Een Apple ID configureren voor iCloud en iTunes

Lees hier meer over Apple ID’s, inclusief hoe u een Apple ID gebruikt met Apple-voorzieningen, zoals iCloud en de iTunes Store. Lees ook hoe u de Apple ID wijzigt die u gebruikt om in te loggen bij voorzieningen op een iPhone.

Een Apple ID is het e-mailadres dat u als inlognaam gebruikt voor vrijwel alle Apple-gerelateerde activiteiten, zoals het gebruik van iCloud voor het bewaren van materiaal, de aankoop van nummers in de iTunes Store en de download van apps vanaf de App Store.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch configureert, kunt u dezelfde Apple ID gebruiken voor iCloud-voorzieningen en aankopen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store. U kunt ook een Apple ID voor iCloud-voorzieningen gebruiken en een andere Apple ID voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de cloud en iTunes Match). U geniet van alle voordelen van iCloud, ongeacht of u nu dezelfde Apple ID of verschillende Apple ID’s voor iCloud en aankopen in Stores gebruikt. Als u de Apple ID wilt wijzigen waarmee u bij iCloud of iTunes op een iPhone, iPad of iPod touch bent ingelogd, logt u uit en gebruikt u de onderstaande stappen om opnieuw in te loggen met de bijgewerkte Apple ID.

Dezelfde Apple ID voor zowel aankopen in Stores als iCloud gebruiken (aanbevolen)

We raden u aan dezelfde Apple ID voor aankopen in Stores en iCloud te gebruiken. Het gebruik van meerdere Apple ID’s kan misleidend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Voer de Apple ID in die u gebruikt voor iTunes in de configuratievensters wanneer u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Deze wordt gebruikt voor aankopen in Stores en iCloud.
  2. Voer een Apple ID in Instellingen > iCloud en Instellingen > iTunes en App Store in als u de configuratie hebt overgeslagen.

Mac of pc

1. Voer uw Apple ID op een computer in:
    • Mac: voer uw Apple ID in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud in.
    • Windows 8: voer uw Apple ID in het iCloud-configuratiescherm in. Het iCloud-configuratiescherm openen:
      1. Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk Charms weer te geven.
      2. Klik op de charm Zoeken.
      3. Klik vervolgens op het iCloud-configuratiescherm aan de linkerkant.
    • Windows 7 en Vista: voer dezelfde Apple ID in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud in.
  2. Voer uw Apple ID in iTunes in:
    • iTunes 10: Store > Log in.
    • iTunes 11 of hoger: iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Als u Windows 7 of 8 gebruikt en de menu’s niet kunt zien, leest u hoe u iTunes-menu’s inschakelt.

Een verschillende Apple ID voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken

U kunt verschillende Apple ID’s voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken en toch genieten van alle voordelen van iCloud.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken wanneer u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Als u de configuratie-assistent niet hebt uitgevoerd, logt u in bij Instellingen > iCloud en voert u de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken.
  2. Log bij Instellingen > iTunes en App Store in met de Apple ID die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores. U moet wellicht eerst uitloggen om de Apple ID te wijzigen.

Mac of pc

1. Voer de Apple ID in die u met iCloud op de computer wilt gebruiken:
    • Mac: voer uw Apple ID in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud in.
    • Windows 8: voer uw Apple ID in het iCloud-configuratiescherm in. Het iCloud-configuratiescherm openen:
      1. Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk Charms weer te geven.
      2. Klik op de charm Zoeken.
      3. Klik vervolgens op het iCloud-configuratiescherm aan de linkerkant.
    • Windows 7 en Vista: voer dezelfde Apple ID in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud in.
  2. Voer in iTunes de Apple ID in die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores:
    • iTunes 10: Store > Log in.
    • iTunes 11 of hoger: iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Als u Windows 7 of 8 gebruikt en de menu’s niet kunt zien, leest u hoe u iTunes-menu’s inschakelt.

Zodra een apparaat of computer is gekoppeld aan uw Apple ID voor uw iTunes Store-account, kunt u dat apparaat of die computer niet meer koppelen aan een andere Apple ID gedurende 90 dagen.

Meer informatie

Lees meer over de Apple ID.

Als u een andere Apple ID voor iTunes en iCloud gebruikt en een reservekopie wilt terugzetten, voert u eerst uw Apple ID voor iCloud in. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart, wordt u gevraagd de Apple ID in te voeren die u bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store gebruikt. Lees meer over reservekopieën in iCloud en iTunes.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: