המדריך למשתמש ב-Mac
- ברוכים הבאים
- מה חדש ב-macOS 27
-
- מבוא להמשכיות
- שימוש ב‑AirDrop לשליחת פריטים למכשירים קרובים
- העברת משימות בין מכשירים עם Handoff
- שליטה ב-iPhone מה-Mac
- העתקה והדבקה בין מכשירים
- הזרמת וידאו ושמע באמצעות AirPlay
- ביצוע וקבלה של שיחות והודעות טקסט ב-Mac
- שימוש בחיבור לאינטרנט של ה-iPhone עם ה-Mac
- שיתוף סיסמת הרשת האלחוטית עם מכשיר אחר
- שימוש ב‑iPhone כמצלמת רשת
- הוספת איורים, תמונות וסריקות מה-iPhone או מה-iPad
- ביטול הנעילה של ה‑Mac עם Apple Watch
- שימוש ב‑iPad כצג שני
- שימוש במקלדת אחת ועכבר אחד כדי לשלוט ב-Mac וב-iPad
- סנכרון מוזיקה, ספרים ועוד בין מכשירים
-
- תחילת העבודה
-
- מאפייני נגישות לראייה
- תחילת השימוש ב‑VoiceOver
- רוצה להסתכל מקרוב על דברים בסביבה?
- הגדלת פריטים במסך ה-Mac
- הגדלת גודל הגופן והאייקונים
- כוונון צבעי התצוגה
- ניתן להגדיל מלל וצבעים באמצעות ריחוף עליהם
- האזנה למלל או שינוי המראה שלו ביישומים
- התאמה אישית של תנועות במסך
- הגדלת תצוגת הפריטים במסך
- כך הופכים את המצביע לקל יותר לראות
- לאפשר ל-Mac להקריא מלל שמופיע במסך
- משאבים בשביל ה‑Mac
- זכויות יוצרים וסימנים מסחריים
- משאבים עבור מכשירי Apple שלך
מחיקת משתמש או קבוצה ב‑Mac
אם הינך מוגדר/ת כמנהל/ת מערכת, תוכל/י למחוק משתמשים שאינך מעוניין/ת עוד שתהיה להם גישה ל‑Mac. ניתן גם למחוק קבוצות שאינך רוצה בהן.
ב‑Mac, יש ללחוץ על תפריט Apple
> ״הגדרות המערכת״ ואז ללחוץ על ״משתמשים וקבוצות״בסרגל הצד. (ייתכן שיהיה צורך לגלול מטה.)
לחץ/י על
לצד המשתמש או הקבוצה שברצונך למחוק ואז לחץ/י על ״מחיקת משתמש/ת״ או ״מחיקת הקבוצה״.
הערה: אם משתמש כלשהו מחובר ל‑Mac זה כעת, לא ניתן לבחור בו.
משתמשים לשיתוף בלבד נמחקים מיד. עבור חשבונות אחרים, יש לבצע אחת מהפעולות הבאות:
שמירה של תיקיית הבית כדמות כונן: יש לבחור ״שמור את תיקיית הבית בדמות כונן״ ואז ללחוץ על ״מחיקת משתמש״. פעולה זו תגרום לכך שכל המסמכים והפרטים של המשתמש יישמרו בארכיון, כך שניתן יהיה לשחזר את המשתמש במועד מאוחר יותר במידת הצורך. דמות כונן זו תישמר ב‑/Users/Deleted Users/.
שמירה של תיקיית הבית של משתמש כמות שהיא: יש לבחור ״אל תשנה את תיקיית הבית״ ואז ללחוץ על ״מחיקת משתמש״. המסמכים של המשתמש והפרטים שלו נשמרים וניתן לשחזר אותו במועד מאוחר יותר במידת הצורך. תיקיית הבית נשארת בתיקיה /Users/.
הסרת תיקיית הבית של המשתמש מהמחשב: יש לבחור ״מחק את תיקיית הבית״ ואז ללחוץ על ״מחיקת משתמש״. פרטי המשתמש יימחקו ושטח האחסון יתפנה.
מחיקת קבוצה: יש ללחוץ על ״מחיקת קבוצה״ כדי לאשר.
אם לא תמחק/י תיקיית בית של משתמש, תוכל/י לשחזר את המשתמש ואת התוכן של תיקיית הבית. (למשתמש לשיתוף בלבד אין תיקיית בית.)