloggen op uw Mac

Zorg ervoor dat u bijwerkt naar de nieuwste macOS-versie. Log vervolgens in bij al uw afzonderlijke Apple voorzieningen met dezelfde Apple ID.

iCloud
Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

iTunes-symbool

iTunes
Ga naar 'iTunes' > 'Account' > 'Log in'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

iMessage
Ga naar 'Berichten' > 'Voorkeuren' > 'Accounts'. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.

FaceTime-symbool

FaceTime
Open FaceTime en voer uw Apple ID en wachtwoord in. Klik op 'Log in'.

Verschillende Apple ID's gebruiken voor iCloud en iTunes

We raden aan dat u dezelfde Apple ID gebruikt voor alle Apple voorzieningen op uw apparaat, inclusief de iTunes Store, App Store en iCloud. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan misleidend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt.

Als u al verschillende Apple ID's hebt die u wilt gebruiken met iCloud en de iTunes Store en App Store, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

• Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Log in op je [apparaat]'. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga terug naar 'Instellingen', scrol naar beneden en tik op 'iTunes en App Stores'. Tik op 'Apple ID: [uw naam]' > 'Log uit'. Log vervolgens in met de Apple ID die u voor iTunes wilt gebruiken.
  • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' en logt u in met de Apple ID die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga terug naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Stores' en log in met de Apple ID die u voor iTunes wilt gebruiken.

Op uw Mac gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en logt u in met de Apple ID die u voor iCloud wilt gebruiken. Ga naar 'iTunes' > 'Account' > 'Log in'. Voer de Apple ID in die u voor iTunes wilt gebruiken.

Als u meerdere Apple ID's gebruikt en uw apparaat wilt herstellen vanaf een reservekopie, leest u hier meer over iCloud- of iTunes-reservekopieën.

Als u meerdere Apple ID's hebt, kunt u deze niet samenvoegen.

Meer informatie

Als u uw Apple aankopen of voorzieningen wilt delen met een familielid, kunt uDelen met gezin configureren. Delen met gezin maakt het makkelijk voor maximaal zes personen om elkaars aankopen bij de iTunes Store, iBooks Store en App Store, een Apple Music-abonnement en een iCloud-opslagabonnement te delen zonder accounts te delen.

Als u de accountgegevens van uw Apple ID moet wijzigen, kunnen we u helpen uw gebruikersnaam, wachtwoord, betaalgegevens, geboortedatum en meer te wijzigen.

U kunt ook hulp krijgen als u uw Apple ID of uw Apple ID-wachtwoord bent vergeten.