Inloggen met uw Apple ID

Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot alle Apple voorzieningen en die al uw apparaten feilloos laat samenwerken. Nadat u bent ingelogd, kunt u de App Store, iCloud, iMessage, Apple Music, Apple TV+ en meer gebruiken.

Wilt u 'Log in met Apple' gebruiken in apps of op websites van derden? Lees wat u moet doen

Inloggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Log in op je [apparaat]'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar uw vertrouwde apparaat of telefoonnummer wordt gestuurd en voltooi het inloggen.

Als u al bent ingelogd bij iCloud op de iPhone die is gekoppeld aan uw Apple Watch, wordt u automatisch ingelogd bij die Apple ID. Meer informatie over het configureren van en inloggen op uw Apple Watch

Inloggen op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Log in'.
  3. Voer uw Apple ID en wachtwoord in.
  4. Voer, wanneer daarom wordt gevraagd, de zescijferige verificatiecode in die naar uw vertrouwde apparaat of telefoonnummer wordt gestuurd en voltooi het inloggen.

Inloggen op uw Apple TV

1. Kies 'Instellingen' op het beginscherm.
  2. Kies vervolgens 'Gebruikers en accounts' en selecteer 'Voeg nieuwe gebruiker toe…'
  3. Selecteer 'Voer nieuw in…' en volg de instructies op het scherm.

Meer informatie over welke voorzieningen u op Apple TV kunt gebruiken met uw Apple ID.

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt op een Apple TV (2e of 3e generatie), moet u mogelijk naast uw wachtwoord ook een verificatiecode invoeren. Ontdek hoe u een verificatiecode kunt ontvangen op uw vertrouwde apparaat of deze code naar uw vertrouwde telefoonnummer laat verzenden.

Inloggen in apps en op andere apparaten

U kunt uw Apple ID op sommige apparaten van derden gebruiken om in te loggen bij Apple voorzieningen, zoals Apple Music, Apple TV, de Apple TV-app en meer.

Afhankelijk van uw apparaat moet u mogelijk een app-specifiek wachtwoord gebruiken.

Inloggen om Apple Music, de Apple TV-app en meer op uw andere apparaten te gebruiken

U kunt inloggen bij Apple Music in Android of inloggen bij de Apple TV-app op uw smart-tv of streamingapparaat.

Op uw Windows-pc kunt u inloggen bij iTunes voor Windows om films en tv-programma's te kopen of naar nummers op Apple Music te luisteren.

Inloggen om iCloud op uw andere apparaten te gebruiken

Op uw Windows-pc kunt u iCloud voor Windows configureren en vervolgens inloggen voor toegang tot foto's, documenten en meer.

U kunt ook inloggen op iCloud.com vanuit uw browser. Lees welke iCloud.com-functies beschikbaar zijn op uw apparaat.

'Log in met Apple' gebruiken in apps en op websites van derden

Als u de knop 'Log in met Apple' ziet voor een deelnemende app of website, kunt u uw bestaande Apple ID gebruiken om snel een account aan te maken en in te loggen. Lees hoe u gebruik kunt maken van Log in met Apple.

Wanneer u voor het eerst inlogt bij de App Store en andere mediavoorzieningen, moet u mogelijk eerst een creditcard of andere betaalmethode toevoegen. U kunt niet met meer dan één Apple ID tegelijkertijd inloggen bij de App Store en andere mediavoorzieningen, en u kunt gekochte materialen ook niet bijwerken met een andere Apple ID. Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, wordt u mogelijk gevraagd om een upgrade uit te voeren naar twee-factor-authenticatie op een in aanmerking komend apparaat.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.