iCloudin ominaisuuksien asetusten muuttaminen

Kun olet ottanut iCloudin käyttöön Macilla, valitse haluamasi ominaisuudet ja muuta muita iCloud-asetuksia.

iCloud-asetukset, joissa kaikki ominaisuudet ovat valittuina.

Jos otat Macilla käyttöön toisen iCloud-tilin, voit muuttaa sen ominaisuusasetuksia Internet-tilit-asetuksissa.

Ominaisuuksien laittaminen päälle tai pois päältä

Jos haluat muuttaa iCloud-ominaisuusasetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

• Valitse haluamasi ominaisuudet. Poista valinta niistä ominaisuuksista, joita et halua käyttää.

Joissakin ominaisuuksissa on lisäasetuksia, joita voit muuttaa klikkaamalla Valinnat tai Lisätietoja lähellä ominaisuuden nimeä, kun ominaisuus on päällä.

Jos valitset Yhteystiedot-ominaisuuden, kun Yhteystiedot-ohjelma on synkronoitu Google-yhteystietojen kanssa, Google-synkronointi laitetaan pois päältä. Se kannattaa pitää pois päältä, kun käytät iCloudia yhteystietoihin.

Tilin tietojen muuttaminen

Jos haluat muuttaa iCloud-tilin asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

• Jos haluat muuttaa iCloud-nimeä tai -valokuvaa tai iCloudin yhteys-, tietoturva-, laite- tai maksutietoja, klikkaa Tilin tiedot. Katso iCloud-tilin tietojen muuttaminen.

Perhejaon käyttöönottaminen ja hallitseminen

Jos haluat muuttaa Perhejako-asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

iCloud Drive -asetusten muuttaminen

Jos haluat katsella tai muuttaa iCloud Drive -asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

• Jos iCloud Drive on päällä, klikkaamalla Valinnat voit valita seuraavat asiat:

• Tallennetaanko Työpöytä- ja Dokumentit-kansiot iCloud Driveen. Katso Työpöydän ja dokumenttien tallentaminen iCloud Driveen.

• Mitkä ohjelmat käyttävät iCloud-tallennustilaa.

• Millä ohjelmilla muut voivat selvittää sähköpostiosoitteesi (sen jota käytät Apple ID:nä iCloudissa). Sinut etsivä henkilö näkee myös etu- ja sukunimesi. Klikkaamalla Etsi minut sähköpostiosoitteella näet luettelon iOS- ja Mac-ohjelmia, jotka käyttävät ominaisuutta.

Jos haluat estää ohjelmaa näyttämästä sähköpostiosoitettasi ja nimeäsi muille käyttäjille, poista sen valintaneliö luettelossa.

Jos Etsi minut sähköpostiosoitteella -luettelo on tyhjä, sinulla ei ole kyseistä ominaisuutta käyttäviä iOS- tai Mac-ohjelmia.

• Optimoidaanko Macin tallennustila. Kun optimointi on päällä, kaikki iCloud Driven sisältö tallennetaan Maciin, jos siinä on tarpeeksi tilaa. Kun tilaa tarvitaan, tiedostot poistetaan Macista ja tallennetaan iCloudiin. Poista tämän ominaisuuden valinta, jotta kaikki iCloud Driven sisältö säilytetään sekä Macissa että iCloudissa.

iCloud-kuvat-asetusten muuttaminen

Jos haluat katsella tai muuttaa iCloud-kuvat-asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

iCloud-avainnipun asetusten muuttaminen

Jos haluat katsella tai muuttaa iCloud-avainnipun asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

• Jos Avainnippu-kohdan vieressä on Valinnat-painike, sitä klikkaamalla voit muuttaa seuraavia asioita:

• Voidaanko iCloud-suojakoodia käyttää iCloud-avainnipun hyväksymiseen uusilla laitteilla

• iCloud-suojakoodi ja puhelinnumero, jota käytetään henkilöllisyytesi varmistamiseen, kun käytät iCloud-suojakoodia

• Jos Avainnipun alapuolelle tulee näkyviin ”Odottaa hyväksyntää”, syötä iCloud-suojakoodisi klikkaamalla Valinnat sen sijaan, että hyväksyisit tämän Macin toiselta laitteelta. Jos unohdit koodisi, voit nollata iCloud-avainnipun.

• Jos Avainnippu-kohdan vieressä ei ole Valinnat-painiketta, Apple ID:si on asetettu käyttämään kaksiosaista todentamista. Tässä tapauksessa, kun asetat iCloudin uuteen laitteeseen, sallit laitteen käyttää iCloud-dataa yksinkertaisesti syöttämällä kirjautumissalasanan tai pääsykoodin Macilla tai iOS-laitteella, jossa iCloud on jo asetettu käyttöön.

Etsi Macini -tietojen muuttaminen

Jos haluat katsella tai muuttaa Etsi Macini -asetuksia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

• Jos ”Sijaintipalvelut ovat pois päältä” näkyy Etsi Macini -kohdan alapuolella, klikkaa Lisätietoja ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita, jotta voit etsiä tämän Macin.

iCloud-tallennustilan hallitseminen

Jos haluat katsella tai muuttaa iCloud-tallennuksen tietoja, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

Avaa iCloud-asetukset

Jos haluat lisätietoja iCloud-ominaisuuden käyttämisestä samannimisessä Mac-ohjelmassa, kuten Kuvat tai Muistiinpanot, avaa ohjelma, valitse Ohje > [ohjelma]-ohje tai etsi ”iCloud”.